Як варити яйця «в мішечок»?
Курячі яйця - продукт широко поширений, доступний і улюблений багатьма. Існують розбіжності в думці: яйця корисні чи шкідливі? З одного боку, них міститься досить багато холестерину, що природно, не зовсім корисно. Але ж вітамінів і мікроелементів в яйцях теж чимало: фолієва кислота, біотин, холін, вітаміни групи В, А, D, Е, фосфор, кальцій, магній, залізо - всі ці речовини необхідні нашому організму. Так що яйця все-таки корисні і бути присутніми в нашому раціоні повинні обов'язково, тільки зловживати ними не треба, і буде все в порядку.
Є безліч варіантів їх приготування: яйця можна варити яйця некруто, можна підсмажити яєчню, зробити омлет з грибами або яйця в пароварці . А ми зараз вам розповімо, як приготувати яйця «в мішечок». Таке блюдо напевно припаде до смаку любителям яєць всмятку - в даному варіанті сирий жовток виходить в мішечку з готового білка. Але є один нюанс - щоб блюдо вийшло так, як потрібно, яйця обов'язково повинні бути дуже свіжими - не старше 5 днів. Інакше бажаного ефекту досягти не вийде.
У цьому рецепті ми розповімо вам, як приготувати варене «яйце в мішечок», а як гарнір - обсмажені кабачок і томатно-часникову пасту.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
оцет - 1 ч. ложка;
кабачок - 1 шт.;
часник - 1 головка;
помідори - 2 шт.;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
Помідори і головку часнику запікаємо в духовці до готовності. Потім перетворюємо їх в пюре за допомогою блендера і додаємо сіль, спеції за смаком. Кабачок нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. У каструлю наливаємо стільки води, щоб ополоник міг поміститися цілком, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком і чайну ложку оцту. Тепер в ополоник акуратно розбиваємо яйце, щоб жовток не пошкодився. Опускаємо його в окріп (в цей час вода повинна кипіти помірно).
Скільки варяться яйця в мішечок? Час залежить від того, що в кінцевому результаті ви хочете отримати. Якщо хочете, щоб жовток був рідким, як у яйце некруто, то досить і 1 хвилини. А якщо ви хочете готовий жовток, то краще проварити 3-4 хвилини. Точно так само чинимо і з другим яйцем. Подаємо їх до столу з кабачком і томатно-часниковою пастою. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
яйця - 1 шт.;
сіль;
зелень кропу.
Приготування
Відрізаємо шматок харчової плівки розміром приблизно 15х15 см. Вистилаємо нею невелику мисочку, вливаємо зовсім трошки олії і розмазуємо його по поверхні. Розбиваємо яйце в мисочку, застелену плівкою. Трохи підсолюємо, при бажанні можна додати подрібнену зелень, сир. Акуратно збираємо кінці плівки разом, зав'язуємо їх. Опускаємо мішечок з плівки в каструлю з окропом і варимо від 3 до 7 хвилин в залежності від того, яке яйце ми хочемо отримати. Такі яйця можна подавати до столу з салатом зі свіжих овочів.
У попередніх рецептах ми розповідали, як варити яйце в мішечок " без шкаралупи. Але також можна приготувати і більш звичним способом. Для цього в каструлі кип'ятимо воду і в цей окріп акуратно опускаємо яйце. Варимо 5 хвилин, потім обов'язково занурюємо яйце у холодну воду. Коли вони трохи охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи і подаємо з теплими грінками або картопляним пюре. У яєць, приготовлених таким чином, білок стає твердим, а жовток залишається напіврідким. Ось і виходить, що жовток виходить в мішечку з білка.
З яйцями в мішечку можна приготувати швидку і легку закуску. Для цього достатньо змішати листя салату, руколлу, яйця, підсолити і заправити оливковою олією.
Є безліч варіантів їх приготування: яйця можна варити яйця некруто, можна підсмажити яєчню, зробити омлет з грибами або яйця в пароварці . А ми зараз вам розповімо, як приготувати яйця «в мішечок». Таке блюдо напевно припаде до смаку любителям яєць всмятку - в даному варіанті сирий жовток виходить в мішечку з готового білка. Але є один нюанс - щоб блюдо вийшло так, як потрібно, яйця обов'язково повинні бути дуже свіжими - не старше 5 днів. Інакше бажаного ефекту досягти не вийде.
«Яйця в мішечок» - рецепт
У цьому рецепті ми розповімо вам, як приготувати варене «яйце в мішечок», а як гарнір - обсмажені кабачок і томатно-часникову пасту.
Інгредієнти:
Приготування
Помідори і головку часнику запікаємо в духовці до готовності. Потім перетворюємо їх в пюре за допомогою блендера і додаємо сіль, спеції за смаком. Кабачок нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. У каструлю наливаємо стільки води, щоб ополоник міг поміститися цілком, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком і чайну ложку оцту. Тепер в ополоник акуратно розбиваємо яйце, щоб жовток не пошкодився. Опускаємо його в окріп (в цей час вода повинна кипіти помірно).
Скільки варяться яйця в мішечок? Час залежить від того, що в кінцевому результаті ви хочете отримати. Якщо хочете, щоб жовток був рідким, як у яйце некруто, то досить і 1 хвилини. А якщо ви хочете готовий жовток, то краще проварити 3-4 хвилини. Точно так само чинимо і з другим яйцем. Подаємо їх до столу з кабачком і томатно-часниковою пастою. Приємного апетиту!
Як варити яйця «в мішечок» за допомогою харчової плівки?
Інгредієнти:
Приготування
Відрізаємо шматок харчової плівки розміром приблизно 15х15 см. Вистилаємо нею невелику мисочку, вливаємо зовсім трошки олії і розмазуємо його по поверхні. Розбиваємо яйце в мисочку, застелену плівкою. Трохи підсолюємо, при бажанні можна додати подрібнену зелень, сир. Акуратно збираємо кінці плівки разом, зав'язуємо їх. Опускаємо мішечок з плівки в каструлю з окропом і варимо від 3 до 7 хвилин в залежності від того, яке яйце ми хочемо отримати. Такі яйця можна подавати до столу з салатом зі свіжих овочів.
Варіння яйця в мішечок в шкаралупі
У попередніх рецептах ми розповідали, як варити яйце в мішечок " без шкаралупи. Але також можна приготувати і більш звичним способом. Для цього в каструлі кип'ятимо воду і в цей окріп акуратно опускаємо яйце. Варимо 5 хвилин, потім обов'язково занурюємо яйце у холодну воду. Коли вони трохи охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи і подаємо з теплими грінками або картопляним пюре. У яєць, приготовлених таким чином, білок стає твердим, а жовток залишається напіврідким. Ось і виходить, що жовток виходить в мішечку з білка.
З яйцями в мішечку можна приготувати швидку і легку закуску. Для цього достатньо змішати листя салату, руколлу, яйця, підсолити і заправити оливковою олією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти з яєць
Курячі яйця - практично незмінний інгредієнт у більшості кулінарних рецептів. Але часто з яєць готуються і самостійні страви, такі як омлет або
Курячі ніжки в мішечку
Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити
Сир з ряжанки
Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
Як зварити яйце?
Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Але і тут є свої секрети. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати - яйця
Яйця в пароварці
Якщо у вас є пароварка, то ви сміливо можете забути про варінні яєц на плиті. Приготувати смачні яйця некруто або круто можна на пару, знаючи кілька
Яйця пашот: рецепт
Яйця пашот - відмінна альтернатива обридлим яєць некруто на сніданок. Ця страва дуже популярна в Європі, але на пострадянській території тільки зараз