Французький цибульний суп: рецепт

Як приготувати цибульний суп?
Інгредієнти (на 3 порції):
Приготування:
Посуд не повинна бути алюмінієвої. Можна готувати порційно в горщиках.
Підсушити шматочки багета в духовій шафі або на сухій сковороді. Розтопити в сковороді або сотейнику вершкове масло. Очищений і дрібно нарізаний цибулю пасерують в сковороді на вершковому маслі на слабкому вогні досить довго, до красивого золотисто-коричневого відтінку. Увіллємо вино і будемо довго тушкувати на самому малому вогні, помішуючи лопаткою, поки рідина не упарітся наполовину. Саме завдяки великій кількості пасерованої цибулі, протушенного в білому вині, страва набуває свій неповторний смак і аромат. Краще використовувати класичні французькі столові білі вина, однак херес столовий або навіть суха мадера теж підійдуть. А ось від вина, що містить сірчистий ангідрид, потрібно відязикатися. Спирт з вина випаровується, а аромат передається луку. Розкладемо цибулю порціями по суповим чашках і заллємо гарячим бульйоном. Приправимо тертим мускатним горіхом і свіжомеленим чорним перцем. Перемішаємо. Додамо в кожну супову чашку по 1-2 столових ложки недорогого вина або коньяку. Покладемо в кожну чашку по 1-2 скибочки підсушеного багета. Притопим скибочки і рясно присиплем сиром і нарізаною зеленою цибулькою. Тепер або помістимо супові чашки в розігрітий духову шафу, або накриємо супові чашки перевернутими тарілками хвилини на 2-3 щоб дати сиру розплавитися. Можна ще додати трохи вина або навіть коньяку для додання більш вишуканого смаку.
Сучасний варіант
Використовуючи сучасні досягнення побутових кулінарних технологій, можна готувати французький цибульний суп-пюре. Після пасерування і протушивания у вині цибулю подрібнюють блендером до стану пюре,

Цей варіант, безсумнівно, сподобається тим, хто не любить, як виглядає смажену цибулю в супі, але нічого не має проти його смаку.
До луковому супу звичайно подають те ж вино, яке використовувалося при приготуванні.
Потрібно пам'ятати, що відмовлятися від курячого бульйону в цьому супі не варто - якщо варити його на воді, блюдо дуже багато втратить, адже саме таке поєднання сиру, цибулі, вина і бульйону можна вважати класичним.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курка в білому вині
Кожна господиня знає величезну кількість рецептів приготування курячого м'яса. Додамо до них ще один - курку в білому вині. Це блюдо просто

Глінтвейн з білого вина
Традиційно глінтвейн гарячий напій готують з напівсухого червоного вина. Але сьогодні ми відійдемо від класичних рецептів та приготуємо глінтвейн з

Цибулевий суп в мультиварці
Цибулевий суп - традиційна страва французької кухні, готуватися воно досить просто з мінімальним набором інгредієнтів. А якщо у вас ще є мультиварка,

Яйця пашот: рецепт
Яйця пашот - відмінна альтернатива обридлим яєць некруто на сніданок. Ця страва дуже популярна в Європі, але на пострадянській території тільки зараз

Цибулевий суп з сиром - рецепт
Цибулевий суп - це традиційне блюдо французької кухні. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати його з сиром. Таке блюдо зазвичай готується

Цибулевий суп з крутонами
Цибулевий суп - це страва французької кухні. Способів його приготування безліч. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити його з крутонами.