Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рецепт кальцоне

4-01-2015, 20:38
1 884
Рецепт кальцоне
Кальцоне (інші назви panzerotto і panzarotto, італ.) являє собою своєрідний італійський пиріг у формі півмісяця, справі, є закритою формою піци. Закрита піца кальцоне з вигляду нагадує чебурек. Така форма забезпечує соковитість і зберігає всі аромати начинки, таке блюдо дуже зручно брати з собою на пікнік або в дорогу. «Кальцоне» дослівно перекладається як «штани», маленькі кальцоне називаються «кальцончелли» («штанці»). Це одне з дуже популярних традиційних страв в центральних і південних регіонах Італії. Зазвичай кальцоне подається як класичної закуски, а іноді і у вигляді десерту, якщо начинка солодка.
Готуємо тісто
Тісто для кальцоне використовується таке ж, як для приготування відкритої піци.
Інгредієнти:

  • 25 склянки високосортної пшеничного борошна + 05 склянки;

  • 1 склянку теплої води (45-50?З);

  • 1 упаковка дріжджів (сухих);

  • 05 чайної ложки меду або цукру;

  • 05 чайної ложки солі, краще грубого помелу;

  • 1 чайна ложка оливкової олії.


  • Приготування:
    У великій мисці, змащеній маслом, розчинний у теплій воді пів-ложки меду і розведемо дріжджі. Ретельно перемішаємо і дамо підійти 10 хвилин в теплому місці. Приправимо сіллю і оливковою олією. Знову перемішати і почнемо потроху додавати борошно, ретельно промешівая. До кінця процесу вимішування тіста працюємо виключно руками, попередньо змастивши їх маслом. Скачуємо з тіста кулю, покласти його в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в сухе тепле місце хвилин на 40. Тісто для піци кальцоне готово. З такої кількості тіста можна приготувати 1 великий або 2 середніх кальцоне (або 4 маленьких кальцончелли). Можна приготувати і безопарне тісто. Робити його на молоці або кефірі, з додаванням яєць не прийнято, у всякому разі, на території Італії. Слід зауважити, що класичне італійське тісто для піци не перешкоджає збереженню фігури, на відміну від більш ситні варіантів.

    З чим готують кальцоне?


    Начинка для кальцоне може бути самою різною, проте класичний варіант обов'язково повинен включати в себе сир (краще всього італійський) і помідори (у будь-якому вигляді, звичайно ж, краще свіжі, але не водянисті). Можна приготувати кальцоне з куркою або, наприклад, кальцоне з фаршем з м'яса і грибами. Взагалі, варіанти можуть бути найрізноманітнішими, можна використовувати різні види м'яса, овочі і морепродукти.

    Рецепт кальцоне: підготовка


    Отже, рецепт кальцоне, близький до традиційного.
    Інгредієнти для начинки:

  • грам 200 шинки;

  • грам 300 твердого сиру + 100 грам м'якого сиру;

  • 2-4 курячих яйця;

  • 5 столових ложок протертих томатів;

  • зелень (базилік і майоран);

  • трохи оливкової олії;

  • мелений перець: чорний і червоний.


  • Приготування:
    Приготуємо тісто (див. вище). Розкотимо його (не товсто) на 4 однакових кола.
    Твердий сир натремо на тертці, потім перемішати з подрібненою зеленню і яйцями. Трохи присолим і поперчимо. Помідори протремо на тертці і злегка отожмем. Додамо до сирно-яєчної маси. М'який сир і шинку наріжемо дрібними кубиками і додати до загальної маси. Перемішаємо.
    Рецепт кальцоне
    Змастимо деко і викладемо на нього кола з тіста. Змастимо тісто олією. Начинку розділимо на 4 частини і будемо послідовно викладати на одну половину кола тесту. Накриємо зверху другою половиною тіста. Краї щільно скріпити. Зверху змастимо кальцоне рослинним маслом. Помістимо деко в розігріту духову шафу. Найкраща температура - 200?С. Час випікання - приблизно 20-25 хвилин. Якщо безопарне тісто - краще подавати блюдо гарячим або теплим. Смачно буде змастити гарячий кальцоне половинкою зубчики часнику. Добре також подати томатний соус і легкого столового вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Осетинські пироги: рецепт
    Осетинські пироги: рецепт
    Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
    Піца в домашніх умовах
    Піца в домашніх умовах
    Смачна, ситна піца, яка прийшла до нас з країн Середземномор'я вже давно завоювала собі масу шанувальників серед дітей і дорослих. Наші господині теж
    Піца - рецепт приготування
    Піца - рецепт приготування
    Завдяки величезній різноманітності рецептів приготування піци, кожен може підібрати для себе начинку відповідну його смаковим уподобанням. А тим
    Равіолі: рецепт
    Равіолі: рецепт
    Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого
    Дріжджове тісто для піци - рецепт
    Дріжджове тісто для піци - рецепт
    Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати