Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

5-04-2018, 06:26
3 056
Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці
Картопляні кульки - одне з найпопулярніших закусочних страв. Їх готують у багатьох кухнях світу де, в залежності від національних традицій, начиняють сиром, фаршем, морепродуктів, домагаючись хрусткої скоринки обсмаженням у фритюрі і подаючи до столу з пікантними соусами, які ще більше урізноманітнюють смак ніжних і соковитих крокетів.

Як приготувати картопляні кульки?


Кульки з картоплі готуються з картопляного пюре, яке формують у невеликі «колобки», панірують у сухарях і обсмажують в киплячому рослинному маслі до золотистого кольору. Картопля поєднується практично з усіма продуктами, тому, для смакової різноманітності, кульки начиняють сиром, фаршем, грибами, креветками або овочами.

  • Картопляні кульки будуть краще тримати форму, якщо приготувати їх з картоплі в «мундирі». Він володіє клейкістю, оскільки зберігає багато крохмалю після варіння.

  • Перед смаженням, кульки слід вмочити в яєчну масу, а потім обваляти в сухарях.

  • Смажити кульки потрібно в добре розігрітій олії.


  • Картопляні кульки з пюре

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки у фритюрі - проста і оригінальна закуска, зроблена на основі звичайного пюре. При цьому можна утилізувати настоявшееся або використовувати свіже. Кульки з свіжого пюре, краще підморозити перед смаженням. Так, вони не втратять пружність і швидше придбають хрустку, золотисту скоринку, купаючись в гарячому маслі в казанку.
    Інгредієнти:

  • картопля - 800 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сухарі - 150 г;

  • борошно - 40 г;

  • масло - 500 мл;

  • сіль - 20 р.


  • Приготування

  • Відварну картоплю пюрируйте і перемішайте з яйцем і борошном.

  • Сформуйте кульки, запаніруйте і відправте в морозилку на 3 години.

  • Смажте кульки хвилину.

  • Викладіть картопляні смажені кульки на паперовий рушник.


  • Картопляні кульки з сиром


    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки в панірувальних сухарях дуже популярні в італійській кухні. Там кульки начиняють моцарелою, солонуватий смак якої, на пару з м'якою текстурою, прекрасно гармонують з хрусткою картопляної скоринкою. Крім того, цей сир добре плавиться і не випливає, що робить закуску апетитніше і полегшує її приготування.
    Інгредієнти:

  • картопля - 650 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • моцарелла - 100 г;

  • борошно - 40 г;

  • масло - 500 мл;

  • панірувальні сухарі - 80 р.


  • Приготування

  • Картоплю відваріть і пюрируйте.

  • Перемішайте з яйцем і борошном.

  • Сформуйте кульки, «втисніть» в кожний по шматочку сиру.

  • Обкатайте картопляні кульки з пюре з сиром в сухарях і смажте в гарячому маслі 5 хвилин.


  • Картопляні кульки з фаршем

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки з м'ясом - це смачно, ситно і, що важливо, швидко, адже в якості начинки використовується фарш, вимагає мінімальної термообробки. Його тушкують в соусі і прянощах, роблячи більш соковитим і ароматним. У поєднання з картоплею вони представляють поживну і збалансовану закуску, здатну замінити обід з трьох страв.
    Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • яловичий фарш - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • гострий перець - 1/4 шт.;

  • томатна паста - 40 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 60 г;

  • масло - 550 мл;

  • хлібні крихти - 80 р.


  • Приготування

  • Картоплю відваріть, пюрируйте і перемішайте з борошном і яйцем.

  • Обсмажте фарш в 50 мл олії з пастою, цибулею і перцем.

  • Начиніть кульки фаршем.

  • Обкатайте картопляні кульки в хлібних крихтах і смажте у фритюрі 3 хвилини.


