Вернуться назад Распечатать

Шарлотка з абрикосами

Шарлотка з абрикосами
Рецептів шарлотки існує незліченна безліч. Універсальне ласощі чудово поєднується не тільки з яблуками, як стверджує класичний рецепт, але і з іншими ягодами і фруктами, наприклад, абрикосами.

Хлібна шарлотка з яблуками та абрикосами


Цей елементарний рецепт створений спеціально для тих, хто не вміє, або не хоче возитися з тестом. Замість звичного тесту для шарлотки, в цьому рецепті ми використовується простий білий тостовий хліб.
Інгредієнти:

  • курага - 140 г;

  • холодна вода - 125 мл;

  • цукор - 170 г;

  • яблука - 12 кг;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • хліб - 1 6 скибочок;

  • вершкове масло - 80 г;

  • абрикосове варення - 90 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо форму для випікання (діаметр – 20 см) маслом.
    Курагу засипаємо в сотейник разом з 70 г цукру, а потім заливаємо все водою. Варимо сироп близько 2-3 хвилин, поки цукрові кристали не розчиняться. Потім кладемо в сотейник скибочки очищених від насіння яблук і продовжуємо варити сироп ще 8-10 хвилин або до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.
    Змішуємо корицю з цукром. Зрізаємо шкірку з тостового хліба, а м'якуш змащуємо маслом і посипаємо коричної сумішшю. Викладаємо хліб на основу форми і її стінки внапуск. Хлібну чашу заповнюємо абрикосово-яблучної сумішшю і ставимо шарлотку в духовку. Випікаємо блюдо 30-35 хвилин, змащуємо верхівку пирога джемом і залишаємо в духовці ще на 5 хвилин. Подаємо шарлотку, посипавши цукровою пудрою.
    Шарлотка з абрикосами за цим рецептом може бути приготована і в мультиварці, просто виберіть режим "Випічка" на 40-45 хвилин.

    Шарлотка з абрикосами, яблуками і сливами


    Інгредієнти:
    Для фруктів:

  • абрикоси - 4 шт.;

  • сливи - 4 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 125 г;

  • мед - 1 ч. ложка.


  • Для пирога:

  • вершкове масло - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • мелений мигдаль - 100 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • молоко - 125 мл


  • Приготування
    Змащуємо 20-см маслом форму для випікання. Абрикоси і сливи розрізаємо навпіл і витягаємо з них кісточки. З яблук видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинами. Цукор змішуємо з 75 мл води в сотейнику і підігріваємо на середньому вогні до тих пір, поки кристали розчиняться, після чого тримаємо сироп, поки він не перетвориться в золотисту карамель.
    На дно підготовленої форми виливаємо карамель і розподіляємо поверх неї шматочки яблук, слив та персиків.
    Для тіста збиваємо м'яке масло з цукром до утворення білої і повітряної маси. Додаємо до масляної суміші по 1 яйцю за раз, не перестаючи збивати. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо мигдаль і починаємо підсипати суху суміш до збитого масла. Додаємо в готове тісто ваніль і молоко, після чого виливаємо його поверх фруктової основи у формі.
    Випікаємо шарлотку 50 хвилин, після готовності остуджуємо хвилин 15 перевертаємо на блюдо і поллємо верхівку рідким медом.

    Шарлотка з абрикосами – рецепт


    Інгредієнти:

  • абрикоси консервовані - 410 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • самоподнимающаяся борошно - 1 1/3 ст.;

  • йогурт - 350 мл;

  • мигдальні пелюстки - 1/4 ст.;

  • кокосова стружка - 1/4 ст.


  • Приготування
    Шарлотка з абрикосами

    Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Половинки консервованих абрикос обсушуємо.
    З допомогою міксера збиваємо розм'якшене вершкове масло з цукром до утворення білої повітряної маси, додаємо масляну суміш ванільний екстракт і яйця, по одному за раз. Додаємо до маслу просіяне борошно і йогурт. Викладаємо половину тіста в підготовлену форму, поверх розподіляємо половинки абрикосів і тісто. Посипаємо пиріг мигдалевими пелюстками і кокосовою стружкою, а потім поміщаємо в духовку на 40-50 хвилин.
    Готова абрикосова шарлотка повинна охолонути протягом 10-15 хвилин перед подачею.