» » Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР
Тістечко «Буша» - неймовірно смачний та ніжний десерт, знайомий багатьом ще з часів Радянського Союзу. Це апетитне ласощі можна без зусиль знайти в кондитерських або ж приготувати самостійно, тим більше, що це зовсім не складно.

Як приготувати тістечко «Буше» в домашніх умовах?


Це ніжне ласощі, яке вважається французьким десертом, цілком можливо зробити самостійно, навіть якщо кухар не є гуру кулінарії. Особливості приготування тістечок «Буші», наведені нижче, допоможуть впоратися із завданням без проблем.

  • Основу готують тістечка з бісквітного тіста, для якого окремо збивають жовтки з цукром, вводять борошно і акуратно вмішують до пишноти збиті білки.

  • Борошно для тіста потрібно просіяти.

  • Тістечко домашнє «Буше» можна робити з різними кремами – масляним, вершковим, білковим.

  • Доповнюють десерт глазур'ю або розтопленим шоколадом.


  • Тістечко «Буша» – класичний рецепт

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Технологія приготування тістечка «Буше» заснована на випічці повітряних бісквітних булочок . Від того, наскільки ретельно будуть збиті білки, залежить результат в цілому. В оригіналі бісквітна основа тістечка виходить повітряної і ніжною. Щоб заготовки не опало, духовку під час випічки не відкривають.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 70 г;

  • цукор – 60 г;

  • вершки – 300 мл;

  • пудра цукрова – 1/3 склянки;

  • шоколад – 100 р.


  • Приготування

  • Викладають на деко бісквітне тісто кружками діаметром 7 див.

  • При 200 градусах випікають хвилин 25.

  • На водяній бані шоколад розтоплюють, додають 200 мл вершків, розмішують і поливають половину заготовок.

  • Вершки збивають з пудрою і отриманою масою змащують бісквіти.

  • З'єднують обидва види заготовок, формуючи тістечко з кремом «Буше».


  • Тістечко «Буше» по ГОСТу СРСР – рецепт


    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Всім, хто хоче поринути в дитинство, можна порекомендувати приготувати тістечко «Буше» по ГОСТу. Воно виходить в точності таким, як і багато років тому, - ніжним, легким, повітряним, просто тане в роті. Замість абрикосового конфітюру можна брати будь-який фруктовий джем, густе варення або повидло.
    Інгредієнти:

  • борошно – 375 г;

  • цукор – 350 г;

  • жовтки – 350 г;

  • білки – 530 г;

  • абрикосовий конфітюр;

  • шоколад – 120 г;

  • вершки – 70 г;

  • білий шоколад.


  • Приготування

  • Бісквітне тісто поміщають в кондитерський мішок і видавлюють на пергамент кола діаметром по 6-7 див.

  • При 200 градусах заготовки випікають 20-25 хвилин.

  • Конфітюр нагрівають і промащують їм половину заготовок і накривають зверху рештою.

  • Прогрівають вершки, додають шоколад і коли він розтопиться, в отриману масу вмочують верхню частину тістечок, а зверху поливають розтопленим білим шоколадом.


  • Фруктове тістечко бісквітне «Буше»

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Бісквітне тістечко «Буше» можна зробити ще апетитніше, якщо додати в нього фруктовий компонент. В даному випадку це фруктовий джем, який використовують в якості прошарку для бісквітів. Зважаючи на те, що джем і так дуже солодкий, в тісто цукру кладуть зовсім трохи, щоб тістечко не вийшло нудотним.
    Інгредієнти:

  • борошно – 120 г;

  • яйця – 5 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • джем фруктовий;

  • масло вершкове – 20 г;

  • шоколад темний – 60 р.


  • Приготування

  • За допомогою кондитерського шприца видавлюють порції бісквітного тіста на деко і випікати при 200 градусах 15-20 хвилин.

  • Змащують половинки джемом і з'єднують між собою.

  • Розтоплюють масло з шоколадом, макають в масу тістечка викладають, щоб глазур застигла.


