Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці
Картопляні кульки - одне з найпопулярніших закусочних страв. Їх готують у багатьох кухнях світу де, в залежності від національних традицій, начиняють сиром, фаршем, морепродуктів, домагаючись хрусткої скоринки обсмаженням у фритюрі і подаючи до столу з пікантними соусами, які ще більше урізноманітнюють смак ніжних і соковитих крокетів.
Кульки з картоплі готуються з картопляного пюре, яке формують у невеликі «колобки», панірують у сухарях і обсмажують в киплячому рослинному маслі до золотистого кольору. Картопля поєднується практично з усіма продуктами, тому, для смакової різноманітності, кульки начиняють сиром, фаршем, грибами, креветками або овочами.
Картопляні кульки будуть краще тримати форму, якщо приготувати їх з картоплі в «мундирі». Він володіє клейкістю, оскільки зберігає багато крохмалю після варіння.
Перед смаженням, кульки слід вмочити в яєчну масу, а потім обваляти в сухарях.
Смажити кульки потрібно в добре розігрітій олії.
Картопляні кульки у фритюрі - проста і оригінальна закуска, зроблена на основі звичайного пюре. При цьому можна утилізувати настоявшееся або використовувати свіже. Кульки з свіжого пюре, краще підморозити перед смаженням. Так, вони не втратять пружність і швидше придбають хрустку, золотисту скоринку, купаючись в гарячому маслі в казанку.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
яйце - 1 шт.;
сухарі - 150 г;
борошно - 40 г;
масло - 500 мл;
сіль - 20 р.
Приготування
Відварну картоплю пюрируйте і перемішайте з яйцем і борошном.
Сформуйте кульки, запаніруйте і відправте в морозилку на 3 години.
Смажте кульки хвилину.
Викладіть картопляні смажені кульки на паперовий рушник.
Картопляні кульки в панірувальних сухарях дуже популярні в італійській кухні. Там кульки начиняють моцарелою, солонуватий смак якої, на пару з м'якою текстурою, прекрасно гармонують з хрусткою картопляної скоринкою. Крім того, цей сир добре плавиться і не випливає, що робить закуску апетитніше і полегшує її приготування.
Інгредієнти:
картопля - 650 г;
яйце - 1 шт.;
моцарелла - 100 г;
борошно - 40 г;
масло - 500 мл;
панірувальні сухарі - 80 р.
Приготування
Картоплю відваріть і пюрируйте.
Перемішайте з яйцем і борошном.
Сформуйте кульки, «втисніть» в кожний по шматочку сиру.
Обкатайте картопляні кульки з пюре з сиром в сухарях і смажте в гарячому маслі 5 хвилин.
Картопляні кульки з м'ясом - це смачно, ситно і, що важливо, швидко, адже в якості начинки використовується фарш, вимагає мінімальної термообробки. Його тушкують в соусі і прянощах, роблячи більш соковитим і ароматним. У поєднання з картоплею вони представляють поживну і збалансовану закуску, здатну замінити обід з трьох страв.
Інгредієнти:
картопля - 700 г;
яловичий фарш - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
гострий перець - 1/4 шт.;
томатна паста - 40 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 60 г;
масло - 550 мл;
хлібні крихти - 80 р.
Приготування
Картоплю відваріть, пюрируйте і перемішайте з борошном і яйцем.
Обсмажте фарш в 50 мл олії з пастою, цибулею і перцем.
Начиніть кульки фаршем.
Обкатайте картопляні кульки в хлібних крихтах і смажте у фритюрі 3 хвилини.
Картопляні кульки в домашніх умовах - це привід невигадливо і бюджетно урізноманітнити блюдо. Найпростіше зробити це з популярними продуктами холодильника - сиром і шинкою. Їх можна використовувати в якості начинки, і як основу. В останньому варіанті, щоб запобігти їх підгорянню, кульки потрібно запанірувати в лизьоне і сухарях.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 450 г;
яйце - 3 шт.;
шинка - 100 г;
сир - 90 г;
борошно - 40 г;
панірувальні сухарі - 70 р.
Приготування
Сир і шинку наріжте і перемішайте з пюре, яйцем і борошном.
Сформуйте кульки.
Запаніруйте у збитих яйцях і сухарях.
Смажте картопляно-сирні кульки 2 хвилини.
Картопляні кульки з дивовижною начинкою болоньєзе - є смачним і корисним продуктом. Соус болоньєзе з яловичого фаршу, сиру і овочів, включає всі необхідні для повноцінного страви продукти, з'єднані разом в ніжну начинку. Блюдо схоже з італійськими аранчини, тільки не з рису, а з картоплі, тому готується набагато легше.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 750 г;
яйце - 3 шт.;
сухарі - 120 г;
яловичий фарш - 300 г;
масло - 40 мл;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
пармезан - 80 г;
томатний соус - 100 г;
сухе вино - 120 мл
Приготування
Обсмажте в томатній пасті цибулю, моркву і фарш.
Влийте вино і тушкуйте, до його випаровування.
Додайте тертий пармезан.
Перемішайте пюре з яйцем.
Начиніть картопляні кульки соусом болоньєзе , запаніруйте в яйцях і сухарях.
