Яйця пашот: рецепт

Як готувати яйця-пашот?
Приготування яйця пашот - справа нескладна, потребують деякого вміння. Як варити яйця-пашот? Потрібно налити в невелику каструльку води і довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого кипіння (ідеальна температура + 97?З). Додати в киплячу воду 1 столову ложку оцту, краще - натурального і обов'язково світлого, інакше яйце злегка подкрасится і стане виглядати менш апетитно. Підсолювати воду не слід, інакше білок буде мати вигляд лахміття. Яйце акуратно звільняємо від шкаралупи і поміщаємо в маленьку миску або чашку. Закрутивши воду «виром» в одну сторону за допомогою ложки акуратно виллємо підготовлене яйце точно в центр «виру». Варимо (точніше, пошируем) наше яйце рівно 2 хвилини і акуратно витягуємо його з води за допомогою шумівки. Тепер даємо стекти зайвій воді (для цього шумівку з яйцем укладаємо на складену чисту серветку або рушник на хвилину) і подаємо до столу, поклавши на скибочку хліба або тост.
Яйце-пашот як інгредієнт
Можна використовувати яйця-пашот в приготуванні різних салатів, для цього охолоджені яйця акуратно нарізати невеликими шматочками. Можна подати їх з пастою і соусом. До речі, можна використовувати трохи недоварені яйця-пашот для приготування різних соусів і заправок, подрібнюючи їх з оливковим маслом, гірчицею і невеликою кількістю білого вина в блендері. А можна приготувати яйця «Бенедикт», по суті це бутерброд з яйцями-пашот і традиційним голландським соусом з яєчних жовтків, вершкового масла і лимонного соку. Такий сніданок дуже популярний в Європі. Дуже смачно вийде, якщо викласти яйце-пашот на тост, злегка змащений дижонской гірчицею.
Варіанти приготування
Особливо вправні кухарі розбивають яйця прямо над водою. Деякі розбивають яйце в ополоник і вже в ньому яйце поміщають в киплячу воду, щоб білок не розтікся. У каструлю встановлюють спеціальне кільце для варіння яйця-пашот. Інші готують мішечок з харчової плівки, змащують його маслом зсередини і варять у ньому яйце-пашот. Скільки варити? Не менше однієї хвилини, але не більше 3-х. У будь-якому випадку, яйця повинні бути дуже свіжими (бажано не старше 4-х днів), що пройшли ветеринарний контроль, щоб уникнути зараження сальмонельозом і, зрозуміло, не перемороженними.
Про соусах

Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з курячої печінки - рецепт
Якщо ваше сімейство не любить їсти смажену або тушковану курячу печінку, то можна трохи злукавити і приготувати їм дуже смачний салат з курячої

Салат з сиром фетакса
Сир фетакса готують з овечого або козячого молока. Він має кисло-солодкий смак. І сьогодні ми розповімо, як зробити салати з використанням сиру

Рецепти з яєць
Курячі яйця - практично незмінний інгредієнт у більшості кулінарних рецептів. Але часто з яєць готуються і самостійні страви, такі як омлет або

Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним

Як зварити яйце?
Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Але і тут є свої секрети. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати - яйця

Мільфей: рецепт
Мільфей - тістечко, яке роблять з листкового тіста (воно так і перекладається з французької - "тисяча листів"), а в якості крему можна