Яйця - продукт широко використовується в кулінарії і улюблений багатьма їдцями. Яйця можна використовувати як основний інгредієнт страви, а можна готувати на його основі кляр і тісто, в будь-якому випадку буде смачно.
Рецепт цвітної капусти з яйцем
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 шт.; борошно - 100 г; яйця - 2 шт.; рослинне масло - для смаження. Приготування
Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Суцвіття капусти викладаємо на блюдо і охолодити до теплого. Борошно змішуємо з яйцями, сіллю і перцем. Занурюємо в отриманий кляр напівготові суцвіття і обсмажуємо їх на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.
Яйця з помідорами і сиром в духовці - рецепт
Інгредієнти: томати - 800 г; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 3 ст. ложки; яйця (великі) - 4 шт.; петрушка; твердий сир - на смак; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Помідори розрізаємо на 4 частини і викладаємо на дно змащеного маслом деко для випікання. Часник подрібнюємо і викладаємо поверх томатних шматочків. Приправляємо все сіллю, перцем, скроплюємо маслом зверху і запікаємо 40 хвилин. Поверх запечених томатів виливаємо яйця і накриваємо блюдо фольгою. Через 3 хвилини фольгу знімаємо, посипаємо вміст дека тертим сиром і ставимо під гриль до утворення золотистої скоринки.
Рис з яйцем - рецепт
Інгредієнти: рис (довгі зерна) - 1 ст.; заморожений зелений горошок - 1/2 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; бекон - 2 скибочки; солодкий перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин, при чому через 8 хвилин готування додаємо в каструлю зелений горошок.
У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізаний скибочками бекон протягом 3-4 хвилин, до тих пір, поки він не стане хрустким. Додаємо до бекону нарізаний соломкою болгарський перець і подрібнений часник, обсмажуємо все разом ще 2 хвилини, а потім викладаємо рис і заливаємо блюдо яйцем. Постійно помішуючи, обсмажуємо рис до тих пір, поки яйце не схопиться, не забувши приправити страву за смаком.
Варені яйця в мультиварці - рецепт
Для того, щоб відварити яйця в мультиварці, сирі і ретельно промиті яйця кладемо в чашу пристрою і заливаємо холодною водою так, щоб вона ледь покривала самі яйця. Включаємо режим "Варка на пару" і вибираємо час. Якщо ви хочете зварити яйця круто, то на це піде близько 7 хвилин. Приготування яєць некруто займе 5 хвилин, а "в мішечок" - 3 хвилини.
Яйця пашот можна приготувати, використовуючи силіконові формочки для мафінів. Виливаємо у форму яйце, розміщуємо її на водяній бані і готуємо в режимі "Варка на пару" 3 хвилини.
М'ясний рулет з яйцем - рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш - 1 кг; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки; яйця - 5 шт. Приготування Яйця відварюємо круто, обдаємо холодною водою і очищаємо. М'ясний фарш змішуємо з сіллю і перцем. Добре відбиваємо фарш об стіл протягом 2-3 хвилин, щоб він став більш в'язким, а потім розподіляємо м'ясо рівним шаром по листу харчової плівки. На край основи для м'ясного рулету в ряд викладаємо відварені яйця. Звертаємо фарш в рулет, допомагаючи собі плівкою. Отриманий рулет змащуємо маслом і ставимо випікатися в духовку на 35-45 хвилин при 20°С.
До речі, крім яєць рулет можна доповнити засмажкою з цибулі і моркви, зеленим горошком, свіжою зеленню або сухофруктами.
Готовий рулет перед нарізкою охолоджуємо протягом 15 хвилин, щоб він не втратив своєї форми. Подаємо рулет з улюбленим соусом і овочевим салатом. Приємного апетиту!