Картопляні колобки
Закуски на картопляної основі – бюджетний варіант смачного і нескладного страви, що готується за лічені хвилини до подачі. Те ж стосується і картопляних колобков - кульок з картопляного пюре з начинкою або без неї.
Інгредієнти:
великі картопляні бульби - 4 шт.;
молоко - 20 мл;
яйця курячі - 2 шт.;
суха хлібна паніровка;
борошно - 40 г;
яловичий фарш - 480 м;
білий цибуля - 80 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
солодкий перець - 300 г;
паприка, мелений кумін, сушений орегано - по 4 г;
сік 1 лайма;
соус вустер - 15 мл
Приготування
Очищений картопля варимо до м'якості, приправляємо і розминаємо з додаванням краплі молока і одного яйця. Густе картопляне пюре остуджуємо.
Тим часом пасеруємо дрібно нарізаний білий цибулю з часником протягом пари хвилин. Додаємо до цибулі збитий в блендері солодкий перець і спеції. Ще через 4 хвилини додаємо м'ясний фарш і доводимо його до повної готовності. Приправляємо м'ясну начинку соком лайма і вустером, остуджуємо і приступаємо до скочування колобків.
Ложкою набираємо порцію пюре і розплющуємо її в коржик долонею. У центр коржі кладемо ложку м'ясного фаршу і, підхоплюючи краю картопляної коржі збираємо їх до центру і скачуємо колобок між долонями.
Обвалюємо картопляний колобок в борошні, занурюємо у час, що залишився збите яйце і посипаємо хлібної крихтою, після чого смажимо у фритюрі до золотавої скоринки.
Інгредієнти:
картопляне пюре (див. попередній рецепт);
бекон - 3 скибочки;
тертий Чеддер - 80 г;
яйце - 1 шт.;
зелена цибуля - пучок;
хлібна паніровка.
Приготування
Ломики бекону обсмажуємо до хрускоту і подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. З картопляного пюре робимо коржики, в центр кожної з яких кладемо трохи нарізаних пір'я зеленої цибулі, тертого Чеддера і крихти з бекону. Формуем коржі в кульки, занурюємо у збите яйце і обвалюємо в паніровці. Смажимо колобки у фритюрі.
Інгредієнти:
печериці - 300 р;
листя чебрецю - 4 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
картопляні бульби (великі) - 2 шт.;
тертий сир - 50 г;
яйця курячі - 2 шт.;
хлібна паніровка.
Приготування
Гриби обсмажуємо до повного випаровування вологи разом з листочками чебрецю і часником. Відварну картоплю розтираємо в пюре з одним яйцем, додати смажені гриби і спеції за смаком. Скачуємо з пюре кульки, занурюємо їх у час, що залишився збите яйце і посипаємо паніровкою. Готуємо колобки в духовці 20 хвилин при 200°С.
Картопляні колобки з фаршем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений картопля варимо до м'якості, приправляємо і розминаємо з додаванням краплі молока і одного яйця. Густе картопляне пюре остуджуємо.
Тим часом пасеруємо дрібно нарізаний білий цибулю з часником протягом пари хвилин. Додаємо до цибулі збитий в блендері солодкий перець і спеції. Ще через 4 хвилини додаємо м'ясний фарш і доводимо його до повної готовності. Приправляємо м'ясну начинку соком лайма і вустером, остуджуємо і приступаємо до скочування колобків.
Ложкою набираємо порцію пюре і розплющуємо її в коржик долонею. У центр коржі кладемо ложку м'ясного фаршу і, підхоплюючи краю картопляної коржі збираємо їх до центру і скачуємо колобок між долонями.
Обвалюємо картопляний колобок в борошні, занурюємо у час, що залишився збите яйце і посипаємо хлібної крихтою, після чого смажимо у фритюрі до золотавої скоринки.
Картопляні колобки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Ломики бекону обсмажуємо до хрускоту і подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. З картопляного пюре робимо коржики, в центр кожної з яких кладемо трохи нарізаних пір'я зеленої цибулі, тертого Чеддера і крихти з бекону. Формуем коржі в кульки, занурюємо у збите яйце і обвалюємо в паніровці. Смажимо колобки у фритюрі.
Картопляні колобки з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обсмажуємо до повного випаровування вологи разом з листочками чебрецю і часником. Відварну картоплю розтираємо в пюре з одним яйцем, додати смажені гриби і спеції за смаком. Скачуємо з пюре кульки, занурюємо їх у час, що залишився збите яйце і посипаємо паніровкою. Готуємо колобки в духовці 20 хвилин при 200°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні зрази з куркою
Картопляні зрази люблять і готують практично в кожній родині! Нічого дивного, адже вони готуються дуже просто. В якості начинки - куряче філе. Готові
Картопляні зрази з капустою
Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи