Тарт – це відкритий пиріг, який можна приготувати з будь-якою начинкою. Основи для відкритого пирога можна приготувати з різного тіста, але частіше всього використовують пісочне. Сьогодні ми з вами поговоримо про тарте з ягодами і розповімо вам декілька рецептів приготування цього ніжного десерту.
Тарт з ягодами
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; яйця – 2 шт.; цукор – 05 склянки; цукрова пудра – 05 склянки; борошно – 200 г; розпушувач – 1 ч. ложка; сік лимона – 1 ч. ложка; смородина – 1 склянку; агрус – 1 стакан. Приготування Спечемо основи для тарта, для цього жовтки збиваємо з цукром і маслом, додаємо борошно і розпушувач. Тісто ставимо в холод на 25 хвилин. Після цього розподіляємо тісто по формі, зверху накриваємо пергаментом, насипаємо будь-яку крупу і випікаємо 15 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Для начинки білки збиваємо з цукровою пудрою і лимонним соком до гострих піків і змішуємо з червоною смородиною. Дістаємо з духовки основу, знімаємо папір, розкладаємо аґрус, а зверху акуратно розподіляємо крем. Випікаємо наш пиріг, при температурі 160 градусів, поки білок не зарум'яниться. Готовий тарт охолоджуємо і витягаємо з форми.
Тарт зі свіжими ягодами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 200 г; масло вершкове – 100 г; цукор – 50 г; жовток – 3 шт.; вершки– 1 склянку. Для крему:
жовток – 4 шт.; кукурудзяний крохмаль – 50 г; цукор – 70 г; молоко – 300 мл; вершкове масло – 40 г; ваніль; свіжі ягоди. Приготування Масло нарізаємо кубиками і складаємо в глибоку ємність. Туди ж додаємо борошно, цукор, яєчні жовтки і вимішуємо тісто. Поки м'яке тісто розкачуємо його в пласт, акуратно розподіляємо тісто по формі, робимо бортики. Поверхню тіста наколюємо виделкою і ставимо в холодильник на 60 хвилин. Духовку розігріваємо до 200°С. Форму з тестом дістаємо з холодильника, зверху накриваємо пергаментним папером і кладемо вантаж і випікаємо 15 хвилин, після знімаємо вантаж і печемо ще 10 хвилин. Коли основа испеклась, даємо їй повністю охолонути.
В цей час займемося кремом. У каструльку наливаємо молоко, додаємо ванілін і добре розігріваємо ванільне молоко не
доводячи до кипіння. Збиваємо в глибокій мисці жовтки віночком і змішуємо їх з крохмалем і цукром. Поверх цієї маси наливаємо молоко і постійно помішуємо суміш віночком, після цього перелити всю масу назад в каструлю і тримаємо на вогні, поки не загусне. У готовий крем додаємо вершкове масло, порізане на шматочки, постійно помішуємо до його повного розчинення. На остиглий корж викладаємо крем, розрівнюємо і накриваємо наш тарт батогом, щільно притискуючи її до крему. Прибираємо наш пиріг в холодильник на всю ніч. Вранці прикрашаємо тарт свіжими ягодами і знову прибираємо в холодильник, але вже ненадовго для охолодження ягід. Після цього розрізаємо на порційні шматочки.