Ми звикли думати, що класична шарлотка може поєднуватися лише з яблуками, але насправді цей класичний пиріг готовий прийняти ціле розмаїття фруктових і ягідних добавок. Смачна шарлотка з персиками – прямий тому доказ.
Шарлотка з персиками і вишнею –рецепт
Інгредієнти: консервована вишня - 1 ст.; шампанське - 1 ст.; мед - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1/4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; бріош - 1 буханка (350 р); персики - 4 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка; лимонна цедра - 1/2 ч. ложки; лимонний сік - 2 ч. ложки; сіль - 1/8 ч. ложки; збиті вершки - для подачі. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. В сотейник викладаємо очищені від кісточок вишні, заливаємо їх шампанським, додаємо столову ложку меду і доводимо суміш до кипіння на середньому вогні. Чекаємо, поки в сотейнику утворюється сироп (12-15 хвилин), який потім слід остудити.
Невеликі круглі формочки змащуємо маслом і посипаємо цукром. Беремо буханець бриоша (або будь-якого іншого солодкого хліба), зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо скибочками. Змащуємо м'якуш маслом з одного боку і розрізаємо на смужки товщиною в 25 див. Викладаємо хліб на дно підготовлених форм , зайве зрізуємо.
Персики очистити від кісточок і шкірки, змішуємо скибочки з крохмалем, лимонною цедрою, соком, цукром і медом. Додаємо до персикам вишні і розподіляємо фруктову суміш по хлібним основ. Посипаємо цукром.
Випікаємо шарлотку 30-40 хвилин, а потім охолодити 10 хвилин перед подачею. Подаємо зі збитими вершками.
Шарлотка з яблуками і персиками
Інгредієнти: персики - 300 г; яблука - 200 г; борошно - 1 1/2 ст.; розпушувач - 2 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 6 ст. ложок; цукор - 3/4 ст.+3 ст.; яйце - 1 шт.; молоко - 1/2 ст.; кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для запікання олією і покриваємо листом пергаменту.
Персики очистити від кісточок і шкірки, яблука також чистимо від шкірки і видаляємо серцевину. Нарізаємо тонкими скибочками фрукти. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, сіллю і мускатним горіхом. Масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце, а потім і сухі інгредієнти, по черзі з молоком.
Виливаємо тісто у форму, всередину кладемо яблука і персики, посипаємо шарлотку сумішшю кориці і 3 столових ложок цукру.
Випікаємо шарлотку 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати шарлотку з персиками в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.
Як приготувати шарлотку з консервованими персиками?
Інгредієнти: борошно - 1 1/3 ст.; сода - 1 ч. ложка; сода - 1/4 ч. ложки; сіль - 1/4 ст. ложки; вершкове масло - 6 ст. ложки; цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; апельсинова цедра - 1 1/2 ч. ложки; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; кефір або йогурт - 2/3 ст.; персики консервовані - 100 г; малина - 3/4 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо форму для випікання вершковим маслом, а на дно кладемо пергамент.
Борошно просіваємо і вимішуємо з розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо масло з цукром, додаємо яйця, цедру, ваніль і збиваємо до однорідності. Вимішуємо вологі і сухі інгредієнти до утворення гладкого однорідного тіста. Розподіляємо масу по підготовленій формі, викладаємо персики і малину (нарізані і попередньо обвалені в невеликій кількості крохмалю), а потім поміщаємо шарлотку в духовку на 45-50 хвилин.
Після випікання пиріг повинен охолонути 10-15 хвилин, а потім його можна буде подавати до столу з вершками або самостійно. Приємного апетиту!