Рецепт кальцоне
Кальцоне (інші назви panzerotto і panzarotto, італ.) являє собою своєрідний італійський пиріг у формі півмісяця, справі, є закритою формою піци. Закрита піца кальцоне з вигляду нагадує чебурек. Така форма забезпечує соковитість і зберігає всі аромати начинки, таке блюдо дуже зручно брати з собою на пікнік або в дорогу. «Кальцоне» дослівно перекладається як «штани», маленькі кальцоне називаються «кальцончелли» («штанці»). Це одне з дуже популярних традиційних страв в центральних і південних регіонах Італії. Зазвичай кальцоне подається як класичної закуски, а іноді і у вигляді десерту, якщо начинка солодка.
Готуємо тісто
Тісто для кальцоне використовується таке ж, як для приготування відкритої піци.
Інгредієнти:
25 склянки високосортної пшеничного борошна + 05 склянки;
1 склянку теплої води (45-50?З);
1 упаковка дріжджів (сухих);
05 чайної ложки меду або цукру;
05 чайної ложки солі, краще грубого помелу;
1 чайна ложка оливкової олії.
Приготування:
У великій мисці, змащеній маслом, розчинний у теплій воді пів-ложки меду і розведемо дріжджі. Ретельно перемішаємо і дамо підійти 10 хвилин в теплому місці. Приправимо сіллю і оливковою олією. Знову перемішати і почнемо потроху додавати борошно, ретельно промешівая. До кінця процесу вимішування тіста працюємо виключно руками, попередньо змастивши їх маслом. Скачуємо з тіста кулю, покласти його в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в сухе тепле місце хвилин на 40. Тісто для піци кальцоне готово. З такої кількості тіста можна приготувати 1 великий або 2 середніх кальцоне (або 4 маленьких кальцончелли). Можна приготувати і безопарне тісто. Робити його на молоці або кефірі, з додаванням яєць не прийнято, у всякому разі, на території Італії. Слід зауважити, що класичне італійське тісто для піци не перешкоджає збереженню фігури, на відміну від більш ситні варіантів.
Начинка для кальцоне може бути самою різною, проте класичний варіант обов'язково повинен включати в себе сир (краще всього італійський) і помідори (у будь-якому вигляді, звичайно ж, краще свіжі, але не водянисті). Можна приготувати кальцоне з куркою або, наприклад, кальцоне з фаршем з м'яса і грибами. Взагалі, варіанти можуть бути найрізноманітнішими, можна використовувати різні види м'яса, овочі і морепродукти.
Отже, рецепт кальцоне, близький до традиційного.
Інгредієнти для начинки:
грам 200 шинки;
грам 300 твердого сиру + 100 грам м'якого сиру;
2-4 курячих яйця;
5 столових ложок протертих томатів;
зелень (базилік і майоран);
трохи оливкової олії;
мелений перець: чорний і червоний.
Приготування:
Приготуємо тісто (див. вище). Розкотимо його (не товсто) на 4 однакових кола.
Твердий сир натремо на тертці, потім перемішати з подрібненою зеленню і яйцями. Трохи присолим і поперчимо. Помідори протремо на тертці і злегка отожмем. Додамо до сирно-яєчної маси. М'який сир і шинку наріжемо дрібними кубиками і додати до загальної маси. Перемішаємо. Змастимо деко і викладемо на нього кола з тіста. Змастимо тісто олією. Начинку розділимо на 4 частини і будемо послідовно викладати на одну половину кола тесту. Накриємо зверху другою половиною тіста. Краї щільно скріпити. Зверху змастимо кальцоне рослинним маслом. Помістимо деко в розігріту духову шафу. Найкраща температура - 200?С. Час випікання - приблизно 20-25 хвилин. Якщо безопарне тісто - краще подавати блюдо гарячим або теплим. Смачно буде змастити гарячий кальцоне половинкою зубчики часнику. Добре також подати томатний соус і легкого столового вина.
Готуємо тісто
Тісто для кальцоне використовується таке ж, як для приготування відкритої піци.
Інгредієнти:
Приготування:
У великій мисці, змащеній маслом, розчинний у теплій воді пів-ложки меду і розведемо дріжджі. Ретельно перемішаємо і дамо підійти 10 хвилин в теплому місці. Приправимо сіллю і оливковою олією. Знову перемішати і почнемо потроху додавати борошно, ретельно промешівая. До кінця процесу вимішування тіста працюємо виключно руками, попередньо змастивши їх маслом. Скачуємо з тіста кулю, покласти його в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в сухе тепле місце хвилин на 40. Тісто для піци кальцоне готово. З такої кількості тіста можна приготувати 1 великий або 2 середніх кальцоне (або 4 маленьких кальцончелли). Можна приготувати і безопарне тісто. Робити його на молоці або кефірі, з додаванням яєць не прийнято, у всякому разі, на території Італії. Слід зауважити, що класичне італійське тісто для піци не перешкоджає збереженню фігури, на відміну від більш ситні варіантів.
З чим готують кальцоне?
Начинка для кальцоне може бути самою різною, проте класичний варіант обов'язково повинен включати в себе сир (краще всього італійський) і помідори (у будь-якому вигляді, звичайно ж, краще свіжі, але не водянисті). Можна приготувати кальцоне з куркою або, наприклад, кальцоне з фаршем з м'яса і грибами. Взагалі, варіанти можуть бути найрізноманітнішими, можна використовувати різні види м'яса, овочі і морепродукти.
Рецепт кальцоне: підготовка
Отже, рецепт кальцоне, близький до традиційного.
Інгредієнти для начинки:
Приготування:
Приготуємо тісто (див. вище). Розкотимо його (не товсто) на 4 однакових кола.
Твердий сир натремо на тертці, потім перемішати з подрібненою зеленню і яйцями. Трохи присолим і поперчимо. Помідори протремо на тертці і злегка отожмем. Додамо до сирно-яєчної маси. М'який сир і шинку наріжемо дрібними кубиками і додати до загальної маси. Перемішаємо. Змастимо деко і викладемо на нього кола з тіста. Змастимо тісто олією. Начинку розділимо на 4 частини і будемо послідовно викладати на одну половину кола тесту. Накриємо зверху другою половиною тіста. Краї щільно скріпити. Зверху змастимо кальцоне рослинним маслом. Помістимо деко в розігріту духову шафу. Найкраща температура - 200?С. Час випікання - приблизно 20-25 хвилин. Якщо безопарне тісто - краще подавати блюдо гарячим або теплим. Смачно буде змастити гарячий кальцоне половинкою зубчики часнику. Добре також подати томатний соус і легкого столового вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
Піца в домашніх умовах
Смачна, ситна піца, яка прийшла до нас з країн Середземномор'я вже давно завоювала собі масу шанувальників серед дітей і дорослих. Наші господині теж
Піца - рецепт приготування
Завдяки величезній різноманітності рецептів приготування піци, кожен може підібрати для себе начинку відповідну його смаковим уподобанням. А тим
Равіолі: рецепт
Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого
Дріжджове тісто для піци - рецепт
Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати