Пісні картопляні зрази з грибами вважаються національним блюдом відразу декількох кухонь: польської, білоруської, української і литовської. У класичному варіанті це був м'ясний рулет з начинкою з грибів, овочів і яєць, іноді клали кашу, а вже білоруси замінили м'ясо картоплею. Існує чимало рецептів, урізноманітнити їх допомагають спеції.
Як приготувати картопляні зрази з грибами?
Пісні картопляні зрази з грибами готуються з додаванням яєць, інакше котлетки почнуть розвалюватися. Але для тих, хто суворо дотримується посту, є вихід: «склеїти» допоможе крохмаль.
Для такого рецепта потрібно використовувати тільки картоплю «в мундирі», а потім бульби ретельно розім'яти з вершковим маслом. Гриби будуть смачніше, якщо при смаженні додати роздавлений часник. Щоб пісні зрази з картоплі з грибами вийшли з хрусткою скоринкою, їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Для пасерування краще використовувати навпіл пісне і маргарин. Зрази з картопляного пюре з грибами
Картопляні зрази з грибами – рецепт нескладний, вони залишаються смачними і в холодному, і в гарячому вигляді. У пюре можна додати подрібнений кріп, кмин, чебрець, куркума, вони ідеально поєднуються з картоплею. Спеції кладуть на початку варіння, щоб бульби встигли просочитися. До цієї страви подають аджику або сметанний соус.
Інгредієнти :
пюре – 300 г; яйця – 1 шт.; борошно – 200 г; гриби – 300 г; цибуля – 1 шт. Приготування
Приготувати пюре. Гриби і цибулю порізати, обсмажити зі спеціями і сіллю. Вбити яйце, всипати борошно, сформувати кульки. Кожен розплющити, покласти начинку, защепити краї. Пісні картопляні зрази з грибами обсмажують з двох сторін. Картопляні зрази з грибами і цибулею
Гриби для начинки можна використовувати будь-які, неповторний аромат додадуть лісові. Попередньо їх треба розмочити в гарячій воді, потім віджати. Можна використовувати печериці або брати для начинки з лісовими навпіл. Пісні зрази з грибами будуть смачніше, якщо пересипати готові вироби тиском часником.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг; гриби – 350 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт.; маргарин – 60 р. Приготування
Картоплю відварити, розім'яти. Цибулю подрібнити, обсмажити. Додати гриби, посолити, поперчити, тушкувати, поки не випарується рідина. Пюре остудити, вбити яйце, покласти борошно. Поділити на коржі, вкласти начинку, скачати кульки, обсмажити. Зрази картопляні з сушеними грибами
Зрази з картоплі з грибами панируются тільки в сухарях або в борошні, можна, в дозволені дні, попередньо занурити в збите яйце. Багато господинь використовують манку, але для цього блюда вона не годиться, оскільки скоринка виходить занадто жорстка і відвалюється. Подається частування з соусом з пісного майонезу, зелені і часнику.
Інгредієнти :
картопля – 7 шт.; гриби – 500 г; цибуля – 1 шт.; борошно – 3 ст. л.; масло – 2 ст. л. Приготування
Зварити пюре, додати борошно. Гриби порізати, обсмажити з цибулею і спеціями. Сформувати коржі, покласти начинку, зліпити краю. Пісні зрази з картоплі з грибами будуть смачніше, якщо в олію для смаження додати роздавлений часник. Картопляні зрази з солоними грибами
Не менш смачними виходять картопляні зрази з маринованими грибами . Для цього рецепта в картоплю сіль додають тільки разом з борошном. Спеції теж домішують при ліпленні, а гриби сіль не додають, якщо її багато, бажано вироби промити. Щоб вийшло пюре ароматним, при варіння кладуть лавровий лист або сушений кріп.
