Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом
Мусові тістечка – чудова кульмінація будь-якого свята або просто вишуканий десерт для різноманітного меню в будні. Існує незліченна кількість всіляких варіацій ласощі, здатних задовольнити різноманітні запити споживачів.
Технологію приготування такого десерту не можна назвати швидкої і простий, але результат сповна компенсує всі витрати.
Готувати тістечко з мусу переважно в силіконовій формі.
При оформленні багатошарового десерту кожного шару дають застигнути або як мінімум схопитися в холоді перед додаванням наступного.
Будь рецепт можна підкоригувати по своєму смаку, додавши нові желейні шари, добавки або прикрасивши страву за смаком.
Найпростіше муссовое тістечко можна приготувати, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Форми тут використовуються у вигляді серця, однак можна взяти за відсутністю будь-які інші, які є в наявності. За бажанням ласощі декорують за смаком дзеркальної або будь-який інший кольоровий глазур'ю.
Інгредієнти:
білок – 1 шт.;
вершки 33% – 100 г;
шоколад білий – 100 г;
цукрова пудра – 70 г;
желатин – 10 г;
ягоди;
бісквіт.
Приготування
Білок збивають з пудрою.
Окремо збивають вершки з пудрою, змішують з білками і шоколадом.
Замочують у 100 мл води желатин, нагрівають, розчиняють, змішують з білковою основою.
Масу розливають по формах, додають ягоди і бісквіт.
Після застигання муссовое тістечко серце виймають з форми.
Далі про те, як робити муссовые тістечка з кольорової дзеркальної глазур'ю . В даному випадку не обійтися без кулінарного термометра, ваги та заглибного блендера. При збиванні на завершальному етапі приготування глазурі прилад не можна високо піднімати, щоб не утворювалися бульбашки повітря.
Інгредієнти:
ягідне пюре – 300 г;
желатин – 35 г;
крохмаль – 15 г;
шоколад білий – 470 г;
цукор – 230 г;
молоко – 230 г;
вершки – 400 г;
вода – 75 г;
сироп глюкози – 150 г;
згущене молоко – 100 г;
бісквіт, ваніль, барвник.
Приготування
Кип'ятять пюре з крохмалем і 80 г цукру, вмішують 12 г желатину.
Розливають конфі за формами, дають застигнути.
Кип'ятять молоко з ваніллю, додають 15 г желатину, 320 г шоколаду, розмішують, охолоджують до 35 р, вмішують збиті вершки.
Наливають трохи білого мусу у формочки, дають застигнути, вкладають ягідне конфі і заливають шаром мусу.
Повторюють шари.
Змішують воду, цукор, сироп глюкози, варять до 103 градусів, вмішують желатин.
Сироп вливають в розтоплений зі згущеним молоком шоколад, барвник, пробивають блендером, охолоджують до 30 градусів, заливають сумішшю тістечка.
Знімають муссовые тістечка з дзеркальною глазур'ю з решітки.
Муссовые тістечка, рецепт яких буде представлений таким, вдаються приголомшливо ефектними на вигляд завдяки буяння фарб використовуються складових. В даному випадку в тісто при випіканні бісквіта з будь-якого рецептом слід додати трохи какао і червоного гелевого барвника, який додасть потрібний ефект.
Інгредієнти:
білок – 1 шт.;
ягідне пюре – 250 г;
желатин – 15 г;
крохмаль – 10 г;
вершки 33% – 130 г;
шампанське – 170 г;
цукор – 200 г;
яйця – 2 шт.;
сік лимона – 20 мл;
червоний барвник;
яйця - 3 шт.;
какао - 1 ст. л.;
цукор - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
розпушувач.
Приготування
Ягідне пюре змішують з крохмалем, 60 г цукру, нагрівають, вмішують 5 г желатину.
Дають конфі застигнути, розрізають на порції.
Збити яйця з цукром, борошном і розпушувачем, какао ввести і барвник. Пекти корж 40 хвилин.
