» » Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
Пісні картопляні зрази з грибами вважаються національним блюдом відразу декількох кухонь: польської, білоруської, української і литовської. У класичному варіанті це був м'ясний рулет з начинкою з грибів, овочів і яєць, іноді клали кашу, а вже білоруси замінили м'ясо картоплею. Існує чимало рецептів, урізноманітнити їх допомагають спеції.

Як приготувати картопляні зрази з грибами?


Пісні картопляні зрази з грибами готуються з додаванням яєць, інакше котлетки почнуть розвалюватися. Але для тих, хто суворо дотримується посту, є вихід: «склеїти» допоможе крохмаль.

  • Для такого рецепта потрібно використовувати тільки картоплю «в мундирі», а потім бульби ретельно розім'яти з вершковим маслом.

  • Гриби будуть смачніше, якщо при смаженні додати роздавлений часник.

  • Щоб пісні зрази з картоплі з грибами вийшли з хрусткою скоринкою, їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях.

  • Для пасерування краще використовувати навпіл пісне і маргарин.


  • Зрази з картопляного пюре з грибами

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Картопляні зрази з грибами – рецепт нескладний, вони залишаються смачними і в холодному, і в гарячому вигляді. У пюре можна додати подрібнений кріп, кмин, чебрець, куркума, вони ідеально поєднуються з картоплею. Спеції кладуть на початку варіння, щоб бульби встигли просочитися. До цієї страви подають аджику або сметанний соус.
    Інгредієнти :

  • пюре – 300 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • гриби – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування

  • Приготувати пюре.

  • Гриби і цибулю порізати, обсмажити зі спеціями і сіллю.

  • Вбити яйце, всипати борошно, сформувати кульки.

  • Кожен розплющити, покласти начинку, защепити краї.

  • Пісні картопляні зрази з грибами обсмажують з двох сторін.


  • Картопляні зрази з грибами і цибулею


    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Гриби для начинки можна використовувати будь-які, неповторний аромат додадуть лісові. Попередньо їх треба розмочити в гарячій воді, потім віджати. Можна використовувати печериці або брати для начинки з лісовими навпіл. Пісні зрази з грибами будуть смачніше, якщо пересипати готові вироби тиском часником.
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • гриби – 350 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • маргарин – 60 р.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти.

  • Цибулю подрібнити, обсмажити.

  • Додати гриби, посолити, поперчити, тушкувати, поки не випарується рідина.

  • Пюре остудити, вбити яйце, покласти борошно.

  • Поділити на коржі, вкласти начинку, скачати кульки, обсмажити.


  • Зрази картопляні з сушеними грибами

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Зрази з картоплі з грибами панируются тільки в сухарях або в борошні, можна, в дозволені дні, попередньо занурити в збите яйце. Багато господинь використовують манку, але для цього блюда вона не годиться, оскільки скоринка виходить занадто жорстка і відвалюється. Подається частування з соусом з пісного майонезу, зелені і часнику.
    Інгредієнти :

  • картопля – 7 шт.;

  • гриби – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. л.;

  • масло – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Зварити пюре, додати борошно.

  • Гриби порізати, обсмажити з цибулею і спеціями.

  • Сформувати коржі, покласти начинку, зліпити краю.

  • Пісні зрази з картоплі з грибами будуть смачніше, якщо в олію для смаження додати роздавлений часник.


  • Картопляні зрази з солоними грибами

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Не менш смачними виходять картопляні зрази з маринованими грибами . Для цього рецепта в картоплю сіль додають тільки разом з борошном. Спеції теж домішують при ліпленні, а гриби сіль не додають, якщо її багато, бажано вироби промити. Щоб вийшло пюре ароматним, при варіння кладуть лавровий лист або сушений кріп.


    Інгредієнти :

  • солоні гриби – 150 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • рис – 05 скл.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • маргарин – 4 ст. л.


  • Приготування

  • Рис відварити до напівготовності.