  • Картопляні кульки з сиром і шинкою

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки в домашніх умовах - це привід невигадливо і бюджетно урізноманітнити блюдо. Найпростіше зробити це з популярними продуктами холодильника - сиром і шинкою. Їх можна використовувати в якості начинки, і як основу. В останньому варіанті, щоб запобігти їх підгорянню, кульки потрібно запанірувати в лизьоне і сухарях.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 450 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • шинка - 100 г;

  • сир - 90 г;

  • борошно - 40 г;

  • панірувальні сухарі - 70 р.


  • Приготування

  • Сир і шинку наріжте і перемішайте з пюре, яйцем і борошном.

  • Сформуйте кульки.

  • Запаніруйте у збитих яйцях і сухарях.

  • Смажте картопляно-сирні кульки 2 хвилини.


  • Картопляні кульки з начинкою болоньєзе

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки з дивовижною начинкою болоньєзе - є смачним і корисним продуктом. Соус болоньєзе з яловичого фаршу, сиру і овочів, включає всі необхідні для повноцінного страви продукти, з'єднані разом в ніжну начинку. Блюдо схоже з італійськими аранчини, тільки не з рису, а з картоплі, тому готується набагато легше.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 750 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сухарі - 120 г;

  • яловичий фарш - 300 г;

  • масло - 40 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • пармезан - 80 г;

  • томатний соус - 100 г;

  • сухе вино - 120 мл


  • Приготування



  • Обсмажте в томатній пасті цибулю, моркву і фарш.

  • Влийте вино і тушкуйте, до його випаровування.

  • Додайте тертий пармезан.

  • Перемішайте пюре з яйцем.

  • Начиніть картопляні кульки соусом болоньєзе , запаніруйте в яйцях і сухарях.

  • Смажте в олії 5 хвилин.


  • Картопляні кульки у фритюрі

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки по-індійськи не будуть жирними і калорійними. В країні, де 80% населення дотримується вегетаріанства, компанію картоплі традиційно, складають бобові, прянощі, спеції і легкий сир панір. А ось густий кляр з яєць і нутовой борошна здатний зробити вироби не тільки хрусткими, але поживними, замінивши коржі.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 500 г;

  • сир панір - 120 г;

  • нутове борошно - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • куркума - 10 г;

  • масло - 170 мл;

  • коріандр, кмин, гірчиця - 5 г;

  • зубок часнику - 3 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • гострий перець - 1/2 шт.


  • Приготування

  • Обсмажте в 120 мл олії цибулю, перець і часник.

  • Перемішайте все з картопляним пюре і сир і сформуйте кульки.

  • Збийте яйця з борошном, куркумою і 40 мл олії.

  • Опустіть кожен кульку в тісто.

  • Обсмажте картопляні індійські кульки в гарячому маслі.


  • Картопляні кульки з грибами

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки з начинкою здатні замінити обридлі страви. Замість смаженої картоплі, домочадці з задоволенням будуть їсти хрусткі кульки з грибною начинкою, а господині - радіти простоті і дешевизні використовуваних продуктів. В цьому випадку, потрібно тільки обсмажити цибулю і гриби і діяти відповідно до класичного рецептом.
    Інгредієнти :

  • відварна картопля - 600 г;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі - 200 г;

  • масло - 250 мл


  • Приготування

  • Відварну картоплю пюрируйте.

  • Обсмажте цибулю і гриби.

  • Сформуйте з пюре кульки і начиніть їх грибами.

  • Запаніруйте і смажте 3 хвилини.


  • Картопляно-сирні кульки

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Варені картопляні кульки - знахідка для любителів здорового харчування. Мова йде не тільки про щадному способі приготування, але і про сирі, доданому в картопляну масу. З ним страва стає більш корисним, набуває ніжну, шовковисту текстуру і приємний кислуватий смак, поєднується і з солодкими, і з солоними соусами.
    Інгредієнти:

  • відварна картопля - 250 г;

  • сир - 150 г;

  • крохмаль - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - пучку.


  • Приготування

  • Картопля протріть на дрібній тертці, сир через сито.

  • Перемішайте з крохмалем і яйцем.

