Тарт з ягодами
Тарт – це відкритий пиріг, який можна приготувати з будь-якою начинкою. Основи для відкритого пирога можна приготувати з різного тіста, але частіше всього використовують пісочне. Сьогодні ми з вами поговоримо про тарте з ягодами і розповімо вам декілька рецептів приготування цього ніжного десерту.
Інгредієнти:
масло вершкове – 100 г;
яйця – 2 шт.;
цукор – 05 склянки;
цукрова пудра – 05 склянки;
борошно – 200 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
сік лимона – 1 ч. ложка;
смородина – 1 склянку;
агрус – 1 стакан.
Приготування
Спечемо основи для тарта, для цього жовтки збиваємо з цукром і маслом, додаємо борошно і розпушувач. Тісто ставимо в холод на 25 хвилин. Після цього розподіляємо тісто по формі, зверху накриваємо пергаментом, насипаємо будь-яку крупу і випікаємо 15 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Для начинки білки збиваємо з цукровою пудрою і лимонним соком до гострих піків і змішуємо з червоною смородиною. Дістаємо з духовки основу, знімаємо папір, розкладаємо аґрус, а зверху акуратно розподіляємо крем. Випікаємо наш пиріг, при температурі 160 градусів, поки білок не зарум'яниться. Готовий тарт охолоджуємо і витягаємо з форми.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 200 г;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 50 г;
жовток – 3 шт.;
вершки– 1 склянку.
Для крему:
жовток – 4 шт.;
кукурудзяний крохмаль – 50 г;
цукор – 70 г;
молоко – 300 мл;
вершкове масло – 40 г;
ваніль;
свіжі ягоди.
Приготування
Масло нарізаємо кубиками і складаємо в глибоку ємність. Туди ж додаємо борошно, цукор, яєчні жовтки і вимішуємо тісто. Поки м'яке тісто розкачуємо його в пласт, акуратно розподіляємо тісто по формі, робимо бортики. Поверхню тіста наколюємо виделкою і ставимо в холодильник на 60 хвилин. Духовку розігріваємо до 200°С. Форму з тестом дістаємо з холодильника, зверху накриваємо пергаментним папером і кладемо вантаж і випікаємо 15 хвилин, після знімаємо вантаж і печемо ще 10 хвилин. Коли основа испеклась, даємо їй повністю охолонути.
В цей час займемося кремом. У каструльку наливаємо молоко, додаємо ванілін і добре розігріваємо ванільне молоко не доводячи до кипіння. Збиваємо в глибокій мисці жовтки віночком і змішуємо їх з крохмалем і цукром. Поверх цієї маси наливаємо молоко і постійно помішуємо суміш віночком, після цього перелити всю масу назад в каструлю і тримаємо на вогні, поки не загусне. У готовий крем додаємо вершкове масло, порізане на шматочки, постійно помішуємо до його повного розчинення. На остиглий корж викладаємо крем, розрівнюємо і накриваємо наш тарт батогом, щільно притискуючи її до крему. Прибираємо наш пиріг в холодильник на всю ніч. Вранці прикрашаємо тарт свіжими ягодами і знову прибираємо в холодильник, але вже ненадовго для охолодження ягід. Після цього розрізаємо на порційні шматочки.
Тарт з ягодами
Інгредієнти:
Приготування
Спечемо основи для тарта, для цього жовтки збиваємо з цукром і маслом, додаємо борошно і розпушувач. Тісто ставимо в холод на 25 хвилин. Після цього розподіляємо тісто по формі, зверху накриваємо пергаментом, насипаємо будь-яку крупу і випікаємо 15 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Для начинки білки збиваємо з цукровою пудрою і лимонним соком до гострих піків і змішуємо з червоною смородиною. Дістаємо з духовки основу, знімаємо папір, розкладаємо аґрус, а зверху акуратно розподіляємо крем. Випікаємо наш пиріг, при температурі 160 градусів, поки білок не зарум'яниться. Готовий тарт охолоджуємо і витягаємо з форми.
Тарт зі свіжими ягодами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Масло нарізаємо кубиками і складаємо в глибоку ємність. Туди ж додаємо борошно, цукор, яєчні жовтки і вимішуємо тісто. Поки м'яке тісто розкачуємо його в пласт, акуратно розподіляємо тісто по формі, робимо бортики. Поверхню тіста наколюємо виделкою і ставимо в холодильник на 60 хвилин. Духовку розігріваємо до 200°С. Форму з тестом дістаємо з холодильника, зверху накриваємо пергаментним папером і кладемо вантаж і випікаємо 15 хвилин, після знімаємо вантаж і печемо ще 10 хвилин. Коли основа испеклась, даємо їй повністю охолонути.
В цей час займемося кремом. У каструльку наливаємо молоко, додаємо ванілін і добре розігріваємо ванільне молоко не доводячи до кипіння. Збиваємо в глибокій мисці жовтки віночком і змішуємо їх з крохмалем і цукром. Поверх цієї маси наливаємо молоко і постійно помішуємо суміш віночком, після цього перелити всю масу назад в каструлю і тримаємо на вогні, поки не загусне. У готовий крем додаємо вершкове масло, порізане на шматочки, постійно помішуємо до його повного розчинення. На остиглий корж викладаємо крем, розрівнюємо і накриваємо наш тарт батогом, щільно притискуючи її до крему. Прибираємо наш пиріг в холодильник на всю ніч. Вранці прикрашаємо тарт свіжими ягодами і знову прибираємо в холодильник, але вже ненадовго для охолодження ягід. Після цього розрізаємо на порційні шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кошики з ягодами - рецепт
Кошики з ягодами - чудовий варіант подачі десерту на святковий і фуршетний стіл. Давайте розглянемо варіанти створення кошичків з ягодами, кремом і
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Пиріг з ягодами - рецепт
Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
Тарт з малиною
Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з