Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жюльєн з грибів - рецепт

Жюльєн з грибів - рецепт

5-01-2015, 10:52
1 670
Жюльєн з грибів - рецепт
Напередодні новорічних свят приємно згадати рецепт старовинної французької страви - грибного жюльєна. Неймовірна на смак гаряча закуска зробить честь будь-якого святкового столу. Існує безліч варіацій цієї страви, ми розповімо, як приготувати грибний жульєн у його класичному варіанті.

Жульєн з білих грибів


Жюльєн готується як з білих грибів, так і з печериць, але все ж традиційно віддається перевагу білим грибам.

Інгредієнти:

  • білі гриби - 500 г;

  • цибулини - 1-2 шт.;

  • часник - 1 невелика головка;

  • пшеничне борошно - 1 ст. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 1 склянка;

  • сир, тертий на середній тертці - 100 г (можна взяти будь-який, який вам подобається в плавленому вигляді, французи люблять додавати блакитний сир Горгонзола і м'який козячий сир, також цілком підійде Пармезан);

  • сіль і мелений перець - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Білі гриби ошпарюємо окропом, ретельно миємо, чистимо і нарізаємо кільцями або дрібною соломкою. До речі, по всьому світу жюльєн означає саме спосіб нарізки дрібною соломкою, щоб при прийомі їжі не доводилося користуватися ножем, а сама страва носить назву «кокот».
    Далі дрібно нарізаємо цибулю і часник і смажимо на попередньо розігрітій сковороді, змащеній маслом, поки цибуля не набуде приємний золотистий відтінок. Тепер можна додати гриби. Поки смажаться гриби, на сусідній сковороді готуємо сметанний соус.
    Іноді грибний жульєн готується з соусом бешамель, але сметанний соус робити набагато простіше, так приготування жульєну займає менше часу, та й сама страва у підсумку виходить більш ніжним.
    Збиваємо яйця і змішуємо їх зі сметаною. Розтоплюємо на другий сковороді столову ложку вершкового масла, додаємо ложку пшеничного борошна і суміш з яєць і сметани, за смаком солимо і перчимо соус і помішуємо протягом п'яти хвилин. Можна вже розігрівати духовку.
    Коли гриби обжарились, викладаємо їх в кокотниці, заливаємо зверху сметанним соусом і посипаємо тертим сиром доверху. Ставимо кокотниці в духовку і запікаємо до появи ароматного запаху і рум'яної скоринки.

    Як готувати жюльєн в булочці


    Що робити, якщо у вас немає кокотниці? У цьому випадку можна приготувати грибний жульєн в булочці або тарталетке. З булочками все зовсім просто - потрібно всього лише купити готові булочки, вирізати у них верхівку і вийняти м'якоть, наповнити жюльєном і поставити в духовку.
    Для випікання тарталеток купіть листкове тісто, розкачати його, виріжте то кількість формочок-коржів, що вам потрібно і викладіть у власноруч зроблені з фольги кокотниці. У середньому листкове тісто запікається 10 хвилин, після цього в нього можна додавати начинку з грибного жюльєна.
    Звичайно, можна і просто поставити жюльєн в духовку у фользі, але готове блюдо в цьому випадку виглядає не дуже естетично.
    Жюльєн з грибів - рецепт

    Альтернативні рецепти жюльєна з грибів


    Рецепт приготування жульєну з грибів на даний момент має безліч варіацій, так що навіть якщо ви весь час забуваєте, як готувати жюльєн, підключіть фантазію, вона точно вас не підведе. Просто божественний смак має грибний жульєн з куркою, яку при бажанні можна замінити на телятину або свинину. Якщо при приготуванні соусу окремо збити жовтки зі сметаною і сіллю, а окремо - білки, і пізніше їх поєднати, то вийде повітряне жюльєн-суфле. Якщо ж ви давно знаєте, як приготувати грибний жульєн, і він вам вже порядком набрид, спробуйте використовувати морепродукти (креветки і мідії) і овочі.
    І наостанок, який би рецепт ви не вибрали, пам'ятайте, що грибний жульєн обов'язково подається гарячим!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ароматний і ніжний жульєн з мідій
    Ароматний і ніжний жульєн з мідій
    Жульєн з мідій - це смачний делікатес, який чудово прикрасить святковий стіл або фуршет. Його можна подати до будь гарнірів, червоному або білому
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
    Жюльєн з курки з грибами
    Жюльєн з курки з грибами
    Жюльєн - відома і вишукана французька закуска. Найчастіше її роблять з курки з різними видами грибів - білими, печерицями та вершковим соусом.
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене