Клафуті з персиками
Клафуті знаком середньостатистичному жителю нашої країни як заливний пиріг, в який можна додавати практично все, що завгодно. На цей раз ми будемо готувати клафуті з персиками. Для приготування десерту можна брати як свіжі, так і консервовані плоди, що робить страву доступним в будь-який час року.
Персиковий клафуті хороший сам по собі, але в додатку до персикам завжди відмінно йдуть абрикоси. Якщо у вашому арсеналі знайшлося місце для обох плодів, то не пропустіть шанс повторити рецепт описаний далі.
Інгредієнти:
борошно - 115 г;
сіль - щіпка;
цукор - 155 г;
яйця - 6 шт.;
молоко - 375 мл;
вершки - 375 мл;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки;
персики - 3 шт.;
абрикоси - 4-6 шт.;
цукрова пудра - для подачі.
Приготування
У глибоку миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю і цукром. Якщо ви хочете приготувати шоколадний клафуті з персиками, то на даному етапі до сухих інгредієнтів можна додати столову ложку натурального какао-порошку. Окремо збиваємо яйця з вершками, молоком і ваніллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього яєчно-молочну суміш. Замішуємо густе однорідне тісто і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і розкладаємо по дну шматочки нарізаного персиків і абрикос. Духовку розігріваємо до 180°С. Заливаємо абрикоси і персики рідким тістом, після чого ставимо клафуті в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо пиріг, посипати його цукровою пудрою.
Вся випічка з бананом набуває приємний і тонкий фруктовий аромат, від того не дивно, що клафуті не став винятком. Смачний бананово-персиковий пиріг готується за лічені хвилини, а випікається все близько півгодини.
Інгредієнти:
персики - 420 г;
банан - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 1/4 ст.;
молоко - 2 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
коричневий цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 190°С. Персики і банани нарізаємо шматочками і викладаємо на дно форми для випікання. Яйця збиваємо з цукром, борошном, ваніллю і 2 склянками молока. Фрукти на дні форми посипаємо коричневим цукром і заливаємо тістом. Ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин, після випікання залишаємо готовий персиковий клафуті охолонути хвилин на 30 а потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо з кулькою морозива.
Клафуті з персиками та абрикосами
Персиковий клафуті хороший сам по собі, але в додатку до персикам завжди відмінно йдуть абрикоси. Якщо у вашому арсеналі знайшлося місце для обох плодів, то не пропустіть шанс повторити рецепт описаний далі.
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю і цукром. Якщо ви хочете приготувати шоколадний клафуті з персиками, то на даному етапі до сухих інгредієнтів можна додати столову ложку натурального какао-порошку. Окремо збиваємо яйця з вершками, молоком і ваніллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього яєчно-молочну суміш. Замішуємо густе однорідне тісто і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і розкладаємо по дну шматочки нарізаного персиків і абрикос. Духовку розігріваємо до 180°С. Заливаємо абрикоси і персики рідким тістом, після чого ставимо клафуті в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо пиріг, посипати його цукровою пудрою.
Клафуті з персиками і бананом
Вся випічка з бананом набуває приємний і тонкий фруктовий аромат, від того не дивно, що клафуті не став винятком. Смачний бананово-персиковий пиріг готується за лічені хвилини, а випікається все близько півгодини.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190°С. Персики і банани нарізаємо шматочками і викладаємо на дно форми для випікання. Яйця збиваємо з цукром, борошном, ваніллю і 2 склянками молока. Фрукти на дні форми посипаємо коричневим цукром і заливаємо тістом. Ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин, після випікання залишаємо готовий персиковий клафуті охолонути хвилин на 30 а потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо з кулькою морозива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з персиками
Всі ми знаємо шарлотку, як заливний пиріг з яблуками, легкий у приготуванні і смачний. Однак, шарлотку можна готувати не тільки з яблуками, а
Торт з персиками
Торт з персиками - смачна ароматна випічка, яку можна готувати цілий рік, як зі свіжими, так і консервованими фруктами. Такі ласощі можна подати до
Клафуті - рецепт
Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Клафуті з черешнею
Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
Клафуті з абрикосами
Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з