Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці
Картопляні крокети – нескладне в приготуванні і дуже смачне блюдо, основою якого служить картоплю. Їх формують круглими або вигляді циліндриків, які смажать у фритюрі, подається і як гарнір, і як окреме частування. Батьківщиною вважається Франція, а різні начинки кульки придбали вже в інших країнах.
Приготування картопляних крокетів – процес нескладний, але вимагає дотримання рецепта. Спочатку це були м'ясні або рибні котлети в клярі або крихтах, з французького «крокет» перекладається - «хрустіти». Щоб вийшли смачні кульки, їх обвалюють у панірувальних сухарях. Ці вироби вигідні тим, що їх можна заготовити про запас.
Допустимо використовувати для основи і вчорашнє пюре, головне – його розігріти перед тим, як додавати яйце і борошно.
При обжарке картопляні крокети повинні наполовину потопати в маслі.
Готові вироби викладають на паперову серветку, щоб вбрався жир.
Щоб котлети вийшли однаковими, порції відмірюють столовою ложкою.
Крокети не будуть лопатися, якщо їх класти в розпечене масло.
Крокети з картоплі добре відомі в різних кухнях світу, але з поправками на основу. У Бразилії це роблять страву з м'яса, в Угорщині для начинки змішують картоплю, яйця і мускатний горіх. В Іспанії за основу беруть хамон, в Мексиці – тунця. Картопля вигідний тим, що поєднується з будь-якими начинками, зручніше і швидше крокети готувати на сковорідці.
Інгредієнти :
картопля – 12 шт.;
вершкове масло – 2 ст. л.;
яйця – 3 шт.;
борошно – 100 р.
Приготування
Картоплю почистити, відварити, розім'яти з вершковим маслом.
Збити жовтки з сіллю, додати в суміш з борошном.
Влити збиті білки.
Перемішати, сформувати кульки, обваляти в сухарях, обсмажити.
Найпростіший рецепт крокетів з картоплі – з додаванням яєць та борошна. Заздалегідь готується пюре, замість вершкового масла можна додати майонез або жирні вершки. Головне правило – хрустка скоринка і ніжна начинка. Це частування подають зі сметанним соусом, деякі господині кладуть замість хліба до супів.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.;
борошно – 2 ст. л.;
яйця – 1 шт.;
вершкове масло – 1 ст. л.;
панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Приготування
Картоплю відварити, розім'яти.
Жовток розтерти з маслом.
Додати в картоплю разом зі спеціями.
Скачати в кульки, обваляти в борошні, збитому білку і сухарях.
Картопляні крокети обсмажують до скоринки.
Користуються популярністю у господинь і крокети з картоплі з сиром. Їх можна формувати у вигляді плоских котлет або циліндриків, більшість воліє невеликі кульки. Сир підійде будь-який, головне – твердий або напівтвердий сорт, деякі кулінари кладуть і плавлений сир. З спецій ідеально підійде солодка паприка.
Інгредієнти :
картопля – 05 кг;
сир – 100 г;
кріп – 1 пучок;
паприка – 05 ч. л.;
яйце – 1 шт.
Приготування
Картоплю відварити, приготувати пюре.
Кріп нарізати, додати зі спеціями і сіллю до картоплі.
Нарізати сир на маленькі шматочки.
Скачати кульки, зробити поглиблення, вкласти сир.
Вмочити картопляні крокети з сиром в яйце, потім обваляти в сухарях і обсмажити у фритюрі.
Більш ситні картопляні крокети - рецепт з фаршем. Краще всього брати свино-яловичий, для дитячого меню хороша курятина. Фарш треба обсмажити заздалегідь з цибулею і спеціями. У вигляді начинки підійдуть ще шинка, печінка, деякі господині кладуть горіхи або квашену капусту їх ретельно подрібнюють.
Інгредієнти :
картопля – 05 кг;
яйця – 2 шт.;
борошно – 15 склянки;
фарш – 300 г;
часник – 2 зубчики;
цибуля – 1 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
петрушка, цибуля – 1 пучок;
томатний соус – 2 ст. л.
Приготування
Картоплю відварити, розім'яти з вершковим маслом і жовтком.
Обсмажити кілька хвилин нарізану цибулю і роздавлений часник, доповісти фарш, протушкувати 5 хвилин.
Перець порізати, змішати з томатом, додати до фаршу.
Долити півсклянки води, пасерувати 10 хвилин.
Додати подрібнену зелень, перемішати, остудити.
