Террін за своєю формою нагадує м'ясний хліб. Подібна закусочна "буханець" готується не тільки з печінки, але і з м'яса, птиці і навіть риби. Ми вирішили почати своє знайомство з цим французьким стравою з класичного рецепту на основі печінки.
Террін з качиної печінки
Інгредієнти: свіжа хлібна крихта - 1/2 ст.; часник - 1 зубчик; суміш сушених трав (майоран, розмарин, чебрець) - 1 ч. ложка; мелена гвоздика - щіпка; молоко - 1/3 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; качина печінка - 750 г; бекон - 12 скибочок; яйця - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 3-5 шт. Приготування Змішуємо хлібну крихту з часником, травами, гвоздикою і молоком з допомогою блендера.
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Поки смажиться цибуля, печінка чистимо та миємо. Збиваємо печінка з смаженою цибулею, яйцями, хлібною масою і вершковим маслом. Приправляємо все сіллю і перцем.
Духовку розігріваємо до 180°С. Форму для терріна застеляємо смужками бекону і виливаємо в неї печінкову суміш. Покриваємо террін парою-трійкою листя лавра і краями смужок бекону, після чого загорнути форму фольгою, ставимо в заповнений водою деко і випікаємо 1 1/4 години. Після закінчення часу, витягаємо страву з духовки, знімаємо фольгу і злегка остуджуємо террін, після чого накриваємо його плівкою, ставимо зверху вантаж і відправляємо закуску в холодильник на 24 години. Подавати террін з печінки можна з обсмаженими на грилі персиками, солодким джемом або більш класичними добавками зразок салату і скибки свіжого хліба.
Террін з курячої печінки з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: куряча печінка - 300 г; бренді - 4 ст. ложки; вершкове масло - 25 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; свинячий фарш - 250 г; яловичий фарш - 250 г; свиняче сало - 250 г; часник - 3 зубчики; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; бекон - 250 г; яйця - 2 шт.; сіль, перець. Приготування Заливаємо курячу печінку бренді. На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому шматочки цибулі до м'якості, після чого додаємо до них часник, обидва види фаршу і сало. Як тільки суміш дійде до напівготовності - прибираємо з вогню і приправляємо.
Покриваємо форму беконом і викладаємо в основу шари м'яса і печінки, чергуючи їх. Накриваємо все вільними краями бекону і готуємо в наповненому водою деко 1 1/4 години при 180°С. Готовий террін остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на добу. Подаємо з солодкими грушами. Приємного апетиту!