Вернуться назад Распечатать

Картопляні колобки

Картопляні колобки
Закуски на картопляної основі – бюджетний варіант смачного і нескладного страви, що готується за лічені хвилини до подачі. Те ж стосується і картопляних колобков - кульок з картопляного пюре з начинкою або без неї.

Картопляні колобки з фаршем – рецепт


Інгредієнти:

  • великі картопляні бульби - 4 шт.;

  • молоко - 20 мл;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • суха хлібна паніровка;

  • борошно - 40 г;

  • яловичий фарш - 480 м;

  • білий цибуля - 80 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • солодкий перець - 300 г;

  • паприка, мелений кумін, сушений орегано - по 4 г;

  • сік 1 лайма;

  • соус вустер - 15 мл


  • Приготування
    Очищений картопля варимо до м'якості, приправляємо і розминаємо з додаванням краплі молока і одного яйця. Густе картопляне пюре остуджуємо.
    Тим часом пасеруємо дрібно нарізаний білий цибулю з часником протягом пари хвилин. Додаємо до цибулі збитий в блендері солодкий перець і спеції. Ще через 4 хвилини додаємо м'ясний фарш і доводимо його до повної готовності. Приправляємо м'ясну начинку соком лайма і вустером, остуджуємо і приступаємо до скочування колобків.
    Ложкою набираємо порцію пюре і розплющуємо її в коржик долонею. У центр коржі кладемо ложку м'ясного фаршу і, підхоплюючи краю картопляної коржі збираємо їх до центру і скачуємо колобок між долонями.
    Обвалюємо картопляний колобок в борошні, занурюємо у час, що залишився збите яйце і посипаємо хлібної крихтою, після чого смажимо у фритюрі до золотавої скоринки.

    Картопляні колобки з сиром


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре (див. попередній рецепт);

  • бекон - 3 скибочки;

  • тертий Чеддер - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелена цибуля - пучок;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    Ломики бекону обсмажуємо до хрускоту і подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. З картопляного пюре робимо коржики, в центр кожної з яких кладемо трохи нарізаних пір'я зеленої цибулі, тертого Чеддера і крихти з бекону. Формуем коржі в кульки, занурюємо у збите яйце і обвалюємо в паніровці. Смажимо колобки у фритюрі.
    Картопляні колобки

    Картопляні колобки з грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 р;

  • листя чебрецю - 4 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • картопляні бульби (великі) - 2 шт.;

  • тертий сир - 50 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    Гриби обсмажуємо до повного випаровування вологи разом з листочками чебрецю і часником. Відварну картоплю розтираємо в пюре з одним яйцем, додати смажені гриби і спеції за смаком. Скачуємо з пюре кульки, занурюємо їх у час, що залишився збите яйце і посипаємо паніровкою. Готуємо колобки в духовці 20 хвилин при 200°С.