Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Клафуті з персиками

Клафуті з персиками

5-07-2015, 21:12
1 080
Клафуті з персиками
Клафуті знаком середньостатистичному жителю нашої країни як заливний пиріг, в який можна додавати практично все, що завгодно. На цей раз ми будемо готувати клафуті з персиками. Для приготування десерту можна брати як свіжі, так і консервовані плоди, що робить страву доступним в будь-який час року.

Клафуті з персиками та абрикосами


Персиковий клафуті хороший сам по собі, але в додатку до персикам завжди відмінно йдуть абрикоси. Якщо у вашому арсеналі знайшлося місце для обох плодів, то не пропустіть шанс повторити рецепт описаний далі.
Інгредієнти:

  • борошно - 115 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 155 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • молоко - 375 мл;

  • вершки - 375 мл;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • персики - 3 шт.;

  • абрикоси - 4-6 шт.;

  • цукрова пудра - для подачі.


  • Приготування
    У глибоку миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю і цукром. Якщо ви хочете приготувати шоколадний клафуті з персиками, то на даному етапі до сухих інгредієнтів можна додати столову ложку натурального какао-порошку. Окремо збиваємо яйця з вершками, молоком і ваніллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього яєчно-молочну суміш. Замішуємо густе однорідне тісто і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
    Форму для випікання змащуємо маслом і розкладаємо по дну шматочки нарізаного персиків і абрикос. Духовку розігріваємо до 180°С. Заливаємо абрикоси і персики рідким тістом, після чого ставимо клафуті в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо пиріг, посипати його цукровою пудрою.

    Клафуті з персиками і бананом


    Вся випічка з бананом набуває приємний і тонкий фруктовий аромат, від того не дивно, що клафуті не став винятком. Смачний бананово-персиковий пиріг готується за лічені хвилини, а випікається все близько півгодини.
    Інгредієнти:

  • персики - 420 г;

  • банан - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • молоко - 2 ст.;
  • Клафуті з персиками

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190°С. Персики і банани нарізаємо шматочками і викладаємо на дно форми для випікання. Яйця збиваємо з цукром, борошном, ваніллю і 2 склянками молока. Фрукти на дні форми посипаємо коричневим цукром і заливаємо тістом. Ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин, після випікання залишаємо готовий персиковий клафуті охолонути хвилин на 30 а потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо з кулькою морозива.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка з персиками
    Шарлотка з персиками
    Всі ми знаємо шарлотку, як заливний пиріг з яблуками, легкий у приготуванні і смачний. Однак, шарлотку можна готувати не тільки з яблуками, а
    Торт з персиками
    Торт з персиками
    Торт з персиками - смачна ароматна випічка, яку можна готувати цілий рік, як зі свіжими, так і консервованими фруктами. Такі ласощі можна подати до
    Клафуті - рецепт
    Клафуті - рецепт
    Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
    Клафуті з черешнею
    Клафуті з черешнею
    Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з