Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як зварити яйце?

16-03-2015, 17:53
1 903
Як зварити яйце?
Варіння яєць - основа основ усього кулінарного знання, з яким, на жаль, знайома далеко не кожна господиня. Напевно з вами трапляється ситуація, коли яйце круто, яке ви варили для салату, виявилося занадто рідким, або навпаки, ви планували поласувати яйце некруто, а отримали твердий жовток. Так ось, тепер у вас вийде уникнути подібних ситуацій на 100%, адже ми вирішили створити ультимативну статтю, присвячену всіх можливих способів варіння яєць.

Як зварити яйце пашот ?


Почнемо з самого швидкого, але далеко не з самого простого для новачків методу варіння яєць. Яйця пашот готуються без шкарлупи в киплячій підсоленій воді за лічені хвилини. Правильно зварене яйце пашот має рідкий жовток і добре схопився білок. Таке яйце - класичний супутник англійського або французького сніданку.
Перед тим, як швидко зварити рідке яйце пашот, доводимо до кипіння підсолену воду і вливаємо в неї половину столової ложки оцту або лимонного соку. Подкисленная вода прискорить процес згортання білка і яйце буде мати більш акуратну форму. Свіжі яйця розбиваємо на тарілку не пошкоджуючи жовток. Інтенсивно перемішуємо воду по колу так, щоб утворилася воронка. У центр воронки виливаємо яйце, відразу ж зменшуємо температуру до мінімуму, щоб вода не кипіла, і варимо яйце 3-3 1/2 хвилини. Готове яйце дістаємо з допомогою шумівки чи ложки і викладаємо трохи обсушитись на рушник.
Зараз у магазинах можна знайти герметичні форми для варіння яєць, з їх допомогою яйце можна зварити за аналогічний період часу, при цьому не хвилюючись з приводу його акуратної форми.

Як правильно зварити яйце некруто?


Яйце некруто друге за швидкістю приготування. Готувати їх куди простіше, ніж яйця пашот.
Отже, кладемо вимиті яйця в каструльку, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо яйця протягом 2 хвилин після закипання рідини (це правило діє для великих яєць, дрібні яйця варяться швидше). Після варіння, перекладаємо яйця в миску з крижаною водою і залишаємо на пару хвилин. За допомогою ложки надкаливаем шкаралупу, щоб не пошкодити ніжний і рідкий жовток, а потім очищаємо яйця і використовуємо по необхідності.
Яйця некруто з рідким жовтком і кремоподібним білком варяться ще простіше. Яйце кладуть в окріп, прибирають ємність з вогню, накривають кришкою і залишають на 5 хвилин. Після закінчення часу його можна дістати з води і порахувати до 8 якщо за цей час шкаралупа повністю висохне, значить її вміст зварилося в достатній мірі для того, щоб вживатися в їжу.
Якщо ви не знаєте, як зварити яйця некруто в мультиварці, то не хвилюйтеся, це нітрохи не складніше. Заливаємо яйця водою так, щоб покрити, виставляємо режим "Варка на пару" і час - 5 хвилин. Для яєць "в мішечок" і круто знадобиться 8-10 і 12 хвилин відповідно.

Як зварити яйце "в мішечок"?


"Яйце в мішечок" має жовток, який схопився по краях, але залишився рідким в центрі. Таке яйце - фаворит більшості їдців.
"Яйце в мішечок" варитися протягом 5 хвилин після закипання води. Потім його слід опустити в крижану воду і залишити на 5-6 хвилин, щоб шкаралупа легше счищалась.

Як зварити яйце в круту?

Як зварити яйце?

Яйце круто найчастіше використовують для приготування холодних закусок : їх фарширують, додають в салати і холодець. Головна складність в приготуванні таких яєць - не переварити жовток, інакше він придбає неприємний синюшний колір.
Кладемо вимиті яйця в миску з холодною водою так, щоб вона покривала їх, після чого ставимо миску на вогонь і варимо яйця 10-12 хвилин після закипання (залежно від розміру). Чистити зварені круто яйця легше, ніж яйця некруто або "в мішечок", але після варіння, для більшої зручності, їх слід помістити в ємність з холодною водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити яйця «в мішечок»?
Як варити яйця «в мішечок»?
Яйця «в мішечок» - смачне і корисне блюдо, особливо якщо приготувати його на сніданок! У цій статті ми навчимо вас робити їх за різними рецептами,
Рецепти з яєць
Рецепти з яєць
Курячі яйця - практично незмінний інгредієнт у більшості кулінарних рецептів. Але часто з яєць готуються і самостійні страви, такі як омлет або
Як зварити рис?
Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,
Бутерброди з яйцем
Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
Яйця в пароварці
Яйця в пароварці
Якщо у вас є пароварка, то ви сміливо можете забути про варінні яєц на плиті. Приготувати смачні яйця некруто або круто можна на пару, знаючи кілька
Яйця пашот: рецепт
Яйця пашот: рецепт
Яйця пашот - відмінна альтернатива обридлим яєць некруто на сніданок. Ця страва дуже популярна в Європі, але на пострадянській території тільки зараз