» » Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці
Картопляні крокети – нескладне в приготуванні і дуже смачне блюдо, основою якого служить картоплю. Їх формують круглими або вигляді циліндриків, які смажать у фритюрі, подається і як гарнір, і як окреме частування. Батьківщиною вважається Франція, а різні начинки кульки придбали вже в інших країнах.

Як приготувати картопляні крокети?


Приготування картопляних крокетів – процес нескладний, але вимагає дотримання рецепта. Спочатку це були м'ясні або рибні котлети в клярі або крихтах, з французького «крокет» перекладається - «хрустіти». Щоб вийшли смачні кульки, їх обвалюють у панірувальних сухарях. Ці вироби вигідні тим, що їх можна заготовити про запас.

  • Допустимо використовувати для основи і вчорашнє пюре, головне – його розігріти перед тим, як додавати яйце і борошно.

  • При обжарке картопляні крокети повинні наполовину потопати в маслі.

  • Готові вироби викладають на паперову серветку, щоб вбрався жир.

  • Щоб котлети вийшли однаковими, порції відмірюють столовою ложкою.

  • Крокети не будуть лопатися, якщо їх класти в розпечене масло.


  • Як приготувати картопляні крокети на сковороді?

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Крокети з картоплі добре відомі в різних кухнях світу, але з поправками на основу. У Бразилії це роблять страву з м'яса, в Угорщині для начинки змішують картоплю, яйця і мускатний горіх. В Іспанії за основу беруть хамон, в Мексиці – тунця. Картопля вигідний тим, що поєднується з будь-якими начинками, зручніше і швидше крокети готувати на сковорідці.
    Інгредієнти :

  • картопля – 12 шт.;

  • вершкове масло – 2 ст. л.;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 100 р.


  • Приготування

  • Картоплю почистити, відварити, розім'яти з вершковим маслом.

  • Збити жовтки з сіллю, додати в суміш з борошном.

  • Влити збиті білки.

  • Перемішати, сформувати кульки, обваляти в сухарях, обсмажити.


  • Крокети з картопляного пюре


    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Найпростіший рецепт крокетів з картоплі – з додаванням яєць та борошна. Заздалегідь готується пюре, замість вершкового масла можна додати майонез або жирні вершки. Головне правило – хрустка скоринка і ніжна начинка. Це частування подають зі сметанним соусом, деякі господині кладуть замість хліба до супів.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • яйця – 1 шт.;

  • вершкове масло – 1 ст. л.;

  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти.

  • Жовток розтерти з маслом.

  • Додати в картоплю разом зі спеціями.

  • Скачати в кульки, обваляти в борошні, збитому білку і сухарях.

  • Картопляні крокети обсмажують до скоринки.


  • Картопляні крокети з сиром - рецепт

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Користуються популярністю у господинь і крокети з картоплі з сиром. Їх можна формувати у вигляді плоских котлет або циліндриків, більшість воліє невеликі кульки. Сир підійде будь-який, головне – твердий або напівтвердий сорт, деякі кулінари кладуть і плавлений сир. З спецій ідеально підійде солодка паприка.
    Інгредієнти :

  • картопля – 05 кг;

  • сир – 100 г;

  • кріп – 1 пучок;

  • паприка – 05 ч. л.;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, приготувати пюре.

  • Кріп нарізати, додати зі спеціями і сіллю до картоплі.

  • Нарізати сир на маленькі шматочки.

  • Скачати кульки, зробити поглиблення, вкласти сир.

  • Вмочити картопляні крокети з сиром в яйце, потім обваляти в сухарях і обсмажити у фритюрі.


  • Картопляні крокети з м'ясом

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Більш ситні картопляні крокети - рецепт з фаршем. Краще всього брати свино-яловичий, для дитячого меню хороша курятина. Фарш треба обсмажити заздалегідь з цибулею і спеціями. У вигляді начинки підійдуть ще шинка, печінка, деякі господині кладуть горіхи або квашену капусту їх ретельно подрібнюють.
    Інгредієнти :

  • картопля – 05 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 15 склянки;

  • фарш – 300 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • цибуля – 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • петрушка, цибуля – 1 пучок;

  • томатний соус – 2 ст. л.


  • Приготування



  • Картоплю відварити, розім'яти з вершковим маслом і жовтком.

  • Обсмажити кілька хвилин нарізану цибулю і роздавлений часник, доповісти фарш, протушкувати 5 хвилин.

