Картопляні кульки - одне з найпопулярніших закусочних страв. Їх готують у багатьох кухнях світу де, в залежності від національних традицій, начиняють сиром, фаршем, морепродуктів, домагаючись хрусткої скоринки обсмаженням у фритюрі і подаючи до столу з пікантними соусами, які ще більше урізноманітнюють смак ніжних і соковитих крокетів.
Як приготувати картопляні кульки?
Кульки з картоплі готуються з картопляного пюре, яке формують у невеликі «колобки», панірують у сухарях і обсмажують в киплячому рослинному маслі до золотистого кольору. Картопля поєднується практично з усіма продуктами, тому, для смакової різноманітності, кульки начиняють сиром, фаршем, грибами, креветками або овочами.
Картопляні кульки будуть краще тримати форму, якщо приготувати їх з картоплі в «мундирі». Він володіє клейкістю, оскільки зберігає багато крохмалю після варіння. Перед смаженням, кульки слід вмочити в яєчну масу, а потім обваляти в сухарях. Смажити кульки потрібно в добре розігрітій олії. Картопляні кульки з пюре
Картопляні кульки у фритюрі - проста і оригінальна закуска, зроблена на основі звичайного пюре. При цьому можна утилізувати настоявшееся або використовувати свіже. Кульки з свіжого пюре, краще підморозити перед смаженням. Так, вони не втратять пружність і швидше придбають хрустку, золотисту скоринку, купаючись в гарячому маслі в казанку.
Інгредієнти: картопля - 800 г; яйце - 1 шт.; сухарі - 150 г; борошно - 40 г; масло - 500 мл; сіль - 20 р. Приготування Відварну картоплю пюрируйте і перемішайте з яйцем і борошном. Сформуйте кульки, запаніруйте і відправте в морозилку на 3 години. Смажте кульки хвилину. Викладіть картопляні смажені кульки на паперовий рушник. Картопляні кульки з сиром
Картопляні кульки в панірувальних сухарях дуже популярні в італійській кухні. Там кульки начиняють моцарелою, солонуватий смак якої, на пару з м'якою текстурою, прекрасно гармонують з хрусткою картопляної скоринкою. Крім того, цей сир добре плавиться і не випливає, що робить закуску апетитніше і полегшує її приготування.
Інгредієнти: картопля - 650 г; яйце - 1 шт.; моцарелла - 100 г; борошно - 40 г; масло - 500 мл; панірувальні сухарі - 80 р. Приготування Картоплю відваріть і пюрируйте. Перемішайте з яйцем і борошном. Сформуйте кульки, «втисніть» в кожний по шматочку сиру. Обкатайте картопляні кульки з пюре з сиром в сухарях і смажте в гарячому маслі 5 хвилин. Картопляні кульки з фаршем
Картопляні кульки з м'ясом - це смачно, ситно і, що важливо, швидко, адже в якості начинки використовується фарш, вимагає мінімальної термообробки. Його тушкують в соусі і прянощах, роблячи більш соковитим і ароматним. У поєднання з картоплею вони представляють поживну і збалансовану закуску, здатну замінити обід з трьох страв.
Інгредієнти: картопля - 700 г; яловичий фарш - 300 г; цибуля - 1 шт.; гострий перець - 1/4 шт.; томатна паста - 40 г; яйце - 1 шт.; борошно - 60 г; масло - 550 мл; хлібні крихти - 80 р. Приготування Картоплю відваріть, пюрируйте і перемішайте з борошном і яйцем. Обсмажте фарш в 50 мл олії з пастою, цибулею і перцем. Начиніть кульки фаршем. Обкатайте картопляні кульки в хлібних крихтах і смажте у фритюрі 3 хвилини. Картопляні кульки з сиром і шинкою
Картопляні кульки в домашніх умовах - це привід невигадливо і бюджетно урізноманітнити блюдо. Найпростіше зробити це з популярними продуктами холодильника - сиром і шинкою. Їх можна використовувати в якості начинки, і як основу. В останньому варіанті, щоб запобігти їх підгорянню, кульки потрібно запанірувати в лизьоне і сухарях.
Інгредієнти: картопляне пюре - 450 г; яйце - 3 шт.; шинка - 100 г; сир - 90 г; борошно - 40 г; панірувальні сухарі - 70 р. Приготування Сир і шинку наріжте і перемішайте з пюре, яйцем і борошном. Сформуйте кульки. Запаніруйте у збитих яйцях і сухарях. Смажте картопляно-сирні кульки 2 хвилини. Картопляні кульки з начинкою болоньєзе
Картопляні кульки з дивовижною начинкою болоньєзе - є смачним і корисним продуктом. Соус болоньєзе з яловичого фаршу, сиру і овочів, включає всі необхідні для повноцінного страви продукти, з'єднані разом в ніжну начинку. Блюдо схоже з італійськими аранчини, тільки не з рису, а з картоплі, тому готується набагато легше.
