Шарлотка з абрикосами
Рецептів шарлотки існує незліченна безліч. Універсальне ласощі чудово поєднується не тільки з яблуками, як стверджує класичний рецепт, але і з іншими ягодами і фруктами, наприклад, абрикосами.
Цей елементарний рецепт створений спеціально для тих, хто не вміє, або не хоче возитися з тестом. Замість звичного тесту для шарлотки, в цьому рецепті ми використовується простий білий тостовий хліб.
Інгредієнти:
курага - 140 г;
холодна вода - 125 мл;
цукор - 170 г;
яблука - 12 кг;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
хліб - 1 6 скибочок;
вершкове масло - 80 г;
абрикосове варення - 90 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для випікання (діаметр – 20 см) маслом.
Курагу засипаємо в сотейник разом з 70 г цукру, а потім заливаємо все водою. Варимо сироп близько 2-3 хвилин, поки цукрові кристали не розчиняться. Потім кладемо в сотейник скибочки очищених від насіння яблук і продовжуємо варити сироп ще 8-10 хвилин або до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
Змішуємо корицю з цукром. Зрізаємо шкірку з тостового хліба, а м'якуш змащуємо маслом і посипаємо коричної сумішшю. Викладаємо хліб на основу форми і її стінки внапуск. Хлібну чашу заповнюємо абрикосово-яблучної сумішшю і ставимо шарлотку в духовку. Випікаємо блюдо 30-35 хвилин, змащуємо верхівку пирога джемом і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин. Подаємо шарлотку, посипавши цукровою пудрою.
Шарлотка з абрикосами за цим рецептом може бути приготована і в мультиварці, просто виберіть режим "Випічка" на 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
Для фруктів:
абрикоси - 4 шт.;
сливи - 4 шт.;
яблуко - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
цукор - 125 г;
мед - 1 ч. ложка.
Для пирога:
вершкове масло - 150 г;
цукор - 150 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 100 г;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
мелений мигдаль - 100 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
молоко - 125 мл
Приготування
Змащуємо 20-см маслом форму для випікання. Абрикоси і сливи розрізаємо навпіл і витягаємо з них кісточки. З яблук видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинами. Цукор змішуємо з 75 мл води в сотейнику і підігріваємо на середньому вогні до тих пір, поки кристали розчиняться, після чого тримаємо сироп, поки він не перетвориться в золотисту карамель.
На дно підготовленої форми виливаємо карамель і розподіляємо поверх неї шматочки яблук, слив та персиків.
Для тіста збиваємо м'яке масло з цукром до утворення білої і повітряної маси. Додаємо до масляної суміші по 1 яйцю за раз, не перестаючи збивати. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо мигдаль і починаємо підсипати суху суміш до збитого масла. Додаємо в готове тісто ваніль і молоко, після чого виливаємо його поверх фруктової основи у формі.
Випікаємо шарлотку 50 хвилин, після готовності остуджуємо хвилин 15 перевертаємо на блюдо і поллємо верхівку рідким медом.
Інгредієнти:
абрикоси консервовані - 410 г;
вершкове масло - 125 г;
цукор - 1/2 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
самоподнимающаяся борошно - 1 1/3 ст.;
йогурт - 350 мл;
мигдальні пелюстки - 1/4 ст.;
кокосова стружка - 1/4 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Половинки консервованих абрикос обсушуємо.
З допомогою міксера збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром до утворення білої повітряної маси, додаємо масляну суміш ванільний екстракт і яйця, по одному за раз. Додаємо до маслу просіяне борошно і йогурт. Викладаємо половину тіста в підготовлену форму, поверх розподіляємо половинки абрикосів і тісто. Посипаємо пиріг мигдалевими пелюстками і кокосовою стружкою, а потім поміщаємо в духовку на 40-50 хвилин.
Готова абрикосова шарлотка повинна охолонути протягом 10-15 хвилин перед подачею.
Хлібна шарлотка з яблуками та абрикосами
Цей елементарний рецепт створений спеціально для тих, хто не вміє, або не хоче возитися з тестом. Замість звичного тесту для шарлотки, в цьому рецепті ми використовується простий білий тостовий хліб.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для випікання (діаметр – 20 см) маслом.
Курагу засипаємо в сотейник разом з 70 г цукру, а потім заливаємо все водою. Варимо сироп близько 2-3 хвилин, поки цукрові кристали не розчиняться. Потім кладемо в сотейник скибочки очищених від насіння яблук і продовжуємо варити сироп ще 8-10 хвилин або до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
Змішуємо корицю з цукром. Зрізаємо шкірку з тостового хліба, а м'якуш змащуємо маслом і посипаємо коричної сумішшю. Викладаємо хліб на основу форми і її стінки внапуск. Хлібну чашу заповнюємо абрикосово-яблучної сумішшю і ставимо шарлотку в духовку. Випікаємо блюдо 30-35 хвилин, змащуємо верхівку пирога джемом і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин. Подаємо шарлотку, посипавши цукровою пудрою.
Шарлотка з абрикосами за цим рецептом може бути приготована і в мультиварці, просто виберіть режим "Випічка" на 40-45 хвилин.
Шарлотка з абрикосами, яблуками і сливами
Інгредієнти:
Для фруктів:
Для пирога:
Приготування
Змащуємо 20-см маслом форму для випікання. Абрикоси і сливи розрізаємо навпіл і витягаємо з них кісточки. З яблук видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинами. Цукор змішуємо з 75 мл води в сотейнику і підігріваємо на середньому вогні до тих пір, поки кристали розчиняться, після чого тримаємо сироп, поки він не перетвориться в золотисту карамель.
На дно підготовленої форми виливаємо карамель і розподіляємо поверх неї шматочки яблук, слив та персиків.
Для тіста збиваємо м'яке масло з цукром до утворення білої і повітряної маси. Додаємо до масляної суміші по 1 яйцю за раз, не перестаючи збивати. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо мигдаль і починаємо підсипати суху суміш до збитого масла. Додаємо в готове тісто ваніль і молоко, після чого виливаємо його поверх фруктової основи у формі.
Випікаємо шарлотку 50 хвилин, після готовності остуджуємо хвилин 15 перевертаємо на блюдо і поллємо верхівку рідким медом.
Шарлотка з абрикосами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Половинки консервованих абрикос обсушуємо.
З допомогою міксера збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром до утворення білої повітряної маси, додаємо масляну суміш ванільний екстракт і яйця, по одному за раз. Додаємо до маслу просіяне борошно і йогурт. Викладаємо половину тіста в підготовлену форму, поверх розподіляємо половинки абрикосів і тісто. Посипаємо пиріг мигдалевими пелюстками і кокосовою стружкою, а потім поміщаємо в духовку на 40-50 хвилин.
Готова абрикосова шарлотка повинна охолонути протягом 10-15 хвилин перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з персиками
Всі ми знаємо шарлотку, як заливний пиріг з яблуками, легкий у приготуванні і смачний. Однак, шарлотку можна готувати не тільки з яблуками, а
Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Рецепти з абрикосами
Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.