  • Перець порізати, змішати з томатом, додати до фаршу.

  • Долити півсклянки води, пасерувати 10 хвилин.

  • Додати подрібнену зелень, перемішати, остудити.

  • Зробити кульки, начинити фаршем.

  • Вмочити картопляні крокети з фаршем в білок, обваляти в сухарях, обсмажити.


  • Пісні картопляні крокети

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Крокети з картоплі - рецепт простий, якщо немає часу возитися, можна приготувати пісні, які панірують в пюре, а не в сухарях. Урізноманітнити смак допоможуть різні спеції, краще всього класти кмин, сушений або свіжий кріп, мелений коріандр. На час посту вийде смачне і ситне частування.
    Інгредієнти :

  • картопля – 05 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • цибуля – 2 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти.

  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити.

  • Зварити рис.

  • Змішати всі складові, додати спеції і зелень.

  • Зліпити кульки, обсмажити.

  • Картопляні пісні крокети можна присипати тиском часником.


  • Картопляні крокети з шинкою

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Якщо хочеться здивувати домашніх більш вишуканим блюдом, можна приготувати картопляні крокети з сиром і шинкою. Підійдуть нежирні смужки бекону і сир моцарелла, але можна використовувати і інші сорти. Ветчинка надає особливий аромат, а сир робить смак ніжніше, таку страву можна їсти і в холодному вигляді.
    Інгредієнти :

  • бекон – 4 скибочки;

  • пюре – 2 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 05 пучка;

  • сир – 50 г;

  • молоко – 60 г;

  • борошно – 1/4 ст.


  • Приготування

  • Бекон порізати на шматочки, обсмажити 5 хвилин.

  • Змішати пюре з жовтком, цибулею, борошном і засмажкою.

  • Сформувати кульки, покласти всередину шматочки шинки і сиру.

  • Змішати яйця з молоком.

  • Крокети обваляти в борошні, потім в молочно-яєчної суміші і паніровці.

  • Обсмажити до золотистої скоринки.


  • Картопляні крокети з грибами

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Картопляні крокети з начинкою можуть бути і основною стравою, і гарніром, їх подають з рибою, м'ясом або птахом. Добре поєднуються з овочами на грилі , салатами. Окремим частуванням можуть стати котлети, начинені грибами, господині часто кладуть печериці, але буде набагато смачніше, якщо взяти лісові гриби.
    Інгредієнти :

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • крохмаль – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Обсмажити цибулю, додати гриби, тушкувати 10 хвилин.

  • Картоплю відварити, розім'яти, покласти масло і крохмаль, перемішати.

  • Сформувати коржі, в центр кожної викласти гриби, защепити.

  • Обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін.


  • Картопляні крокети з креветками - рецепт

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Є і більш вишуканий рецепт - картопляні крокети з креветками. Морепродукти можна порізати і змішати з пюре, але якщо є час, краще розкласти шматочки всередину кульок, як начинку. Частування добре поєднується з овочевими салатами або запеченими овочами деякі господині подають до них кашу.
    Інгредієнти :

  • картопля – 400 г;

  • креветки – 200 г;

  • молоко – 100 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • петрушка – 1 пучок;

  • яйця – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Зробити пюре.

  • Креветки зварити, почистити, порізати.

  • Покласти в пюре разом з порізаною петрушкою і спеції, перемішати.

  • Яйце збити окремо.

  • Сформувати кульки, обваляти в борошні, вмочити в яйце, обкачати в сухарях.

  • Хрусткі картопляні крокети подають з соусом бешамель.


  • Картопляні крокети в духовці - рецепт

    Картопляні крокети з сиром, грибами, шинкою - рецепти на сковороді у фритюрі і в духовці

    Якщо немає часу возитися з обсмажуванням, можна приготувати картопляні крокети в духовці. Фарш використовують різний, але краще для духовки підійде м'ясна і сирна начинка. М'ясну потрібно попередньо обсмажити. Непогано поєднуються і гриби, листя салату. До таких крокетам подають часниковий або сметанний соуси .
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • салат – 150 г;

  • борошно – 20 г;

  • сметана – 100 р.


  • Приготування

  • Зварити пюре.

  • Салат порізати, змішати зі сметаною, додати в картоплю.

  • Сформувати котлети, обваляти в сухарях.

  • Викласти на деко, залити сметаною.

  • Запікати 40 хвилин.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:06
    Переглядів: 108