  • Бісквітне тістечко «Буше» з білковим кремом

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Тістечко «Буші», рецепт якого представлений далі, готують з білковим кремом. Десерт в такому виконанні виходить неймовірно ніжним. Щоб білки легше було збити, краще їх попередньо охолодити. Замість цукру для крему рекомендують використовувати цукрову пудру, з нею збивати крем легше.


    Інгредієнти:

  • яйця – 7 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 1/2 склянки;

  • масло вершкове – 100 г;

  • білки яєць – 2 шт.;

  • цукрова пудра – 150 г;

  • шоколад.


  • Приготування

  • Бісквітне тісто поміщають в кондитерський мішок, порційно видавлюють його на деко і при 200 градусах готують 15 хвилин.

  • Масло розм'якшують і збивають, окремо збивають білки з цукром, масу поміщають на водяну баню і збивають ще 3 хвилини, вмішуючи масло.

  • Залишають крем на півгодини.

  • На один корж наносять крем, накривають другим коржем і поливають розтопленим шоколадом.


  • Тістечко «Буше» зі сметаною

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах готують з різними кремами. Дуже смачним виходить цей десерт, якщо використовувати крем, приготований з сметани і вареного згущеного молока. Гору тістечок при цьому можна залити розтопленим чорним або молочним шоколадом або притрусити цукровою пудрою.
    Інгредієнти:

  • білки – 5 шт;

  • жовтки – 3 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • борошно – 1/2 склянки;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • варена згущене молоко – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Викладають на деко невеликі порції бісквітного тіста і при 200 градусах готують хвилин 15.

  • Варене згущене молоко розтерти зі сметаною і за допомогою отриманого крему з'єднують половинки тістечка.


  • Тістечко «Буше» глазуроване шоколадною помадкою

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    Глазуроване бісквітне тістечко «Буше» з кремом та шоколадною помадкою – десерт, який підійде не тільки для звичайного чаювання, але і для святкового столу. Якщо тістечками будуть ласувати діти, коньяк в крем не додають. Для приготування помадки використовують какао тільки хорошої якості.
    Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 5 шт.;

  • пудра цукрова – 150 г;

  • вершкове масло – 250 г;

  • згущене молоко – 3 ст. ложки;

  • коньяк – 1 ч. ложка;

  • молоко – 4 ст. ложки;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування

  • Викладають бісквітне тісто ложкою на деко і випікають до готовності при 200 градусах.

  • Масло розтирають з цукром, згущеним молоком і коньяком.

  • Молоко, інший цукор і какао нагрівають і розмішують.

  • Охолоджену масу збивають з маслом.

  • Отриманої помадкою покривають половину заготовок, а на решту наносять крем.

  • З'єднують половинки, формуючи тістечко «Буше».


  • Тістечко «Буше» червоного кольору

    Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР

    В домашніх умовах спекти тістечко «Буше» можна абсолютно по-різному. Якщо набридла шоколадна коричнева глазур, можна здивувати домашніх і зробити тістечка з червоною глазур'ю . Готується вона просто, для цього потрібно розтопити шоколад, з'єднати з вершками і змішати з харчовим барвником.
    Інгредієнти:

  • борошно – 70 г;

  • цукор – 60 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершки 33% жирності – 250 мл;

  • цукрова пудра – 25 г;

  • білий шоколад – 100 г;

  • червоний харчовий барвник.


  • Приготування

  • Готують бісквітне тісто, викладають його в кондитерський мішок і видавлюють на деко невеликі порції.

  • При 200 градусах випікають 15 хвилин.

  • Шоколад з'єднують з 50 г вершків, прогрівають на водяній бані до розчинення шоколаду, додають барвник.

  • Вершки збивають з цукровою пудрою, наносять крем на половину заготовок, накривають рештою бісквітів.

  • Зверху французьке тістечко «Буше» заливають глазур'ю.
    Додав: admin | 12-03-2018, 08:01
    Переглядів: 50