Рецепти з яєць
Яйця - продукт широко використовується в кулінарії і улюблений багатьма їдцями. Яйця можна використовувати як основний інгредієнт страви, а можна готувати на його основі кляр і тісто, в будь-якому випадку буде смачно.
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 шт.;
борошно - 100 г;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Суцвіття капусти викладаємо на блюдо і охолодити до теплого. Борошно змішуємо з яйцями, сіллю і перцем. Занурюємо в отриманий кляр напівготові суцвіття і обсмажуємо їх на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.
Інгредієнти:
томати - 800 г;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
яйця (великі) - 4 шт.;
петрушка;
твердий сир - на смак;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Помідори розрізаємо на 4 частини і викладаємо на дно змащеного маслом деко для випікання. Часник подрібнюємо і викладаємо поверх томатних шматочків. Приправляємо все сіллю, перцем, скроплюємо маслом зверху і запікаємо 40 хвилин. Поверх запечених томатів виливаємо яйця і накриваємо блюдо фольгою. Через 3 хвилини фольгу знімаємо, посипаємо вміст дека тертим сиром і ставимо під гриль до утворення золотистої скоринки.
Інгредієнти:
рис (довгі зерна) - 1 ст.;
заморожений зелений горошок - 1/2 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
бекон - 2 скибочки;
солодкий перець - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин, при чому через 8 хвилин готування додаємо в каструлю зелений горошок.
У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізаний скибочками бекон протягом 3-4 хвилин, до тих пір, поки він не стане хрустким. Додаємо до бекону нарізаний соломкою болгарський перець і подрібнений часник, обсмажуємо все разом ще 2 хвилини, а потім викладаємо рис і заливаємо блюдо яйцем. Постійно помішуючи, обсмажуємо рис до тих пір, поки яйце не схопиться, не забувши приправити страву за смаком.
Для того, щоб відварити яйця в мультиварці, сирі і ретельно промиті яйця кладемо в чашу пристрою і заливаємо холодною водою так, щоб вона ледь покривала самі яйця. Включаємо режим "Варка на пару" і вибираємо час. Якщо ви хочете зварити яйця круто, то на це піде близько 7 хвилин. Приготування яєць некруто займе 5 хвилин, а "в мішечок" - 3 хвилини.
Яйця пашот можна приготувати, використовуючи силіконові формочки для мафінів. Виливаємо у форму яйце, розміщуємо її на водяній бані і готуємо в режимі "Варка на пару" 3 хвилини.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 1 кг;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
яйця - 5 шт.
Приготування
Яйця відварюємо круто, обдаємо холодною водою і очищаємо. М'ясний фарш змішуємо з сіллю і перцем. Добре відбиваємо фарш об стіл протягом 2-3 хвилин, щоб він став більш в'язким, а потім розподіляємо м'ясо рівним шаром по листу харчової плівки. На край основи для м'ясного рулету в ряд викладаємо відварені яйця. Звертаємо фарш в рулет, допомагаючи собі плівкою. Отриманий рулет змащуємо маслом і ставимо випікатися в духовку на 35-45 хвилин при 20°С.
До речі, крім яєць рулет можна доповнити засмажкою з цибулі і моркви, зеленим горошком, свіжою зеленню або сухофруктами.
Готовий рулет перед нарізкою охолоджуємо протягом 15 хвилин, щоб він не втратив своєї форми. Подаємо рулет з улюбленим соусом і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Рецепт цвітної капусти з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Суцвіття капусти викладаємо на блюдо і охолодити до теплого. Борошно змішуємо з яйцями, сіллю і перцем. Занурюємо в отриманий кляр напівготові суцвіття і обсмажуємо їх на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.
Яйця з помідорами і сиром в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Помідори розрізаємо на 4 частини і викладаємо на дно змащеного маслом деко для випікання. Часник подрібнюємо і викладаємо поверх томатних шматочків. Приправляємо все сіллю, перцем, скроплюємо маслом зверху і запікаємо 40 хвилин. Поверх запечених томатів виливаємо яйця і накриваємо блюдо фольгою. Через 3 хвилини фольгу знімаємо, посипаємо вміст дека тертим сиром і ставимо під гриль до утворення золотистої скоринки.
Рис з яйцем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин, при чому через 8 хвилин готування додаємо в каструлю зелений горошок.
У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізаний скибочками бекон протягом 3-4 хвилин, до тих пір, поки він не стане хрустким. Додаємо до бекону нарізаний соломкою болгарський перець і подрібнений часник, обсмажуємо все разом ще 2 хвилини, а потім викладаємо рис і заливаємо блюдо яйцем. Постійно помішуючи, обсмажуємо рис до тих пір, поки яйце не схопиться, не забувши приправити страву за смаком.
Варені яйця в мультиварці - рецепт
Для того, щоб відварити яйця в мультиварці, сирі і ретельно промиті яйця кладемо в чашу пристрою і заливаємо холодною водою так, щоб вона ледь покривала самі яйця. Включаємо режим "Варка на пару" і вибираємо час. Якщо ви хочете зварити яйця круто, то на це піде близько 7 хвилин. Приготування яєць некруто займе 5 хвилин, а "в мішечок" - 3 хвилини.
Яйця пашот можна приготувати, використовуючи силіконові формочки для мафінів. Виливаємо у форму яйце, розміщуємо її на водяній бані і готуємо в режимі "Варка на пару" 3 хвилини.
М'ясний рулет з яйцем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо круто, обдаємо холодною водою і очищаємо. М'ясний фарш змішуємо з сіллю і перцем. Добре відбиваємо фарш об стіл протягом 2-3 хвилин, щоб він став більш в'язким, а потім розподіляємо м'ясо рівним шаром по листу харчової плівки. На край основи для м'ясного рулету в ряд викладаємо відварені яйця. Звертаємо фарш в рулет, допомагаючи собі плівкою. Отриманий рулет змащуємо маслом і ставимо випікатися в духовку на 35-45 хвилин при 20°С.
До речі, крім яєць рулет можна доповнити засмажкою з цибулі і моркви, зеленим горошком, свіжою зеленню або сухофруктами.
Готовий рулет перед нарізкою охолоджуємо протягом 15 хвилин, щоб він не втратив своєї форми. Подаємо рулет з улюбленим соусом і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з яловичини
Все ще думаєте що смачного можна приготувати на святковий стіл? Тоді ця стаття для вас, адже ми вирішили зібрати відразу кілька рецептів рулетів з
М'ясний рулет з яйцем
На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
М'ясні рулети з начинкою
М'ясні рулети з начинкою - це далеко не саме просте у приготуванні блюдо, але дуже ситна та поживна закуска до святкового столу. І зараз ми розповімо
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не