Смажте в олії 5 хвилин.
Картопляні кульки по-індійськи не будуть жирними і калорійними. В країні, де 80% населення дотримується вегетаріанства, компанію картоплі традиційно, складають бобові, прянощі, спеції і легкий сир панір. А ось густий кляр з яєць і нутовой борошна здатний зробити вироби не тільки хрусткими, але поживними, замінивши коржі.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 500 г;
сир панір - 120 г;
нутове борошно - 500 г;
яйце - 2 шт.;
куркума - 10 г;
масло - 170 мл;
коріандр, кмин, гірчиця - 5 г;
зубок часнику - 3 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
гострий перець - 1/2 шт.
Приготування
Обсмажте в 120 мл олії цибулю, перець і часник.
Перемішайте все з картопляним пюре і сир і сформуйте кульки.
Збийте яйця з борошном, куркумою і 40 мл олії.
Опустіть кожен кульку в тісто.
Обсмажте картопляні індійські кульки в гарячому маслі.
Картопляні кульки з начинкою здатні замінити обридлі страви. Замість смаженої картоплі, домочадці з задоволенням будуть їсти хрусткі кульки з грибною начинкою, а господині - радіти простоті і дешевизні використовуваних продуктів. В цьому випадку, потрібно тільки обсмажити цибулю і гриби і діяти відповідно до класичного рецептом.
Інгредієнти :
відварна картопля - 600 г;
печериці - 300 г;
цибуля - 2 шт.;
яйце - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 200 г;
масло - 250 мл
Приготування
Відварну картоплю пюрируйте.
Обсмажте цибулю і гриби.
Сформуйте з пюре кульки і начиніть їх грибами.
Запаніруйте і смажте 3 хвилини.
Варені картопляні кульки - знахідка для любителів здорового харчування. Мова йде не тільки про щадному способі приготування, але і про сирі, доданому в картопляну масу. З ним страва стає більш корисним, набуває ніжну, шовковисту текстуру і приємний кислуватий смак, поєднується і з солодкими, і з солоними соусами.
Інгредієнти:
відварна картопля - 250 г;
сир - 150 г;
крохмаль - 50 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - пучку.
Приготування
Картопля протріть на дрібній тертці, сир через сито.
Перемішайте з крохмалем і яйцем.
Приправте і охолоджуйте 20 хвилин.
Скачайте в кульки і варіть 5 хвилин.
Картопляні кульки з креветками - вдала ідея для фуршетного столу . Блюдо приваблює цікавим поєднанням хрусткого картоплі з солодкуватим м'ясом ракоподібних, та зручною подачею, не вимагає столових приладів. Креветки «ховаються» в картопляному кульці лише наполовину, тому, при поїданні, їх можна тримати за хвостики.
Інгредієнти :
картопля - 500 р.;
вершки - 80 мл;
креветки - 8 шт.;
яйце - 3 шт.;
хлібні крихти - 120 г;
паприка - 20 г;
олія - 200 мл
Приготування
Картоплю відваріть, пюрируйте, перемішайте з яйцем і вершками.
Креветки очистити від панцира і проварити 2 хвилини.
Змішайте хлібні крихти з паприкою.
Загорніть креветки в картопляний кулька, залишивши зовні хвіст.
Умочіть двічі у льєзоні і крихтах і смажте 5 хвилин у киплячій олії.
Всі діти допитливі, а тому, на відміну від дорослих, спокійно сприймуть солодкі картопляні кульки - традиційний рецепт німецької кухні. Тим більше, що ці кульки більше схожі на смажені пончики , адже відварну картоплю додається в дріжджове тісто, завдяки чому, пюре виходить пишним і повітряним, і втрачає звичний смак.
Інгредієнти :
відварна терта картопля - 300 г;
борошно - 120 г;
молоко - 120 мл;
цукор - 40 г;
швидкі дріжджі - 5 г;
яйце - 1 шт.;
цедра - 20 р.;
кокосова стружка - 60 р.
Приготування
Перемішайте тепле молоко з цукром, борошном і дріжджами і відставте на 40 хвилин.
Додайте картоплю і цедру відставте ще на 15 хвилин.
Сформуйте кульки і обсмажте в олії.
Посипте коксової стружкою.
Сидять на дієтах, можуть приготувати картопляні кульки з пюре в духовці. Кульки випікаються без олії, а від того, стануть менш калорійними, але і втратять соковитість. В цьому випадку, краще готувати їх з начинкою. Вона компенсує сухість страви, а при правильному виборі, зробить його корисним. Консервований тунець - відмінний варіант.
Інгредієнти:
картопля - 7 шт.;
молоко - 120 мл;
крохмаль - 20 г;
сухарі - 60 г;
консервований тунець - 180 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Картоплю відваріть і пюрируйте.
Перемішайте з молоком і крохмалем.
Із тунця злити масло і розімніть вилкою.
Начиніть картопля тунцем і скачайте в кульки.
Змастіть яйцем, обваляйте в сухарях і запікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати картопляні кульки?
