Вернуться назад Распечатать

Террін з печінки

Террін з печінки
Террін за своєю формою нагадує м'ясний хліб. Подібна закусочна "буханець" готується не тільки з печінки, але і з м'яса, птиці і навіть риби. Ми вирішили почати своє знайомство з цим французьким стравою з класичного рецепту на основі печінки.

Террін з качиної печінки


Інгредієнти:

  • свіжа хлібна крихта - 1/2 ст.;

  • часник - 1 зубчик;

  • суміш сушених трав (майоран, розмарин, чебрець) - 1 ч. ложка;

  • мелена гвоздика - щіпка;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • качина печінка - 750 г;

  • бекон - 12 скибочок;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 3-5 шт.


  • Приготування
    Змішуємо хлібну крихту з часником, травами, гвоздикою і молоком з допомогою блендера.
    На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, печінка чистимо та миємо. Збиваємо печінка з смаженою цибулею, яйцями, хлібною масою і вершковим маслом. Приправляємо все сіллю і перцем.
    Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для терріна застеляємо смужками бекону і виливаємо в неї печінкову суміш. Покриваємо террін парою-трійкою листя лавра і краями смужок бекону, після чого загорнути форму фольгою, ставимо в заповнений водою деко і випікаємо 1 1/4 години. Після закінчення часу, витягаємо страву з духовки, знімаємо фольгу і злегка остуджуємо террін, після чого накриваємо його плівкою, ставимо зверху вантаж і відправляємо закуску в холодильник на 24 години. Подавати террін з печінки можна з обсмаженими на грилі персиками, солодким джемом або більш класичними добавками зразок салату і скибки свіжого хліба.

    Террін з курячої печінки з м'ясом, рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 300 г;

  • бренді - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • свинячий фарш - 250 г;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • свиняче сало - 250 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
  • Террін з печінки

  • бекон - 250 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Заливаємо курячу печінку бренді. На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому шматочки цибулі до м'якості, після чого додаємо до них часник, обидва види фаршу і сало. Як тільки суміш дійде до напівготовності - прибираємо з вогню і приправляємо.
    Покриваємо форму беконом і викладаємо в основу шари м'яса і печінки, чергуючи їх. Накриваємо все вільними краями бекону і готуємо в наповненому водою деко 1 1/4 години при 180°С. Готовий террін остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на добу. Подаємо з солодкими грушами. Приємного апетиту!