Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яйця пашот: рецепт

Яйця пашот: рецепт

5-01-2015, 10:51
1 124
Яйця пашот: рецепт
Яйця-пашот - рецепт французької кухні, в даний час популярний у всьому світі. Сьогодні сніданки в різноманітних закладах громадського харчування майже завжди надають клієнтам на вибір варені яйця, яєчню, омлет або яйця-пашот. Останнє являє собою яйце, зварене без шкарлупи в киплячій підкисленій воді. Ця страва ідеально підходить для сніданку, це прекрасна альтернатива яйцях, звареним в шкаралупі, до яких ми всі так звикли. Невипадково воно займає третє за популярністю місце серед ранкових страв: яйце-пашот містить велику кількість білка, це смачно і поживно і значно корисніше смажених яєць. Салат з яйцем-пашот добре подати на вечерю або до обіду.

Як готувати яйця-пашот?


Приготування яйця пашот - справа нескладна, потребують деякого вміння. Як варити яйця-пашот? Потрібно налити в невелику каструльку води і довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого кипіння (ідеальна температура + 97?З). Додати в киплячу воду 1 столову ложку оцту, краще - натурального і обов'язково світлого, інакше яйце злегка подкрасится і стане виглядати менш апетитно. Підсолювати воду не слід, інакше білок буде мати вигляд лахміття. Яйце акуратно звільняємо від шкаралупи і поміщаємо в маленьку миску або чашку. Закрутивши воду «виром» в одну сторону за допомогою ложки акуратно виллємо підготовлене яйце точно в центр «виру». Варимо (точніше, пошируем) наше яйце рівно 2 хвилини і акуратно витягуємо його з води за допомогою шумівки. Тепер даємо стекти зайвій воді (для цього шумівку з яйцем укладаємо на складену чисту серветку або рушник на хвилину) і подаємо до столу, поклавши на скибочку хліба або тост.

Яйце-пашот як інгредієнт


Можна використовувати яйця-пашот в приготуванні різних салатів, для цього охолоджені яйця акуратно нарізати невеликими шматочками. Можна подати їх з пастою і соусом. До речі, можна використовувати трохи недоварені яйця-пашот для приготування різних соусів і заправок, подрібнюючи їх з оливковим маслом, гірчицею і невеликою кількістю білого вина в блендері. А можна приготувати яйця «Бенедикт», по суті це бутерброд з яйцями-пашот і традиційним голландським соусом з яєчних жовтків, вершкового масла і лимонного соку. Такий сніданок дуже популярний в Європі. Дуже смачно вийде, якщо викласти яйце-пашот на тост, злегка змащений дижонской гірчицею.
Варіанти приготування
Особливо вправні кухарі розбивають яйця прямо над водою. Деякі розбивають яйце в ополоник і вже в ньому яйце поміщають в киплячу воду, щоб білок не розтікся. У каструлю встановлюють спеціальне кільце для варіння яйця-пашот. Інші готують мішечок з харчової плівки, змащують його маслом зсередини і варять у ньому яйце-пашот. Скільки варити? Не менше однієї хвилини, але не більше 3-х. У будь-якому випадку, яйця повинні бути дуже свіжими (бажано не старше 4-х днів), що пройшли ветеринарний контроль, щоб уникнути зараження сальмонельозом і, зрозуміло, не перемороженними.
Про соусах
Яйця пашот: рецепт
Соус для яєць пашот може бути різним. Вони гармонійно поєднуються з класичним голландським соусом, який готують із сирих яєчних жовтків (можна використовувати і перепелині яйця), натурального вершкового масла і лимонного соку. Інгредієнти змішують і злегка прогрівають на водяній бані. Підійдуть і різноманітні сирні соуси або соуси на основі вершків, йогурту або вина. Гострі пряні соуси з подрібненою зеленню, часником, перцем і оливками нададуть яєць-пашот особливу пікантність. Можна використовувати і різні гострі соуси на основі томатної пасти, і всім відомий майонез (звичайно ж, краще в варіанті домашнього приготування). Взагалі, варіантів безліч, це вже питання скоріше кулінарної фантазії, традиційно-національних і особистих переваг.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з курячої печінки - рецепт
Салат з курячої печінки - рецепт
Якщо ваше сімейство не любить їсти смажену або тушковану курячу печінку, то можна трохи злукавити і приготувати їм дуже смачний салат з курячої
Салат з сиром фетакса
Салат з сиром фетакса
Сир фетакса готують з овечого або козячого молока. Він має кисло-солодкий смак. І сьогодні ми розповімо, як зробити салати з використанням сиру
Рецепти з яєць
Рецепти з яєць
Курячі яйця - практично незмінний інгредієнт у більшості кулінарних рецептів. Але часто з яєць готуються і самостійні страви, такі як омлет або
Бутерброди з яйцем
Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
Як зварити яйце?
Як зварити яйце?
Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Але і тут є свої секрети. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати - яйця
Мільфей: рецепт
Мільфей: рецепт
Мільфей - тістечко, яке роблять з листкового тіста (воно так і перекладається з французької - "тисяча листів"), а в якості крему можна