Тарт Татен зі сливами
Класичний французький тарт від сестер Татен готувався з яблук на жженной карамелі. З часом, рецепт зазнав деякі зміни, і на світ з'явилася ціла низка тарти, з різноманітними ягодами і фруктами. Сьогодні ми зупинимося на рецепті сливового тарта.
Інгредієнти:
вершкове масло - 25 г;
цукор - 25 г;
сливи - 800 г;
марципан - 100 г;
мелений мигдаль - 40 г;
листкове тісто - 500 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді діаметром 28 див. В розтоплене масло засипаємо цукор і додаємо столову ложку води. Варимо карамель, постійно помішуючи, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок. Прибираємо карамель з вогню.
Поки карамель на плиті, сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, видаляють кісточки. Половинки слив кладемо зрізом вгору. Нарізаємо марципан і також викладаємо його на сковороду. Зверху посипаємо основу для тарта меленим мигдалем.
Розморожене листкове тісто розгортаємо в коло з діаметром на 3 см більше, ніж діаметр сковороди. Накриваємо шаром тіста сливи, підбираючи краю під начинку, а потім ставимо тарт в духовку на 30-35 хвилин.
Готовий тарт остуджуємо близько 10 хвилин після випікання, а потім нарізаємо до порції і подаємо до столу з морозивом або збитими вершками.
Інгредієнти:
вершкове масло - 6 ст. ложок;
сливи - 10-12 шт.;
цукор - 1 3/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
сметана - 1/3 ст.;
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
борошно - 1 ст.;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо 22 см форму для випікання вершковим маслом і покриваємо її дно розрізаними навпіл і очищені від кісточок слив.
Змішуємо склянки цукру з 1/3 склянки води і варимо на основі отриманої суміші рідку золотисту карамель. Поливаємо карамеллю сливи.
Тепер займемося тестом для пирога. Збиваємо 3/4 склянки цукру з 6 столовими ложками вершкового масла до утворення білої і повітряної маси. Знизивши швидкість збивання, додаємо до масляної суміші по одному яйцю, не перестаючи збивати. Тепер кладемо сметану, цедру, ваніль і знову все перемішуємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо густе тісто.
Готове тісто виливаємо поверх злив і ставимо випікатися пиріг 30-40 хвилин. Перед подачею, пиріг Татен остуджуємо хвилин 10 перевертаємо і нарізаємо.
Інгредієнти:
коричневий цукор - 80 г;
вершкове масло - 60 г;
гвоздика - 1 шт.;
сливи - 5-6 шт.;
листкове тісто;
печиво - 3 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Гвоздику подрібнюємо в порошок за допомогою кавомолки або ступки з товкачем. Змішуємо мелену гвоздику з цукром, а цукор, у свою чергу, збиваємо з м'яким вершковим маслом до утворення повітряної маси.
Викладаємо масляну суміш рівним шаром у форму для випікання. Поверх масла кладемо половинки слив (очищені від кісточок) зрізом вниз, і накриваємо основу для Татена розкатаним листковим тестом. Врахуйте, що діаметр пласта листкового тіста повинен перевищувати діаметр форми на 2-3 см, оскільки під час випікання, листкове тісто стискається. Пласт тесту подомните під начинку, щоб після випічки сливи не розтеклися по страві, а залишилися в "чашці" з тіста. Потім залишаємо тарт постояти в холодильнику хвилин 15.
Випікаємо тарт зі сливою 30 хвилин, перед подачею охолодити хвилин 5 і посипаємо крихтами печива перед подачею.
У компанії з тартом рекомендується подавати морозиво або сливовий сорбет. Приємного апетиту!
Тарт Татен зі сливами і марципаном – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді діаметром 28 див. В розтоплене масло засипаємо цукор і додаємо столову ложку води. Варимо карамель, постійно помішуючи, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок. Прибираємо карамель з вогню.
Поки карамель на плиті, сливи миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, видаляють кісточки. Половинки слив кладемо зрізом вгору. Нарізаємо марципан і також викладаємо його на сковороду. Зверху посипаємо основу для тарта меленим мигдалем.
Розморожене листкове тісто розгортаємо в коло з діаметром на 3 см більше, ніж діаметр сковороди. Накриваємо шаром тіста сливи, підбираючи краю під начинку, а потім ставимо тарт в духовку на 30-35 хвилин.
Готовий тарт остуджуємо близько 10 хвилин після випікання, а потім нарізаємо до порції і подаємо до столу з морозивом або збитими вершками.
Пиріг Татен зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо 22 см форму для випікання вершковим маслом і покриваємо її дно розрізаними навпіл і очищені від кісточок слив.
Змішуємо склянки цукру з 1/3 склянки води і варимо на основі отриманої суміші рідку золотисту карамель. Поливаємо карамеллю сливи.
Тепер займемося тестом для пирога. Збиваємо 3/4 склянки цукру з 6 столовими ложками вершкового масла до утворення білої і повітряної маси. Знизивши швидкість збивання, додаємо до масляної суміші по одному яйцю, не перестаючи збивати. Тепер кладемо сметану, цедру, ваніль і знову все перемішуємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо густе тісто.
Готове тісто виливаємо поверх злив і ставимо випікатися пиріг 30-40 хвилин. Перед подачею, пиріг Татен остуджуємо хвилин 10 перевертаємо і нарізаємо.
Рецепт тарт Татен зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Гвоздику подрібнюємо в порошок за допомогою кавомолки або ступки з товкачем. Змішуємо мелену гвоздику з цукром, а цукор, у свою чергу, збиваємо з м'яким вершковим маслом до утворення повітряної маси.
Викладаємо масляну суміш рівним шаром у форму для випікання. Поверх масла кладемо половинки слив (очищені від кісточок) зрізом вниз, і накриваємо основу для Татена розкатаним листковим тестом. Врахуйте, що діаметр пласта листкового тіста повинен перевищувати діаметр форми на 2-3 см, оскільки під час випікання, листкове тісто стискається. Пласт тесту подомните під начинку, щоб після випічки сливи не розтеклися по страві, а залишилися в "чашці" з тіста. Потім залишаємо тарт постояти в холодильнику хвилин 15.
Випікаємо тарт зі сливою 30 хвилин, перед подачею охолодити хвилин 5 і посипаємо крихтами печива перед подачею.
У компанії з тартом рекомендується подавати морозиво або сливовий сорбет. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тарт з ягодами
Тарт - солодке блюдо, яке отримало любов і визнання в нашій країні. І це зовсім не дивно, кому ж не сподобається смачний пиріг з пісочного тіста з
Шарлотка з абрикосами
Шарлотка часто нас виручає, коли треба спекти пиріг на швидку руку з того, що є в холодильнику. Класична шарлотка готується з яблуками. Ми пропонуємо
Рецепти зі сливами
Сливи - смачний і корисний плід. В сезон з них готують солоні і солодкі страви. Давайте сьогодні приготуємо шарлотку, торт, кекси і свинину зі
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
Тарт татен з яблуками
Тарт татен - класичний французький десерт. Готувати його не дуже просто, але основна складність стосується лише тіста, а тому зробити цей пиріг можна
Тарт татен - рецепт
Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж