Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити яйця «в мішечок»?

Як варити яйця «в мішечок»?

21-03-2015, 20:55
2 865
Як варити яйця «в мішечок»?
Курячі яйця - продукт широко поширений, доступний і улюблений багатьма. Існують розбіжності в думці: яйця корисні чи шкідливі? З одного боку, них міститься досить багато холестерину, що природно, не зовсім корисно. Але ж вітамінів і мікроелементів в яйцях теж чимало: фолієва кислота, біотин, холін, вітаміни групи В, А, D, Е, фосфор, кальцій, магній, залізо - всі ці речовини необхідні нашому організму. Так що яйця все-таки корисні і бути присутніми в нашому раціоні повинні обов'язково, тільки зловживати ними не треба, і буде все в порядку.
Є безліч варіантів їх приготування: яйця можна варити яйця некруто, можна підсмажити яєчню, зробити омлет з грибами або яйця в пароварці . А ми зараз вам розповімо, як приготувати яйця «в мішечок». Таке блюдо напевно припаде до смаку любителям яєць всмятку - в даному варіанті сирий жовток виходить в мішечку з готового білка. Але є один нюанс - щоб блюдо вийшло так, як потрібно, яйця обов'язково повинні бути дуже свіжими - не старше 5 днів. Інакше бажаного ефекту досягти не вийде.

«Яйця в мішечок» - рецепт


У цьому рецепті ми розповімо вам, як приготувати варене «яйце в мішечок», а як гарнір - обсмажені кабачок і томатно-часникову пасту.
Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • кабачок - 1 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • помідори - 2 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Помідори і головку часнику запікаємо в духовці до готовності. Потім перетворюємо їх в пюре за допомогою блендера і додаємо сіль, спеції за смаком. Кабачок нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. У каструлю наливаємо стільки води, щоб ополоник міг поміститися цілком, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком і чайну ложку оцту. Тепер в ополоник акуратно розбиваємо яйце, щоб жовток не пошкодився. Опускаємо його в окріп (в цей час вода повинна кипіти помірно).
    Скільки варяться яйця в мішечок? Час залежить від того, що в кінцевому результаті ви хочете отримати. Якщо хочете, щоб жовток був рідким, як у яйце некруто, то досить і 1 хвилини. А якщо ви хочете готовий жовток, то краще проварити 3-4 хвилини. Точно так само чинимо і з другим яйцем. Подаємо їх до столу з кабачком і томатно-часниковою пастою. Приємного апетиту!

    Як варити яйця «в мішечок» за допомогою харчової плівки?


    Інгредієнти:

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Відрізаємо шматок харчової плівки розміром приблизно 15х15 см. Вистилаємо нею невелику мисочку, вливаємо зовсім трошки олії і розмазуємо його по поверхні. Розбиваємо яйце в мисочку, застелену плівкою. Трохи підсолюємо, при бажанні можна додати подрібнену зелень, сир. Акуратно збираємо кінці плівки разом, зав'язуємо їх. Опускаємо мішечок з плівки в каструлю з окропом і варимо від 3 до 7 хвилин в залежності від того, яке яйце ми хочемо отримати. Такі яйця можна подавати до столу з салатом зі свіжих овочів.

    Варіння яйця в мішечок в шкаралупі


    У попередніх рецептах ми розповідали, як варити яйце в мішечок " без шкаралупи.
    Як варити яйця «в мішечок»?
    Але також можна приготувати і більш звичним способом. Для цього в каструлі кип'ятимо воду і в цей окріп акуратно опускаємо яйце. Варимо 5 хвилин, потім обов'язково занурюємо яйце у холодну воду. Коли вони трохи охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи і подаємо з теплими грінками або картопляним пюре. У яєць, приготовлених таким чином, білок стає твердим, а жовток залишається напіврідким. Ось і виходить, що жовток виходить в мішечку з білка.
    З яйцями в мішечку можна приготувати швидку і легку закуску. Для цього достатньо змішати листя салату, руколлу, яйця, підсолити і заправити оливковою олією.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепти з яєць
    Рецепти з яєць
    Курячі яйця - практично незмінний інгредієнт у більшості кулінарних рецептів. Але часто з яєць готуються і самостійні страви, такі як омлет або
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити
    Сир з ряжанки
    Сир з ряжанки
    Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
    Як зварити яйце?
    Як зварити яйце?
    Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Але і тут є свої секрети. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати - яйця
    Яйця в пароварці
    Яйця в пароварці
    Якщо у вас є пароварка, то ви сміливо можете забути про варінні яєц на плиті. Приготувати смачні яйця некруто або круто можна на пару, знаючи кілька
    Яйця пашот: рецепт
    Яйця пашот: рецепт
    Яйця пашот - відмінна альтернатива обридлим яєць некруто на сніданок. Ця страва дуже популярна в Європі, але на пострадянській території тільки зараз