Кульки з картоплі готуються з картопляного пюре, яке формують у невеликі «колобки», панірують у сухарях і обсмажують в киплячому рослинному маслі до золотистого кольору. Картопля поєднується практично з усіма продуктами, тому, для смакової різноманітності, кульки начиняють сиром, фаршем, грибами, креветками або овочами.
Картопляні кульки з пюре
Картопляні кульки у фритюрі - проста і оригінальна закуска, зроблена на основі звичайного пюре. При цьому можна утилізувати настоявшееся або використовувати свіже. Кульки з свіжого пюре, краще підморозити перед смаженням. Так, вони не втратять пружність і швидше придбають хрустку, золотисту скоринку, купаючись в гарячому маслі в казанку.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з сиром
Картопляні кульки в панірувальних сухарях дуже популярні в італійській кухні. Там кульки начиняють моцарелою, солонуватий смак якої, на пару з м'якою текстурою, прекрасно гармонують з хрусткою картопляної скоринкою. Крім того, цей сир добре плавиться і не випливає, що робить закуску апетитніше і полегшує її приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з фаршем
Картопляні кульки з м'ясом - це смачно, ситно і, що важливо, швидко, адже в якості начинки використовується фарш, вимагає мінімальної термообробки. Його тушкують в соусі і прянощах, роблячи більш соковитим і ароматним. У поєднання з картоплею вони представляють поживну і збалансовану закуску, здатну замінити обід з трьох страв.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з сиром і шинкою
Картопляні кульки в домашніх умовах - це привід невигадливо і бюджетно урізноманітнити блюдо. Найпростіше зробити це з популярними продуктами холодильника - сиром і шинкою. Їх можна використовувати в якості начинки, і як основу. В останньому варіанті, щоб запобігти їх підгорянню, кульки потрібно запанірувати в лизьоне і сухарях.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з начинкою болоньєзе
Картопляні кульки з дивовижною начинкою болоньєзе - є смачним і корисним продуктом. Соус болоньєзе з яловичого фаршу, сиру і овочів, включає всі необхідні для повноцінного страви продукти, з'єднані разом в ніжну начинку. Блюдо схоже з італійськими аранчини, тільки не з рису, а з картоплі, тому готується набагато легше.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки у фритюрі
Картопляні кульки по-індійськи не будуть жирними і калорійними. В країні, де 80% населення дотримується вегетаріанства, компанію картоплі традиційно, складають бобові, прянощі, спеції і легкий сир панір. А ось густий кляр з яєць і нутовой борошна здатний зробити вироби не тільки хрусткими, але поживними, замінивши коржі.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з грибами
Картопляні кульки з начинкою здатні замінити обридлі страви. Замість смаженої картоплі, домочадці з задоволенням будуть їсти хрусткі кульки з грибною начинкою, а господині - радіти простоті і дешевизні використовуваних продуктів. В цьому випадку, потрібно тільки обсмажити цибулю і гриби і діяти відповідно до класичного рецептом.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляно-сирні кульки
Варені картопляні кульки - знахідка для любителів здорового харчування. Мова йде не тільки про щадному способі приготування, але і про сирі, доданому в картопляну масу. З ним страва стає більш корисним, набуває ніжну, шовковисту текстуру і приємний кислуватий смак, поєднується і з солодкими, і з солоними соусами.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні кульки з креветками - рецепт
Картопляні кульки з креветками - вдала ідея для фуршетного столу . Блюдо приваблює цікавим поєднанням хрусткого картоплі з солодкуватим м'ясом ракоподібних, та зручною подачею, не вимагає столових приладів. Креветки «ховаються» в картопляному кульці лише наполовину, тому, при поїданні, їх можна тримати за хвостики.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні кульки для дітей - рецепт
Всі діти допитливі, а тому, на відміну від дорослих, спокійно сприймуть солодкі картопляні кульки - традиційний рецепт німецької кухні. Тим більше, що ці кульки більше схожі на смажені пончики , адже відварну картоплю додається в дріжджове тісто, завдяки чому, пюре виходить пишним і повітряним, і втрачає звичний смак.
Інгредієнти :
Приготування
Картопляні кульки в духовці
Сидять на дієтах, можуть приготувати картопляні кульки з пюре в духовці. Кульки випікаються без олії, а від того, стануть менш калорійними, але і втратять соковитість. В цьому випадку, краще готувати їх з начинкою. Вона компенсує сухість страви, а при правильному виборі, зробить його корисним. Консервований тунець - відмінний варіант.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
Пісні картопляні зрази з грибами – дивовижно смачне частування, завдяки різними начинками і спецій, кожен раз виходить нове блюдо. Є рецепти з
Картопляні смайлики – рецепт
Багато хто помилково думають, що здивувати стравою з картоплі не можливо, проте є рецепти, які здатні вразити дивовижним смаком і оригінальним
Картопляні колобки
Картопляні колобки - оригінальне блюдо, яке відмінно підійде до вечері. Всередині таких колобків зазвичай знаходиться м'ясна або грибна начинка, що
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Картопляні кульки - рецепт
Картопля - це популярний продукт у багатьох країнах. Для багатьох це навіть «другий хліб». З нього можна створити безліч повсякденних і святкових