Зробити кульки, начинити фаршем.
Вмочити картопляні крокети з фаршем в білок, обваляти в сухарях, обсмажити.
Крокети з картоплі - рецепт простий, якщо немає часу возитися, можна приготувати пісні, які панірують в пюре, а не в сухарях. Урізноманітнити смак допоможуть різні спеції, краще всього класти кмин, сушений або свіжий кріп, мелений коріандр. На час посту вийде смачне і ситне частування.
Інгредієнти :
картопля – 05 кг;
морква – 2 шт.;
рис – 05 склянки;
цибуля – 2 шт.;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Картоплю відварити, розім'яти.
Цибулю і моркву порізати, обсмажити.
Зварити рис.
Змішати всі складові, додати спеції і зелень.
Зліпити кульки, обсмажити.
Картопляні пісні крокети можна присипати тиском часником.
Якщо хочеться здивувати домашніх більш вишуканим блюдом, можна приготувати картопляні крокети з сиром і шинкою. Підійдуть нежирні смужки бекону і сир моцарелла, але можна використовувати і інші сорти. Ветчинка надає особливий аромат, а сир робить смак ніжніше, таку страву можна їсти і в холодному вигляді.
Інгредієнти :
бекон – 4 скибочки;
пюре – 2 ст.;
яйце – 1 шт.;
зелена цибуля – 05 пучка;
сир – 50 г;
молоко – 60 г;
борошно – 1/4 ст.
Приготування
Бекон порізати на шматочки, обсмажити 5 хвилин.
Змішати пюре з жовтком, цибулею, борошном і засмажкою.
Сформувати кульки, покласти всередину шматочки шинки і сиру.
Змішати яйця з молоком.
Крокети обваляти в борошні, потім в молочно-яєчної суміші і паніровці.
Обсмажити до золотистої скоринки.
Картопляні крокети з начинкою можуть бути і основною стравою, і гарніром, їх подають з рибою, м'ясом або птахом. Добре поєднуються з овочами на грилі , салатами. Окремим частуванням можуть стати котлети, начинені грибами, господині часто кладуть печериці, але буде набагато смачніше, якщо взяти лісові гриби.
Інгредієнти :
картопля – 05 кг;
цибуля – 1 шт.;
гриби – 200 г;
крохмаль – 2 ст. л.
Приготування
Обсмажити цибулю, додати гриби, тушкувати 10 хвилин.
Картоплю відварити, розім'яти, покласти масло і крохмаль, перемішати.
Сформувати коржі, в центр кожної викласти гриби, защепити.
Обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін.
Є і більш вишуканий рецепт - картопляні крокети з креветками. Морепродукти можна порізати і змішати з пюре, але якщо є час, краще розкласти шматочки всередину кульок, як начинку. Частування добре поєднується з овочевими салатами або запеченими овочами деякі господині подають до них кашу.
Інгредієнти :
картопля – 400 г;
креветки – 200 г;
молоко – 100 мл;
вершкове масло – 50 г;
петрушка – 1 пучок;
яйця – 1 шт.;
борошно – 3 ст. л.
Приготування
Зробити пюре.
Креветки зварити, почистити, порізати.
Покласти в пюре разом з порізаною петрушкою і спеції, перемішати.
Яйце збити окремо.
Сформувати кульки, обваляти в борошні, вмочити в яйце, обкачати в сухарях.
Хрусткі картопляні крокети подають з соусом бешамель.
Якщо немає часу возитися з обсмажуванням, можна приготувати картопляні крокети в духовці. Фарш використовують різний, але краще для духовки підійде м'ясна і сирна начинка. М'ясну потрібно попередньо обсмажити. Непогано поєднуються і гриби, листя салату. До таких крокетам подають часниковий або сметанний соуси .
Інгредієнти :
картопля – 1 кг;
салат – 150 г;
борошно – 20 г;
сметана – 100 р.
Приготування
Зварити пюре.
Салат порізати, змішати зі сметаною, додати в картоплю.
Сформувати котлети, обваляти в сухарях.
Викласти на деко, залити сметаною.
Запікати 40 хвилин.
Як приготувати картопляні крокети?
Приготування картопляних крокетів – процес нескладний, але вимагає дотримання рецепта. Спочатку це були м'ясні або рибні котлети в клярі або крихтах, з французького «крокет» перекладається - «хрустіти». Щоб вийшли смачні кульки, їх обвалюють у панірувальних сухарях. Ці вироби вигідні тим, що їх можна заготовити про запас.
