Клафуті знаком середньостатистичному жителю нашої країни як заливний пиріг, в який можна додавати практично все, що завгодно. На цей раз ми будемо готувати клафуті з персиками. Для приготування десерту можна брати як свіжі, так і консервовані плоди, що робить страву доступним в будь-який час року.
Клафуті з персиками та абрикосами
Персиковий клафуті хороший сам по собі, але в додатку до персикам завжди відмінно йдуть абрикоси. Якщо у вашому арсеналі знайшлося місце для обох плодів, то не пропустіть шанс повторити рецепт описаний далі.
Інгредієнти: борошно - 115 г; сіль - щіпка; цукор - 155 г; яйця - 6 шт.; молоко - 375 мл; вершки - 375 мл; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; персики - 3 шт.; абрикоси - 4-6 шт.; цукрова пудра - для подачі. Приготування У глибоку миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю і цукром. Якщо ви хочете приготувати шоколадний клафуті з персиками, то на даному етапі до сухих інгредієнтів можна додати столову ложку натурального какао-порошку. Окремо збиваємо яйця з вершками, молоком і ваніллю. В центрі сухої суміші робимо "колодязь" і зливаємо в нього яєчно-молочну суміш. Замішуємо густе однорідне тісто і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і розкладаємо по дну шматочки нарізаного персиків і абрикос. Духовку розігріваємо до 180°С. Заливаємо абрикоси і персики рідким тістом, після чого ставимо клафуті в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо пиріг, посипати його цукровою пудрою.
Клафуті з персиками і бананом
Вся випічка з бананом набуває приємний і тонкий фруктовий аромат, від того не дивно, що клафуті не став винятком. Смачний бананово-персиковий пиріг готується за лічені хвилини, а випікається все близько півгодини.
Інгредієнти: персики - 420 г; банан - 1 шт.; яйця - 2 шт.; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 1/4 ст.; молоко - 2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; коричневий цукор - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 190°С. Персики і банани нарізаємо шматочками і викладаємо на дно форми для випікання. Яйця збиваємо з цукром, борошном, ваніллю і 2 склянками молока. Фрукти на дні форми посипаємо коричневим цукром і заливаємо тістом. Ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин, після випікання залишаємо готовий персиковий клафуті охолонути хвилин на 30 а потім посипаємо його цукровою пудрою і подаємо з кулькою морозива.