Інгредієнти :
солоні гриби – 150 г; картопля – 4 шт.; рис – 05 скл.; цибуля – 2 шт.; яйце – 1 шт.; маргарин – 4 ст. л. Приготування
Рис відварити до напівготовності. Цибулю подрібнити, обсмажити. Солоні гриби віджати, порізати, злегка протушкувати. Додати рис, перемішати. Зварити пюре, вбити яйце, покласти борошно. Покласти в пісні картопляні зрази з солоними грибами начинку, обсмажити. Зрази картопляні з грибами і капустою
Оригінальний смак обіцяє рецепт пісних зраз з картоплі з грибами і капустою. Їх потрібно пасерувати окремо, капусту досвідчені господині рекомендують додавати сухий кріп, який посилює грибний смак. Пікантність додадуть начинці солоні огірки. Замість маргарину у пюре можна додати пісний майонез .
Інгредієнти :
картопля – 700 г; гриби – 150 г; морква – 1 шт.; яйця – 1 шт.; капуста – 250 г; маргарин – 50 г; борошно – 70 г; солоний огірок – 1 шт.; кріп – 1 пучок. Приготування
Відварити картоплю в підсоленій воді, розім'яти, змішати з маслом, яйцем і борошном. Моркву і капусту подрібнити, згасити 10 хвилин. Додати гриби, обсмажити ще 15 хвилин. Засипати подрібнений кріп і солоний огірок, тушкуйте 1 хвилину. Пісні картопляні зрази з капустою і грибами рекомендується обсмажувати з майже готовою начинкою. Зрази картопляні з замороженими грибами
Картопляні зрази з грибами в пост готуються без яєць, часто господині використовують заморожені печериці. Перед обсмажуванням їх треба розморозити, віджати. Для цього рецепту більше підійдуть ароматні лісові гриби, а картоплю потрібно варити тільки в шкірці, щоб зберегти клейковину, яка буде тримати форму кіт.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг; гриби – 100 г; цибуля – 1 шт.; борошно – 50 р. Приготування
Картоплю відварити, розім'яти в пюре, посолити, змішати з борошном. Гриби порізати, згасити з цибулею. Зробити коржики, викласти начинку, зліпити пиріжки. Якщо картопляні зрази з грибами без яйця розвалюються, потрібно додати столову ложку крохмалю. Обваляти в борошні, обсмажити. Картопляні зрази з грибами на пару
Приготування картопляних зраз з грибами на пару– справа нескладна, але має свої секрети. Краще всього купувати сорти картоплі жовтого, він солодший і більш розсипчасті. Пюре вийде смачніше, якщо в нього покласти терту моркву, хто не любить цей овоч, може присипати куркумою або меленим коріандром, коренем імбиру.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг; гриби – 200 г; яйця – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; лавровий лист – 1 шт.; перець горошком – 3 шт. Приготування
Картоплю відварити з лавровим листом і перцем, їх вийняти перед тим, як розминати. Цибулю порізати, обсмажити, обсмажити з грибами. У пюре покласти половину смаженої цибулі і одне яйце, розмішати. Зробити коржики, покласти начинку. Налити в пароварку води, готувати пиріжки 20 хвилин. Картопляні зрази з грибами в духовці
Ароматніше і соковитіше виходять пісні картопляні зрази з грибами в духовці . Сирі заготовки можна заморозити, перед цим їх треба гарненько обваляти в панірувальних сухарях, щоб не злиплися в пакеті. А гриби збережуть чудовий смак, якщо пасерувати їх в маргарині, але воду потрібно випарувати повністю, інакше будуть розвалюватися зрази.
Інгредієнти :
гриби – 200 г; цибуля – 1 шт.; яйця – 2 шт.; пісне масло – 2 ст. л.; борошно – 50 р; картопля – 900 р. Приготування
Картоплю зварити, потовкти. Гриби подрібнити, обсмажити з цибулею. У пюре покласти борошно, сіль і яйце, розмішати. Покласти начинку, зліпити пиріжки. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.