Як приготувати картопляні крокети на сковороді?
Крокети з картоплі добре відомі в різних кухнях світу, але з поправками на основу. У Бразилії це роблять страву з м'яса, в Угорщині для начинки змішують картоплю, яйця і мускатний горіх. В Іспанії за основу беруть хамон, в Мексиці – тунця. Картопля вигідний тим, що поєднується з будь-якими начинками, зручніше і швидше крокети готувати на сковорідці.
Інгредієнти :
Приготування
Крокети з картопляного пюре
Найпростіший рецепт крокетів з картоплі – з додаванням яєць та борошна. Заздалегідь готується пюре, замість вершкового масла можна додати майонез або жирні вершки. Головне правило – хрустка скоринка і ніжна начинка. Це частування подають зі сметанним соусом, деякі господині кладуть замість хліба до супів.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети з сиром - рецепт
Користуються популярністю у господинь і крокети з картоплі з сиром. Їх можна формувати у вигляді плоских котлет або циліндриків, більшість воліє невеликі кульки. Сир підійде будь-який, головне – твердий або напівтвердий сорт, деякі кулінари кладуть і плавлений сир. З спецій ідеально підійде солодка паприка.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети з м'ясом
Більш ситні картопляні крокети - рецепт з фаршем. Краще всього брати свино-яловичий, для дитячого меню хороша курятина. Фарш треба обсмажити заздалегідь з цибулею і спеціями. У вигляді начинки підійдуть ще шинка, печінка, деякі господині кладуть горіхи або квашену капусту їх ретельно подрібнюють.
Інгредієнти :
Приготування
Пісні картопляні крокети
Крокети з картоплі - рецепт простий, якщо немає часу возитися, можна приготувати пісні, які панірують в пюре, а не в сухарях. Урізноманітнити смак допоможуть різні спеції, краще всього класти кмин, сушений або свіжий кріп, мелений коріандр. На час посту вийде смачне і ситне частування.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети з шинкою
Якщо хочеться здивувати домашніх більш вишуканим блюдом, можна приготувати картопляні крокети з сиром і шинкою. Підійдуть нежирні смужки бекону і сир моцарелла, але можна використовувати і інші сорти. Ветчинка надає особливий аромат, а сир робить смак ніжніше, таку страву можна їсти і в холодному вигляді.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети з грибами
Картопляні крокети з начинкою можуть бути і основною стравою, і гарніром, їх подають з рибою, м'ясом або птахом. Добре поєднуються з овочами на грилі , салатами. Окремим частуванням можуть стати котлети, начинені грибами, господині часто кладуть печериці, але буде набагато смачніше, якщо взяти лісові гриби.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети з креветками - рецепт
Є і більш вишуканий рецепт - картопляні крокети з креветками. Морепродукти можна порізати і змішати з пюре, але якщо є час, краще розкласти шматочки всередину кульок, як начинку. Частування добре поєднується з овочевими салатами або запеченими овочами деякі господині подають до них кашу.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні крокети в духовці - рецепт
Якщо немає часу возитися з обсмажуванням, можна приготувати картопляні крокети в духовці. Фарш використовують різний, але краще для духовки підійде м'ясна і сирна начинка. М'ясну потрібно попередньо обсмажити. Непогано поєднуються і гриби, листя салату. До таких крокетам подають часниковий або сметанний соуси .
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні млинці з пюре, відвару і тертих овочів - рецепти на молоці, кефірі та з начинкою
Картопляні млинці – винахід білоруських господинь, готуються вони легко і швидко. Схожі рецепти є в інших національних кухнях, а спробувати дивовижні
Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці
Картопляні кульки – інтернаціональна закуска. Завдяки простоті і сполучуваності овоча з багатьма компонентами, їх начиняють грибами, шинкою і сиром,
Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
Пісні картопляні зрази з грибами – дивовижно смачне частування, завдяки різними начинками і спецій, кожен раз виходить нове блюдо. Є рецепти з
Пісні бутерброди з авокадо, паштетами, грибами та квасолею - смачні рецепти н сніданок і не тільки!
У багатьох складається враження, що пісні бутерброди не можуть бути ситними і смачними, але це не так! Завдяки умілим і досвідченим господиням,
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
Картопляні крокети
Бажаєте ніж похрустіти? Картопляні крокети підійдуть! Назва, може бути, і незрозуміле, зате страва це відмінна. Та й рецепт досить простий. Дана