Інгредієнти: картопляне пюре - 750 г; яйце - 3 шт.; сухарі - 120 г; яловичий фарш - 300 г; масло - 40 мл; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; пармезан - 80 г; томатний соус - 100 г; сухе вино - 120 мл Приготування Обсмажте в томатній пасті цибулю, моркву і фарш. Влийте вино і тушкуйте, до його випаровування. Додайте тертий пармезан. Перемішайте пюре з яйцем. Начиніть картопляні кульки соусом болоньєзе , запаніруйте в яйцях і сухарях. Смажте в олії 5 хвилин. Картопляні кульки у фритюрі
Картопляні кульки по-індійськи не будуть жирними і калорійними. В країні, де 80% населення дотримується вегетаріанства, компанію картоплі традиційно, складають бобові, прянощі, спеції і легкий сир панір. А ось густий кляр з яєць і нутовой борошна здатний зробити вироби не тільки хрусткими, але поживними, замінивши коржі.
Інгредієнти: картопляне пюре - 500 г; сир панір - 120 г; нутове борошно - 500 г; яйце - 2 шт.; куркума - 10 г; масло - 170 мл; коріандр, кмин, гірчиця - 5 г; зубок часнику - 3 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; гострий перець - 1/2 шт. Приготування Обсмажте в 120 мл олії цибулю, перець і часник. Перемішайте все з картопляним пюре і сир і сформуйте кульки. Збийте яйця з борошном, куркумою і 40 мл олії. Опустіть кожен кульку в тісто. Обсмажте картопляні індійські кульки в гарячому маслі. Картопляні кульки з грибами
Картопляні кульки з начинкою здатні замінити обридлі страви. Замість смаженої картоплі, домочадці з задоволенням будуть їсти хрусткі кульки з грибною начинкою, а господині - радіти простоті і дешевизні використовуваних продуктів. В цьому випадку, потрібно тільки обсмажити цибулю і гриби і діяти відповідно до класичного рецептом.
Інгредієнти : відварна картопля - 600 г; печериці - 300 г; цибуля - 2 шт.; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 200 г; масло - 250 мл Приготування Відварну картоплю пюрируйте. Обсмажте цибулю і гриби. Сформуйте з пюре кульки і начиніть їх грибами. Запаніруйте і смажте 3 хвилини. Картопляно-сирні кульки
Варені картопляні кульки - знахідка для любителів здорового харчування. Мова йде не тільки про щадному способі приготування, але і про сирі, доданому в картопляну масу. З ним страва стає більш корисним, набуває ніжну, шовковисту текстуру і приємний кислуватий смак, поєднується і з солодкими, і з солоними соусами.
Інгредієнти: відварна картопля - 250 г; сир - 150 г; крохмаль - 50 г; яйце - 1 шт.; сіль - пучку. Приготування Картопля протріть на дрібній тертці, сир через сито. Перемішайте з крохмалем і яйцем. Приправте і охолоджуйте 20 хвилин. Скачайте в кульки і варіть 5 хвилин. Картопляні кульки з креветками - рецепт
Картопляні кульки з креветками - вдала ідея для фуршетного столу . Блюдо приваблює цікавим поєднанням хрусткого картоплі з солодкуватим м'ясом ракоподібних, та зручною подачею, не вимагає столових приладів. Креветки «ховаються» в картопляному кульці лише наполовину, тому, при поїданні, їх можна тримати за хвостики.
Інгредієнти : картопля - 500 р.; вершки - 80 мл; креветки - 8 шт.; яйце - 3 шт.; хлібні крихти - 120 г; паприка - 20 г; олія - 200 мл Приготування Картоплю відваріть, пюрируйте, перемішайте з яйцем і вершками. Креветки очистити від панцира і проварити 2 хвилини. Змішайте хлібні крихти з паприкою. Загорніть креветки в картопляний кулька, залишивши зовні хвіст. Умочіть двічі у льєзоні і крихтах і смажте 5 хвилин у киплячій олії. Картопляні кульки для дітей - рецепт
Всі діти допитливі, а тому, на відміну від дорослих, спокійно сприймуть солодкі картопляні кульки - традиційний рецепт німецької кухні. Тим більше, що ці кульки більше схожі на смажені пончики , адже відварну картоплю додається в дріжджове тісто, завдяки чому, пюре виходить пишним і повітряним, і втрачає звичний смак.
Інгредієнти : відварна терта картопля - 300 г; борошно - 120 г; молоко - 120 мл; цукор - 40 г; швидкі дріжджі - 5 г; яйце - 1 шт.; цедра - 20 р.; кокосова стружка - 60 р. Приготування Перемішайте тепле молоко з цукром, борошном і дріжджами і відставте на 40 хвилин. Додайте картоплю і цедру відставте ще на 15 хвилин. Сформуйте кульки і обсмажте в олії. Посипте коксової стружкою. Картопляні кульки в духовці
Сидять на дієтах, можуть приготувати картопляні кульки з пюре в духовці. Кульки випікаються без олії, а від того, стануть менш калорійними, але і втратять соковитість. В цьому випадку, краще готувати їх з начинкою. Вона компенсує сухість страви, а при правильному виборі, зробить його корисним. Консервований тунець - відмінний варіант.
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; молоко - 120 мл; крохмаль - 20 г; сухарі - 60 г; консервований тунець - 180 г; яйце - 1 шт. Приготування Картоплю відваріть і пюрируйте. Перемішайте з молоком і крохмалем. Із тунця злити масло і розімніть вилкою. Начиніть картопля тунцем і скачайте в кульки. Змастіть яйцем, обваляйте в сухарях і запікайте 20 хвилин при 180 градусах.