Террін з печінки
Террін за своєю формою нагадує м'ясний хліб. Подібна закусочна "буханець" готується не тільки з печінки, але і з м'яса, птиці і навіть риби. Ми вирішили почати своє знайомство з цим французьким стравою з класичного рецепту на основі печінки.
Інгредієнти:
свіжа хлібна крихта - 1/2 ст.;
часник - 1 зубчик;
суміш сушених трав (майоран, розмарин, чебрець) - 1 ч. ложка;
мелена гвоздика - щіпка;
молоко - 1/3 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
качина печінка - 750 г;
бекон - 12 скибочок;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 3-5 шт.
Приготування
Змішуємо хлібну крихту з часником, травами, гвоздикою і молоком з допомогою блендера.
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, печінка чистимо та миємо. Збиваємо печінка з смаженою цибулею, яйцями, хлібною масою і вершковим маслом. Приправляємо все сіллю і перцем.
Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для терріна застеляємо смужками бекону і виливаємо в неї печінкову суміш. Покриваємо террін парою-трійкою листя лавра і краями смужок бекону, після чого загорнути форму фольгою, ставимо в заповнений водою деко і випікаємо 1 1/4 години. Після закінчення часу, витягаємо страву з духовки, знімаємо фольгу і злегка остуджуємо террін, після чого накриваємо його плівкою, ставимо зверху вантаж і відправляємо закуску в холодильник на 24 години. Подавати террін з печінки можна з обсмаженими на грилі персиками, солодким джемом або більш класичними добавками зразок салату і скибки свіжого хліба.
Інгредієнти:
куряча печінка - 300 г;
бренді - 4 ст. ложки;
вершкове масло - 25 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
свинячий фарш - 250 г;
яловичий фарш - 250 г;
свиняче сало - 250 г;
часник - 3 зубчики;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
бекон - 250 г;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Заливаємо курячу печінку бренді. На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому шматочки цибулі до м'якості, після чого додаємо до них часник, обидва види фаршу і сало. Як тільки суміш дійде до напівготовності - прибираємо з вогню і приправляємо.
Покриваємо форму беконом і викладаємо в основу шари м'яса і печінки, чергуючи їх. Накриваємо все вільними краями бекону і готуємо в наповненому водою деко 1 1/4 години при 180°С. Готовий террін остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на добу. Подаємо з солодкими грушами. Приємного апетиту!
Террін з качиної печінки
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо хлібну крихту з часником, травами, гвоздикою і молоком з допомогою блендера.
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, печінка чистимо та миємо. Збиваємо печінка з смаженою цибулею, яйцями, хлібною масою і вершковим маслом. Приправляємо все сіллю і перцем.
Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для терріна застеляємо смужками бекону і виливаємо в неї печінкову суміш. Покриваємо террін парою-трійкою листя лавра і краями смужок бекону, після чого загорнути форму фольгою, ставимо в заповнений водою деко і випікаємо 1 1/4 години. Після закінчення часу, витягаємо страву з духовки, знімаємо фольгу і злегка остуджуємо террін, після чого накриваємо його плівкою, ставимо зверху вантаж і відправляємо закуску в холодильник на 24 години. Подавати террін з печінки можна з обсмаженими на грилі персиками, солодким джемом або більш класичними добавками зразок салату і скибки свіжого хліба.
Террін з курячої печінки з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо курячу печінку бренді. На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому шматочки цибулі до м'якості, після чого додаємо до них часник, обидва види фаршу і сало. Як тільки суміш дійде до напівготовності - прибираємо з вогню і приправляємо.
Покриваємо форму беконом і викладаємо в основу шари м'яса і печінки, чергуючи їх. Накриваємо все вільними краями бекону і готуємо в наповненому водою деко 1 1/4 години при 180°С. Готовий террін остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на добу. Подаємо з солодкими грушами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Террін з овочів
Террін - улюблене французами блюдо, виглядає як буханець хліба, але готується з овочів, м'яса або риби. Ми пропонуємо вам рецепт терина з овочів,
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Страви з курячої печінки - рецепти
Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Террін з баклажанів
Террін - це страва французького походження, яке готують з м'яса, овочів, риби і грибів. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити чудовий террін
Террін з курки
Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького