Вернуться назад Распечатать

Картопляні крокети

Картопляні крокети
Апетитні кульки із золотистою рум'яною скоринкою - крокети - були створені спеціально для любителів ніж похрустіти, адже саме так перекладається з французької назва цього дивного блюда. Крокети можуть бути як повноцінним сніданком, так і гарніром або закускою. Їх просто обожнюють діти. А роблять це страва з чого завгодно: м'яса, риби, овочів. Крокети з картоплі більш універсальні. Їх можна приготувати з начинкою, як пиріжки, або без. Якщо говорити про зовнішній вигляд страви, то варто зазначити, що ніжна картопляна текстура відмінно поєднується практично з будь-якими продуктами.

Картопляні крокети з сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • картопля - 7 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • крекери (солоні) -100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • базилік (сухий) - 1/2 ч. ложки;

  • естрагон - 2 гілочки;

  • олія оливкова - для смаження;

  • сир фета - 2 скибочки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Важливо злегка недотримати, щоб вона не почала розвалюватися. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути. Натираємо її на дрібній тертці. У блендері подрібнюємо крекери. Віночком збиваємо 2 яйця з сіллю і сухими травами, вводимо їх в картоплю. Додаємо натертий на крупній тертці сир і 2/3 крекерной крихти. Солимо, перчимо. Вимішуємо картопляне тісто і формуємо невеликі коржі. Опускаємо їх спочатку в злегка збитому яйці, після вивалюємо в крекерах. Крокети з сиром обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої хрусткої скоринки. Викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайве масло. Після, розкладаємо по тарілках і подаємо з соусом із сметани з зеленню і кубиками фети.

    Як приготувати картопляні крокети з грибами?


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • печериці (свіжі) - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.

  • морква - 1/2 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Для панірування:

  • пластівці «суміш злаків» - 3 ст. ложки;

  • орегано (сушений) - 1 ч. ложка;

  • висівки - 1 ст. ложка;

  • чебрець (сушений) - 1 ч. ложка;

  • сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;

  • базилік (сушений) - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в мундирах у злегка підсоленій воді. Остуджуємо, знімаємо шкірку і розминаємо виделкою до однорідності. Вливаємо ложку рослинної олії. Пробуємо, якщо потрібно, досолює.
    Обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту моркву. Коли зарум'яниться, туди ж відправляємо накрошенние кубиками гриби. Солимо, перчимо. Після того, як піде виділилася з грибів волога, смажимо ще хвилин 10 - до рум'яного кольору.
    Для панірування змішуємо і подрібнюємо в блендері пластівці, висівки, сухарі, сухі трави. Додаємо сіль і знову перемішуємо.
    Мокрими руками, щоб не липла картопля, формуємо невеликі коржі. В центр викладаємо трохи грибної начинки, закриваємо картоплею і скачуємо кульку. Обвалюємо в панірувальної суміші і викладаємо на застелений пергаментом деко. Картопляні крокети запікаємо 20 хвилин в духовці при температурі 230 градусів.

    Картопляні крокети з м'ясом


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • фарш свинячий - 150 г;

  • яйце - 1 шт.;
  • Картопляні крокети

  • цибуля - 1/2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 30 г;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія - для фритюру;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо й запікаємо 8 хвилин у мікрохвильовій печі при потужності 750 Вт. Чекаємо, поки охолоне, чистимо і розминаємо виделкою. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на вершковому маслі до прозорості, додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом. З'єднуємо м'ясо з картоплею. Вологими руками формуємо кульки, які послідовно обвалюємо в борошні, збитому з сіллю яйці і сухарях. Обсмажуємо крокети у фритюрі при 170 градусах. Подаємо з овочевим салатом.