Вернуться назад Распечатать

Рецепти з яєць

Рецепти з яєць
Яйця - продукт широко використовується в кулінарії і улюблений багатьма їдцями. Яйця можна використовувати як основний інгредієнт страви, а можна готувати на його основі кляр і тісто, в будь-якому випадку буде смачно.

Рецепт цвітної капусти з яйцем


Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - для смаження.

  • Приготування
    Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Суцвіття капусти викладаємо на блюдо і охолодити до теплого. Борошно змішуємо з яйцями, сіллю і перцем. Занурюємо в отриманий кляр напівготові суцвіття і обсмажуємо їх на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.

    Яйця з помідорами і сиром в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • томати - 800 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • яйця (великі) - 4 шт.;

  • петрушка;

  • твердий сир - на смак;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Помідори розрізаємо на 4 частини і викладаємо на дно змащеного маслом деко для випікання. Часник подрібнюємо і викладаємо поверх томатних шматочків. Приправляємо все сіллю, перцем, скроплюємо маслом зверху і запікаємо 40 хвилин. Поверх запечених томатів виливаємо яйця і накриваємо блюдо фольгою. Через 3 хвилини фольгу знімаємо, посипаємо вміст дека тертим сиром і ставимо під гриль до утворення золотистої скоринки.

    Рис з яйцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • рис (довгі зерна) - 1 ст.;

  • заморожений зелений горошок - 1/2 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • бекон - 2 скибочки;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин, при чому через 8 хвилин готування додаємо в каструлю зелений горошок.
    У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізаний скибочками бекон протягом 3-4 хвилин, до тих пір, поки він не стане хрустким. Додаємо до бекону нарізаний соломкою болгарський перець і подрібнений часник, обсмажуємо все разом ще 2 хвилини, а потім викладаємо рис і заливаємо блюдо яйцем. Постійно помішуючи, обсмажуємо рис до тих пір, поки яйце не схопиться, не забувши приправити страву за смаком.

    Варені яйця в мультиварці - рецепт


    Для того, щоб відварити яйця в мультиварці, сирі і ретельно промиті яйця кладемо в чашу пристрою і заливаємо холодною водою так, щоб вона ледь покривала самі яйця. Включаємо режим "Варка на пару" і вибираємо час. Якщо ви хочете зварити яйця круто, то на це піде близько 7 хвилин. Приготування яєць некруто займе 5 хвилин, а "в мішечок" - 3 хвилини.
    Яйця пашот можна приготувати, використовуючи силіконові формочки для мафінів. Виливаємо у форму яйце, розміщуємо її на водяній бані і готуємо в режимі "Варка на пару" 3 хвилини.

    М'ясний рулет з яйцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • яйця - 5 шт.
  • Рецепти з яєць


    Приготування
    Яйця відварюємо круто, обдаємо холодною водою і очищаємо. М'ясний фарш змішуємо з сіллю і перцем. Добре відбиваємо фарш об стіл протягом 2-3 хвилин, щоб він став більш в'язким, а потім розподіляємо м'ясо рівним шаром по листу харчової плівки. На край основи для м'ясного рулету в ряд викладаємо відварені яйця. Звертаємо фарш в рулет, допомагаючи собі плівкою. Отриманий рулет змащуємо маслом і ставимо випікатися в духовку на 35-45 хвилин при 20°С.
    До речі, крім яєць рулет можна доповнити засмажкою з цибулі і моркви, зеленим горошком, свіжою зеленню або сухофруктами.
    Готовий рулет перед нарізкою охолоджуємо протягом 15 хвилин, щоб він не втратив своєї форми. Подаємо рулет з улюбленим соусом і овочевим салатом. Приємного апетиту!