Вернуться назад Распечатать

Шарлотка з персиками

Шарлотка з персиками
Ми звикли думати, що класична шарлотка може поєднуватися лише з яблуками, але насправді цей класичний пиріг готовий прийняти ціле розмаїття фруктових і ягідних добавок. Смачна шарлотка з персиками – прямий тому доказ.

Шарлотка з персиками і вишнею –рецепт


Інгредієнти:

  • консервована вишня - 1 ст.;

  • шампанське - 1 ст.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • бріош - 1 буханка (350 р);

  • персики - 4 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1/8 ч. ложки;

  • збиті вершки - для подачі.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. В сотейник викладаємо очищені від кісточок вишні, заливаємо їх шампанським, додаємо столову ложку меду і доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Чекаємо, поки в сотейнику утворюється сироп (12-15 хвилин), який потім слід остудити.
    Невеликі круглі формочки змащуємо маслом і посипаємо цукром. Беремо буханець бриоша (або будь-якого іншого солодкого хліба), зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо скибочками. Змащуємо м'якуш маслом з одного боку і розрізаємо на смужки товщиною в 25 див. Викладаємо хліб на дно підготовлених форм , зайве зрізуємо.
    Персики очистити від кісточок і шкірки, змішуємо скибочки з крохмалем, лимонною цедрою, соком, цукром і медом. Додаємо до персикам вишні і розподіляємо фруктову суміш по хлібним основ. Посипаємо цукром.
    Випікаємо шарлотку 30-40 хвилин, а потім охолодити 10 хвилин перед подачею. Подаємо зі збитими вершками.

    Шарлотка з яблуками і персиками


    Інгредієнти:

  • персики - 300 г;

  • яблука - 200 г;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 6 ст. ложок;

  • цукор - 3/4 ст.+3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для запікання олією і покриваємо листом пергаменту.
    Персики очистити від кісточок і шкірки, яблука також чистимо від шкірки і видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкими скибочками фрукти. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, сіллю і мускатним горіхом. Масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце, а потім і сухі інгредієнти, по черзі з молоком.
    Виливаємо тісто у форму, всередину кладемо яблука і персики, посипаємо шарлотку сумішшю кориці і 3 столових ложок цукру.
    Випікаємо шарлотку 40 хвилин.
    Якщо ви хочете приготувати шарлотку з персиками в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.

    Як приготувати шарлотку з консервованими персиками?


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/3 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 6 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • апельсинова цедра - 1 1/2 ч. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • кефір або йогурт - 2/3 ст.;

  • персики консервовані - 100 г;

  • малина - 3/4 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо форму для випікання вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.
    Шарлотка з персиками

    Борошно просіваємо і вимішуємо з розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром, додаємо яйця, цедру, ваніль і збиваємо до однорідності. Вимішуємо вологі і сухі інгредієнти до утворення гладкого однорідного тіста. Розподіляємо масу по підготовленій формі, викладаємо персики і малину (нарізані і попередньо обвалені в невеликій кількості крохмалю), а потім поміщаємо шарлотку в духовку на 45-50 хвилин.
    Після випікання пиріг повинен охолонути 10-15 хвилин, а потім його можна буде подавати до столу з вершками або самостійно. Приємного апетиту!