  • Приправте і охолоджуйте 20 хвилин.

  • Скачайте в кульки і варіть 5 хвилин.


  • Картопляні кульки з креветками - рецепт

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Картопляні кульки з креветками - вдала ідея для фуршетного столу . Блюдо приваблює цікавим поєднанням хрусткого картоплі з солодкуватим м'ясом ракоподібних, та зручною подачею, не вимагає столових приладів. Креветки «ховаються» в картопляному кульці лише наполовину, тому, при поїданні, їх можна тримати за хвостики.
    Інгредієнти :

  • картопля - 500 р.;

  • вершки - 80 мл;

  • креветки - 8 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • хлібні крихти - 120 г;

  • паприка - 20 г;

  • олія - 200 мл


  • Приготування

  • Картоплю відваріть, пюрируйте, перемішайте з яйцем і вершками.

  • Креветки очистити від панцира і проварити 2 хвилини.

  • Змішайте хлібні крихти з паприкою.

  • Загорніть креветки в картопляний кулька, залишивши зовні хвіст.

  • Умочіть двічі у льєзоні і крихтах і смажте 5 хвилин у киплячій олії.


  • Картопляні кульки для дітей - рецепт

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Всі діти допитливі, а тому, на відміну від дорослих, спокійно сприймуть солодкі картопляні кульки - традиційний рецепт німецької кухні. Тим більше, що ці кульки більше схожі на смажені пончики , адже відварну картоплю додається в дріжджове тісто, завдяки чому, пюре виходить пишним і повітряним, і втрачає звичний смак.
    Інгредієнти :

  • відварна терта картопля - 300 г;

  • борошно - 120 г;

  • молоко - 120 мл;

  • цукор - 40 г;

  • швидкі дріжджі - 5 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цедра - 20 р.;

  • кокосова стружка - 60 р.


  • Приготування

  • Перемішайте тепле молоко з цукром, борошном і дріжджами і відставте на 40 хвилин.

  • Додайте картоплю і цедру відставте ще на 15 хвилин.

  • Сформуйте кульки і обсмажте в олії.

  • Посипте коксової стружкою.


  • Картопляні кульки в духовці

    Картопляні кульки з пюре з сиром, фаршем і шинкою - рецепти у фритюрі і в духовці

    Сидять на дієтах, можуть приготувати картопляні кульки з пюре в духовці. Кульки випікаються без олії, а від того, стануть менш калорійними, але і втратять соковитість. В цьому випадку, краще готувати їх з начинкою. Вона компенсує сухість страви, а при правильному виборі, зробить його корисним. Консервований тунець - відмінний варіант.
    Інгредієнти:

  • картопля - 7 шт.;

  • молоко - 120 мл;

  • крохмаль - 20 г;

  • сухарі - 60 г;

  • консервований тунець - 180 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю відваріть і пюрируйте.

  • Перемішайте з молоком і крохмалем.

  • Із тунця злити масло і розімніть вилкою.

  • Начиніть картопля тунцем і скачайте в кульки.

  • Змастіть яйцем, обваляйте в сухарях і запікайте 20 хвилин при 180 градусах.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
    Пісні картопляні зрази з грибами – дивовижно смачне частування, завдяки різними начинками і спецій, кожен раз виходить нове блюдо. Є рецепти з
    Картопляні смайлики – рецепт
    Картопляні смайлики – рецепт
    Багато хто помилково думають, що здивувати стравою з картоплі не можливо, проте є рецепти, які здатні вразити дивовижним смаком і оригінальним
    Картопляні колобки
    Картопляні колобки
    Картопляні колобки - оригінальне блюдо, яке відмінно підійде до вечері. Всередині таких колобків зазвичай знаходиться м'ясна або грибна начинка, що
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Курячі кульки в вершковому соусі
    Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
    Картопляні кульки - рецепт
    Картопляні кульки - рецепт
    Картопля - це популярний продукт у багатьох країнах. Для багатьох це навіть «другий хліб». З нього можна створити безліч повсякденних і святкових