Картопляні крокети
Апетитні кульки із золотистою рум'яною скоринкою - крокети - були створені спеціально для любителів ніж похрустіти, адже саме так перекладається з французької назва цього дивного блюда. Крокети можуть бути як повноцінним сніданком, так і гарніром або закускою. Їх просто обожнюють діти. А роблять це страва з чого завгодно: м'яса, риби, овочів. Крокети з картоплі більш універсальні. Їх можна приготувати з начинкою, як пиріжки, або без. Якщо говорити про зовнішній вигляд страви, то варто зазначити, що ніжна картопляна текстура відмінно поєднується практично з будь-якими продуктами.
Інгредієнти:
картопля - 7 шт.;
сир твердий - 150 г;
крекери (солоні) -100 г;
яйця - 3 шт.;
базилік (сухий) - 1/2 ч. ложки;
естрагон - 2 гілочки;
олія оливкова - для смаження;
сир фета - 2 скибочки;
сметана - 2 ст. ложки;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Важливо злегка недотримати, щоб вона не почала розвалюватися. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути. Натираємо її на дрібній тертці. У блендері подрібнюємо крекери. Віночком збиваємо 2 яйця з сіллю і сухими травами, вводимо їх в картоплю. Додаємо натертий на крупній тертці сир і 2/3 крекерной крихти. Солимо, перчимо. Вимішуємо картопляне тісто і формуємо невеликі коржі. Опускаємо їх спочатку в злегка збитому яйці, після вивалюємо в крекерах. Крокети з сиром обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої хрусткої скоринки. Викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайве масло. Після, розкладаємо по тарілках і подаємо з соусом із сметани з зеленню і кубиками фети.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
печериці (свіжі) - 200 г;
цибуля - 1 шт.
морква - 1/2 шт.;
кріп - 1 пучок;
чебрець - 2 гілочки;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Для панірування:
пластівці «суміш злаків» - 3 ст. ложки;
орегано (сушений) - 1 ч. ложка;
висівки - 1 ст. ложка;
чебрець (сушений) - 1 ч. ложка;
сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;
базилік (сушений) - 1 ч. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирах у злегка підсоленій воді. Остуджуємо, знімаємо шкірку і розминаємо виделкою до однорідності. Вливаємо ложку рослинної олії. Пробуємо, якщо потрібно, досолює.
Обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту моркву. Коли зарум'яниться, туди ж відправляємо накрошенние кубиками гриби. Солимо, перчимо. Після того, як піде виділилася з грибів волога, смажимо ще хвилин 10 - до рум'яного кольору.
Для панірування змішуємо і подрібнюємо в блендері пластівці, висівки, сухарі, сухі трави. Додаємо сіль і знову перемішуємо.
Мокрими руками, щоб не липла картопля, формуємо невеликі коржі. В центр викладаємо трохи грибної начинки, закриваємо картоплею і скачуємо кульку. Обвалюємо в панірувальної суміші і викладаємо на застелений пергаментом деко. Картопляні крокети запікаємо 20 хвилин в духовці при температурі 230 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
фарш свинячий - 150 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля - 1/2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 30 г;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
олія - для фритюру;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Картоплю миємо й запікаємо 8 хвилин у мікрохвильовій печі при потужності 750 Вт. Чекаємо, поки охолоне, чистимо і розминаємо виделкою. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на вершковому маслі до прозорості, додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом. З'єднуємо м'ясо з картоплею. Вологими руками формуємо кульки, які послідовно обвалюємо в борошні, збитому з сіллю яйці і сухарях. Обсмажуємо крокети у фритюрі при 170 градусах. Подаємо з овочевим салатом.
Картопляні крокети з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Важливо злегка недотримати, щоб вона не почала розвалюватися. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути. Натираємо її на дрібній тертці. У блендері подрібнюємо крекери. Віночком збиваємо 2 яйця з сіллю і сухими травами, вводимо їх в картоплю. Додаємо натертий на крупній тертці сир і 2/3 крекерной крихти. Солимо, перчимо. Вимішуємо картопляне тісто і формуємо невеликі коржі. Опускаємо їх спочатку в злегка збитому яйці, після вивалюємо в крекерах. Крокети з сиром обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої хрусткої скоринки. Викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайве масло. Після, розкладаємо по тарілках і подаємо з соусом із сметани з зеленню і кубиками фети.
Як приготувати картопляні крокети з грибами?
Інгредієнти:
Для панірування:
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирах у злегка підсоленій воді. Остуджуємо, знімаємо шкірку і розминаємо виделкою до однорідності. Вливаємо ложку рослинної олії. Пробуємо, якщо потрібно, досолює.
Обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту моркву. Коли зарум'яниться, туди ж відправляємо накрошенние кубиками гриби. Солимо, перчимо. Після того, як піде виділилася з грибів волога, смажимо ще хвилин 10 - до рум'яного кольору.
Для панірування змішуємо і подрібнюємо в блендері пластівці, висівки, сухарі, сухі трави. Додаємо сіль і знову перемішуємо.
Мокрими руками, щоб не липла картопля, формуємо невеликі коржі. В центр викладаємо трохи грибної начинки, закриваємо картоплею і скачуємо кульку. Обвалюємо в панірувальної суміші і викладаємо на застелений пергаментом деко. Картопляні крокети запікаємо 20 хвилин в духовці при температурі 230 градусів.
Картопляні крокети з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й запікаємо 8 хвилин у мікрохвильовій печі при потужності 750 Вт. Чекаємо, поки охолоне, чистимо і розминаємо виделкою. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на вершковому маслі до прозорості, додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом. З'єднуємо м'ясо з картоплею. Вологими руками формуємо кульки, які послідовно обвалюємо в борошні, збитому з сіллю яйці і сухарях. Обсмажуємо крокети у фритюрі при 170 градусах. Подаємо з овочевим салатом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети з фаршем
Якщо вашій родині набридло звичайне картопляне пюре, то зробіть з нього картопляні котлетки, а щоб вони вийшли ситніше, додайте трохи м'ясної
Картопляні котлети з грибами
Коли хочеться приготувати на вечерю щось не дуже складне, але смачне і корисне, то варто подумати про картопляні котлети з грибами. Це блюдо можна
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
Рецепти закусок на день народження
Якщо вам набридли на День народження традиційні варіанти закусок - олів'є", «оселедець під шубою» та інші салати з майонезними заправками, тоді
Французький багет - рецепт
Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,