  • Цибулю подрібнити, обсмажити.

  • Солоні гриби віджати, порізати, злегка протушкувати.

  • Додати рис, перемішати.

  • Зварити пюре, вбити яйце, покласти борошно.

  • Покласти в пісні картопляні зрази з солоними грибами начинку, обсмажити.


  • Зрази картопляні з грибами і капустою

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Оригінальний смак обіцяє рецепт пісних зраз з картоплі з грибами і капустою. Їх потрібно пасерувати окремо, капусту досвідчені господині рекомендують додавати сухий кріп, який посилює грибний смак. Пікантність додадуть начинці солоні огірки. Замість маргарину у пюре можна додати пісний майонез .
    Інгредієнти :

  • картопля – 700 г;

  • гриби – 150 г;

  • морква – 1 шт.;

  • яйця – 1 шт.;

  • капуста – 250 г;

  • маргарин – 50 г;

  • борошно – 70 г;

  • солоний огірок – 1 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Відварити картоплю в підсоленій воді, розім'яти, змішати з маслом, яйцем і борошном.

  • Моркву і капусту подрібнити, згасити 10 хвилин.

  • Додати гриби, обсмажити ще 15 хвилин.

  • Засипати подрібнений кріп і солоний огірок, тушкуйте 1 хвилину.

  • Пісні картопляні зрази з капустою і грибами рекомендується обсмажувати з майже готовою начинкою.


  • Зрази картопляні з замороженими грибами

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Картопляні зрази з грибами в пост готуються без яєць, часто господині використовують заморожені печериці. Перед обсмажуванням їх треба розморозити, віджати. Для цього рецепту більше підійдуть ароматні лісові гриби, а картоплю потрібно варити тільки в шкірці, щоб зберегти клейковину, яка буде тримати форму кіт.
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • гриби – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 50 р.


  • Приготування

  • Картоплю відварити, розім'яти в пюре, посолити, змішати з борошном.

  • Гриби порізати, згасити з цибулею.

  • Зробити коржики, викласти начинку, зліпити пиріжки.

  • Якщо картопляні зрази з грибами без яйця розвалюються, потрібно додати столову ложку крохмалю.

  • Обваляти в борошні, обсмажити.


  • Картопляні зрази з грибами на пару

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Приготування картопляних зраз з грибами на пару– справа нескладна, але має свої секрети. Краще всього купувати сорти картоплі жовтого, він солодший і більш розсипчасті. Пюре вийде смачніше, якщо в нього покласти терту моркву, хто не любить цей овоч, може присипати куркумою або меленим коріандром, коренем імбиру.
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • гриби – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • перець горошком – 3 шт.


  • Приготування

  • Картоплю відварити з лавровим листом і перцем, їх вийняти перед тим, як розминати.

  • Цибулю порізати, обсмажити, обсмажити з грибами.

  • У пюре покласти половину смаженої цибулі і одне яйце, розмішати.

  • Зробити коржики, покласти начинку.

  • Налити в пароварку води, готувати пиріжки 20 хвилин.


  • Картопляні зрази з грибами в духовці

    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею

    Ароматніше і соковитіше виходять пісні картопляні зрази з грибами в духовці . Сирі заготовки можна заморозити, перед цим їх треба гарненько обваляти в панірувальних сухарях, щоб не злиплися в пакеті. А гриби збережуть чудовий смак, якщо пасерувати їх в маргарині, але воду потрібно випарувати повністю, інакше будуть розвалюватися зрази.
    Інгредієнти :

  • гриби – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • пісне масло – 2 ст. л.;

  • борошно – 50 р;

  • картопля – 900 р.


  • Приготування

  • Картоплю зварити, потовкти.

  • Гриби подрібнити, обсмажити з цибулею.

  • У пюре покласти борошно, сіль і яйце, розмішати.

  • Покласти начинку, зліпити пиріжки.

  • Випікати 30 хвилин при 180 градусах.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:25
    Переглядів: 26