Шарлотка з персиками
Ми звикли думати, що класична шарлотка може поєднуватися лише з яблуками, але насправді цей класичний пиріг готовий прийняти ціле розмаїття фруктових і ягідних добавок. Смачна шарлотка з персиками – прямий тому доказ.
Інгредієнти:
консервована вишня - 1 ст.;
шампанське - 1 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 1/4 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
бріош - 1 буханка (350 р);
персики - 4 шт.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
сіль - 1/8 ч. ложки;
збиті вершки - для подачі.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. В сотейник викладаємо очищені від кісточок вишні, заливаємо їх шампанським, додаємо столову ложку меду і доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Чекаємо, поки в сотейнику утворюється сироп (12-15 хвилин), який потім слід остудити.
Невеликі круглі формочки змащуємо маслом і посипаємо цукром. Беремо буханець бриоша (або будь-якого іншого солодкого хліба), зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо скибочками. Змащуємо м'якуш маслом з одного боку і розрізаємо на смужки товщиною в 25 див. Викладаємо хліб на дно підготовлених форм , зайве зрізуємо.
Персики очистити від кісточок і шкірки, змішуємо скибочки з крохмалем, лимонною цедрою, соком, цукром і медом. Додаємо до персикам вишні і розподіляємо фруктову суміш по хлібним основ. Посипаємо цукром.
Випікаємо шарлотку 30-40 хвилин, а потім охолодити 10 хвилин перед подачею. Подаємо зі збитими вершками.
Інгредієнти:
персики - 300 г;
яблука - 200 г;
борошно - 1 1/2 ст.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
сіль - 1/4 ч. ложки;
мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
цукор - 3/4 ст.+3 ст.;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
кориця - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для запікання олією і покриваємо листом пергаменту.
Персики очистити від кісточок і шкірки, яблука також чистимо від шкірки і видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкими скибочками фрукти. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, сіллю і мускатним горіхом. Масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце, а потім і сухі інгредієнти, по черзі з молоком.
Виливаємо тісто у форму, всередину кладемо яблука і персики, посипаємо шарлотку сумішшю кориці і 3 столових ложок цукру.
Випікаємо шарлотку 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати шарлотку з персиками в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.
Інгредієнти:
борошно - 1 1/3 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
сода - 1/4 ч. ложки;
сіль - 1/4 ст. ложки;
вершкове масло - 6 ст. ложки;
цукор - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
апельсинова цедра - 1 1/2 ч. ложки;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
кефір або йогурт - 2/3 ст.;
персики консервовані - 100 г;
малина - 3/4 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо форму для випікання вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.
Борошно просіваємо і вимішуємо з розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром, додаємо яйця, цедру, ваніль і збиваємо до однорідності. Вимішуємо вологі і сухі інгредієнти до утворення гладкого однорідного тіста. Розподіляємо масу по підготовленій формі, викладаємо персики і малину (нарізані і попередньо обвалені в невеликій кількості крохмалю), а потім поміщаємо шарлотку в духовку на 45-50 хвилин.
Після випікання пиріг повинен охолонути 10-15 хвилин, а потім його можна буде подавати до столу з вершками або самостійно. Приємного апетиту!
Шарлотка з персиками і вишнею –рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. В сотейник викладаємо очищені від кісточок вишні, заливаємо їх шампанським, додаємо столову ложку меду і доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Чекаємо, поки в сотейнику утворюється сироп (12-15 хвилин), який потім слід остудити.
Невеликі круглі формочки змащуємо маслом і посипаємо цукром. Беремо буханець бриоша (або будь-якого іншого солодкого хліба), зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо скибочками. Змащуємо м'якуш маслом з одного боку і розрізаємо на смужки товщиною в 25 див. Викладаємо хліб на дно підготовлених форм , зайве зрізуємо.
Персики очистити від кісточок і шкірки, змішуємо скибочки з крохмалем, лимонною цедрою, соком, цукром і медом. Додаємо до персикам вишні і розподіляємо фруктову суміш по хлібним основ. Посипаємо цукром.
Випікаємо шарлотку 30-40 хвилин, а потім охолодити 10 хвилин перед подачею. Подаємо зі збитими вершками.
Шарлотка з яблуками і персиками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для запікання олією і покриваємо листом пергаменту.
Персики очистити від кісточок і шкірки, яблука також чистимо від шкірки і видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкими скибочками фрукти. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, сіллю і мускатним горіхом. Масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце, а потім і сухі інгредієнти, по черзі з молоком.
Виливаємо тісто у форму, всередину кладемо яблука і персики, посипаємо шарлотку сумішшю кориці і 3 столових ложок цукру.
Випікаємо шарлотку 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати шарлотку з персиками в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.
Як приготувати шарлотку з консервованими персиками?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо форму для випікання вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.
Борошно просіваємо і вимішуємо з розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром, додаємо яйця, цедру, ваніль і збиваємо до однорідності. Вимішуємо вологі і сухі інгредієнти до утворення гладкого однорідного тіста. Розподіляємо масу по підготовленій формі, викладаємо персики і малину (нарізані і попередньо обвалені в невеликій кількості крохмалю), а потім поміщаємо шарлотку в духовку на 45-50 хвилин.
Після випікання пиріг повинен охолонути 10-15 хвилин, а потім його можна буде подавати до столу з вершками або самостійно. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з абрикосами
Шарлотка часто нас виручає, коли треба спекти пиріг на швидку руку з того, що є в холодильнику. Класична шарлотка готується з яблуками. Ми пропонуємо
Клафуті з персиками
Заливний пиріг клафуті полюбився багатьом жителям нашої країни за простоту приготування і доступний складу страви. Класичний рецепт клафуті включає в
Шарлотка з яблуками в мультиварці
Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися
Торт з консервованими персиками
Торт з консервованими персиками - дивовижне ласощі, яке неодмінно прикрасить будь-яке святкове торжество. Такий десерт по достоїнству оцінять і
Торт з персиками
Торт з персиками - смачна ароматна випічка, яку можна готувати цілий рік, як зі свіжими, так і консервованими фруктами. Такі ласощі можна подати до
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.