Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити рис?

Як зварити рис?

18-03-2015, 09:37
1 502
Як зварити рис?
Варіння рису може здатися пліви справою для дослідної домогосподарки, але для початківця кулінара - це ціле випробування. Рис може недовариваться і вийти надмірно твердим і водянистим, може перетравитися і злипнутися в клейку кашу, яка швидше нагадує шпалерний клей, ніж жадане різотто. Тому поради про те, як зварити смачний рис неодмінно заслуговують окремої статті.
Як зварити рис на гарнір ?
Почнемо з елементарних порад про те, як зварити рис на гарнір - розсипчастий і не розварений. Отже, перед готуванням крупу необхідно неодмінно промити до чистої води. Зазвичай, рис промивають у десяти холодних водах, перетираючи крупу між долонями. Промитий рис кладемо в каструлю і заливаємо водою з розрахунку 300 г води (окропу) на 200 г крупи. Щільно закриваємо каструлю кришкою і ставимо на сильний вогонь. Через 3 хвилини зменшуємо вогонь до середнього і варимо рис ще 7 хвилин, після знову зменшуємо жар вже до мінімального і продовжуємо готування ще 2 хвилини. За цей час каструлю не потрібно чіпати чи трясти, а рис ні в якому разі не перемішувати!
Якщо ви не знаєте, як зварити рис у мультиварці, то тут все ще простіше. На 2 склянки промитого рису беремо 4 склянки води і виставляємо на пристрої режим "Варка" і час 30 хвилин. Для тих, чиє пристрій не забезпечене цим режимом, рекомендуємо скористатися режимом "Плов".
На останок можна також розібратися з тим, як зварити рис у пароварці. Для цього промитий рис заливаємо водою в рівних пропорціях, включаємо пристрій на 35 хвилин, а після закінчення часу насолоджуємося розсипчастим і добре провареним рисовим гарніром.
Як зварити розсипчастий пропарений рис?
Пропарений рис надавався попередньої обробці парою перед тим, як з'явитися на полиці супермаркету. Завдяки цій процедурі, рисові зерна легше приготувати розсипчастими.
Промитий рис заливаємо водою в пропорціях 1:2 ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Після закипання залишається зменшити вогонь до мінімального і варити крупу ще 20 хвилин.
Як зварити круглий розсипчастий рис?
Круглий рис більш крахмалистий, а тому варити його розсипчастим не просто. Спершу слід промити рисові зерна до чистої води, на це піде трохи більше води і часу, ніж пішло б, якщо б ми готували простий рис з довгими зернами. Коли вода після промивання рису буде чистою, заливаємо крупу свіжої рідиною так, щоб її було в 4 рази більше. Таким чином ми будемо варити крупу в надлишку рідини, а не до її повного вбирання, як зазвичай. Коли рисові зерна дійдуть до готовності, їх необхідно буде промити холодною водою.
Як зварити бурий рис для салату?
Бурий рис не тільки корисніше білого, але і готується легше. За рахунок своєї оболонки він не розварюється, залишається розсипчастим, а тому прекрасно підходить для приготування салату.
Заливаємо склянку промитого бурого рису 2 1/2 склянками холодної води і ставимо на сильний вогонь до закипання, після закипання жар зменшуємо і продовжуємо готування ще 35-40 хвилин.
Як зварити рис?
Готовий рис накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоятися 10 хвилин.
Як швидко зварити рис у мікрохвильовці?
Промитий рис викладаємо в посуд, придатну для мікрохвильової печі і заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Накриваємо посуд харчовою плівкою і ставимо крупу готуватися на максимальній потужності на 5 хвилин. Після закінчення часу зменшуємо потужність на половину і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Перед початком приготування звірте час з зазначеним в інструкції до пристрою. Готовий рис залиште постояти під плівкою ще 5 хвилин і подавайте до столу просто так або у складі салату. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рисова каша на воді
Рисова каша на воді
Рисова каша - традиційний сніданок, який корисний як дорослим, так і дітям. Варіанти її приготування досить простий і не вимагає багато часу.
Як правильно варити рис?
Як правильно варити рис?
Рис - не тільки відмінний гарнір, але і цілком самостійне блюдо. Головне - правильно зварити його, а адже це не так просто. По-перше, існує кілька
Рис в мікрохвильовці
Рис в мікрохвильовці
Виявляється, в мікрохвильовці можна не тільки розігрівати готову їжу і напівфабрикати, але і творити справжні кулінарні шедеври! У цьому матеріалі ми
Гречка в мікрохвильовці
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Каша в мікрохвильовці
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Як зварити кашу в мультиварці?
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу