» » Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему
Тістечко Шу - популярний французький десерт. Це мініатюрний кульку з заварного тіста з кремовою начинкою, який легко зійшов би за профітролі, якщо б не кракелин (він же кракелюр - тонкий пісочний коржик), що надає виробу хрустку скоринку і благородний вигляд, в результаті чого, ласощі очолило список найвидатніших кондитерських виробів.

Як приготувати тістечко Шу?


Заварні тістечка Шу - рецепт, завдяки якому можна зробити відомий десерт. Для цього молоко з водою і маслом доводять до кипіння, з'єднуються з борошном і вимішуються. Потім тісто збивається з яйцями і відсаджують у вигляді кульок.

  • Тістечко Шу робиться з заварного тіста . В його приготуванні важлива кожна деталь. Так, на етапі з'єднання води з олією, останнє має повністю розчинитися в рідині.

  • Заварювати тісто потрібно до тих пір, поки маса не буде легко відходити від стінок посуду.

  • Кожна заготовка покривається кракелюром, а після випікання, начиняється кремом.


  • <iframe> </iframe>

    Крем для тістечок Шу

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Начинка для тістечок Шу визначає смак виробу. Тут все залежить від особистих переваг. Багато воліють класичний рецепт і начиняють тістечко заварним кремом Патисьер, а деякі роблять крем зі збитих вершків, урізноманітнивши вершкову масу шоколадом, полуничним пюре або, як в даному рецепті, лимонним курдом і рікотта.
    Інгредієнти:

  • лимон - 2 шт.;

  • жовтки - 3 шт.;

  • цукор - 70 г;

  • вершки - 150 г;

  • масло - 50 г;

  • рікотта - 350 г;

  • ванілін - 10 р.


  • Приготування

  • Зніміть з лимона цедру. М'якоть відіжміть.

  • Проваріть з жовтками, цукром і маслом.

  • Збийте вершки з ваніліном, а рікотту протріть через сито.

  • Все з'єднайте.


  • Тістечко Шу з заварного тіста


    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Господині, що набили руку на профитролях, зможуть приготувати заварне тістечко Шу. В основі і тих і інших ласощів - тісто, заварені на воді, борошна та олії, збите з яйцями і запечене в духовці. Єдине, відмінність Шу - хрустка скоринка кракелин. З цією прикрасою так само не виникне труднощів, оскільки воно являє пісочне тісто .
    Інгредієнти:

  • вода - 200 мл;

  • борошно - 180 г;

  • олія - 330 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • какао - 20 г;

  • вершки - 50 г;

  • сир - 500 г;

  • шоколад - 100 р.


  • Приготування

  • Перед тим, як зробити тістечка Шу, приготуйте тісто на кракелин.

  • Розітріть какао з 60 г масла, 40 г борошна 60 г цукру.

  • Розкачайте і заморозьте.

  • Заваріть тісто з води, 100 г масла і 140 г борошна.

  • Збийте з яйцями і отсадите у вигляді кульок.

  • Накрийте гуртками кракелина і випікайте 20 хвилин при 180 градусах.

  • Начиніть тістечко заварне Шу кремом із сиру, 170 г масла, вершків, 40 г цукру і шоколаду.


  • Французьке тістечко Шу

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Екзотичне французьке тістечко Шу, придумане Жаном Ависом, за сотні років придбало тисячі варіацій. При тому, що рецепт заварного тіста залишається незмінним, кондитерам вдається щоразу удосконалити смак, колір і дизайн виробу. Даний рецепт так само має свій шарм - смарагдовий кракелин і крем мокре безе .
    Інгредієнти:

  • масло - 175 г;

  • борошно - 235 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • цукор - 195 г;

  • лимонна кислота - 2 г;

  • білок - 2 шт.;

  • вода - 250 мл;

  • барвник - 2 мл


  • Приготування

  • Перетріть 75 р масла з 95 г цукру, 85 г борошна і барвником. Розкачайте і заморозьте.

  • Заваріть тісто з води, 100 г масла і 150 г борошна.

  • Додайте яйця і отсадите.

  • Накрийте кракелином і випікайте 20 хвилин при 180 градусах.

  • Збийте білки з 100 г цукру і лимонкою.

  • Начиніть тістечко заварне Шу кремом.


  • Тістечка Шу з кракелюр - рецепт

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Тістечко Шу з кракелюр – французька класика. Кракелюр (кракелин) це масло, розтерте з борошном і цукром, іноді, з харчовим барвником, розкачане тонким шаром між двома пергаментами і заморожене в морозилці. Кракелюр викладається зверху на тістечко. При запіканні він утворює хрустку скоринку, що відрізняє Шу від інших заварних виробів.


    Інгредієнти:

  • молоко - 100 мл;

  • вода - 100 мл;

  • вершки - 200 мл;

  • барвник - 3 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • масло - 135 г;

  • борошно - 150 г;

  • лайм - 1 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • цукрова пудра - 40 р.


  • Приготування

  • Розітріть 45 р масла 50 г борошна, 50 г цукру і барвником.

  • Розкачайте в пласт і заморозьте.

  • Збийте вершки, цедру і пудру.

  • З молока з водою, 90 г масла, 100 г борошна заварити тісто.

  • Збийте з яйцями і отсадите.

  • Накрийте гуртками кракелюра.

  • Випікайте при 170 градусах 20 хвилин.

  • Начиніть тістечка кремом.


  • Тістечко Шу по ГОСТу

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Тістечко Шу - рецепт, який потребує дотримання чітких пропорцій якісних компонентів. Всі ці складові визначені ГОСТом, допомагає при мінімумі зусиль і фінансових витрат, приготувати ідеальне ласощі. У цьому випадку, Шу наповнюють білковим кремом , який відмінно тримає форму і за стандартами вважається найбільш правильним.
    Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • масло - 100 г;

  • яйце - 300 г;

  • вода - 180 мл;

  • цукор - 110 г;

  • білки - 2 шт.


  • Приготування

  • Заваріть тісто з борошна, масла і води.

  • Додайте яйця.

  • Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.

  • Начиніть тістечко Шу кремом зі збитих вершків і цукру.


  • Тістечка Шу з заварним кремом

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Традиційне приготування тістечка Шу включає заварний крем - жирний, густий і насичений, щоб швидко просочити повітряне тісто і ніжно-солодкий, щоб не перебити його прісний смак. Це класичний крем, який чудово просочує вироби, особливо, якщо дати тістечком настоятися не менше 10 годин.
    Інгредієнти :

  • вода - 200 мл;

  • борошно - 190 г;

  • масло - 165 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • жовтки - 4 шт.;

  • цукор - 60 г;

  • молоко - 330 мл.


  • Приготування

  • З води, 100 г масла і 140 г борошна заварити тісто.

  • Збийте з яйцями.

  • Запікайте при 170 градусах 20 хвилин.

  • З молока, жовтків, цукру і 50 г борошна зваріть крем.

  • Додайте 65 г масла і начиніть тістечка.


  • Неймовірні тістечка Шу з гарбузовим заварним кремом

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Тістечко Шу в домашніх умовах - це можливість проявити фантазію і приготувати неповторний і вишуканий десерт. Даний варіант являє пікантне поєднання м'якого, покритого хрусткою скоринкою тіста, з гладким і ніжним заварним кремом з м'якоті гарбуза, що неймовірно оригінально з точки зору смаку, кольору і текстури.
    Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;

  • гарбуз - 60 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • крохмаль - 10 г;

  • цукор - 100 г;

  • масло - 50 р.


  • Приготування

  • Запікайте гарбуз 50 г цукру 20 хвилин.

  • З молока, 50 г цукру, яйця і крохмалю зваріть крем.

  • Додайте масло, гарбуз і пюрируйте.

  • Начиніть тістечка кремом.


  • Тістечко Шу - рецепт від Юлії Висоцької

    Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему

    Тістечка Шу від Юлії Висоцької представляють ніжне поєднання заварного тіста і легкого сирного крему з присмаком кави і рома. Відомий кулінар завжди віддає перевагу простим, але дуже смачним і поживним десертів, тому готує заварне тісто на молоці, відтіняючи його вершковість хрусткими мигдальними пластівцями.
    Інгредієнти :

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • масло - 100 г;

  • мигдальні пластівці - 80 г;

  • молоко - 120 мл;

  • вершковий сир - 300 г;

  • цукрова пудра - 60 г;

  • ром - 10 мл;

  • кава еспресо - 20 мл


  • Приготування

  • Заваріть тісто з молока, борошна та олії.

  • Додайте яйця і пластівці.

  • Випікайте при 170 градусах 25 хвилин.

  • Збийте вершковий сир з пудрою, еспрессо і ромом і начиніть тістечка.
    Додав: admin | 16-03-2018, 15:51
    Переглядів: 75