Бісквіт розрізають на пласти як конфі.
Шампанське нагрівають з цукром і лимонним соком, вмішують до жовтків з желатином.
Після охолодження вмішують в мус збиті білки і вершки, збирають тістечка, чергуючи шари мусу з бісквітом і конфі.
Завжди радують свіжим смаком і приємним ароматом фруктові муссовые тістечка. В даному випадку використовується в якості основи апельсин, замість якого можна взяти мандарини, інші фрукти або суміш декількох видів. Бісквіт допускається брати будь: ванільний, шоколадний або на білках, додавши жовтки в мус.
Інгредієнти:
апельсин – 2 шт.;
желатин – 1 ст. ложка;
жовтки – 3 шт.;
цукор – 70 г;
молоко – 120 мл;
вершки – 120 г;
бісквіт, глазур.
Приготування
З бісквіта вирізають основу для тістечок.
Молоко і 30 мл вершків кип'ятять з цедрою, вмішують жовтки з цукром, желатин, 50 мл апельсинового соку.
Додають в мус збиті вершки, виливають у форми, чергуючи з бісквітом.
Покривають застиглі муссовые фруктові тістечка глазур'ю.
Наступний рецепт для шанувальників шоколаду. Муссовые тістечка готуються на основі шоколадного бісквіта, який можна випекти за будь перевіреним рецептом, а після повного охолодження просочити сиропом, натурально звареним солодким кави. При бажанні в просочення додають лікер: фруктовий або Бейліз.
Інгредієнти:
шоколад – 100 г;
желатин – 20 г;
цукор і масло – 50 г;
молоко – 140 мл;
вершки – 500 г;
бісквіт.
Приготування
Розтоплюють з маслом шоколад, вмішують після остигання збиті з цукром вершки і розпущений у молоці желатин.
Викладають мус на бісквіт.
Відправляють шоколадне муссовое тістечко для застигання в холод на 6 годин.
Нижченаведені рекомендації для тих, хто бажає дізнатися, як зробити муссовые тістечка на основі сиру. Для десерту використовують будь-бісквіт, з якого вирізають потрібну за розміром основу, яку просочують сиропом або конфітюром і доповнюють крім сирного мусу ягідним або фруктовим желе.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
желатин – 10 г;
ягідне желе або фруктове – 300 г
цукор – 150 г;
молоко – 100 мл;
вершки – 200 г;
бісквіт.
Приготування
Сир пробивають блендером з цукром, додають збиті вершки і розпущений у молоці желатин.
Оформляють муссовые сирні тістечка, заповнивши форму мусом з сиру і просоченим бісквітом, чергуючи шари.
Дають десерту застигнути в холоді.
Ще один варіант приготування улюбленого повітряного ласощі з шоколадом буде представлений в даному розділі. Смачні муссовые тістечка зручніше готувати в загальній прямокутній формі, а перед подачею розрізати на порційні шматочки. При бажанні вироби заливають дзеркальної або простий шоколадною глазур'ю .
Інгредієнти:
чорний, молочний та білий шоколад – по 180 г;
масло вершкове – 140 г;
желатин – 10 г;
цукор – 120 г;
яйця – 4 шт.;
кава – 1 ч. ложка;
молоко – 100 мл;
вершки – 600 г;
какао.
Приготування
Темний шоколад розтоплюють і 80 г масла.
Вмішують збиті з 80 р цукру яйця, розчинений у ложці води кави.
Випікають суфле при 170 градусах 30 хвилин, остуджують.
Молочний шоколад розтоплюють і 30 г олії.
Вмішують збиті з цукром вершки, 3 м розпущеного в половині молока желатину, збивають, викладають шаром на суфле.
Розтоплюють білий шоколад з маслом, вмішують вершки і желатин, виливають у форму.
Після застигання розрізають десерт і посипають муссовые тістечка какао.
Неймовірно ніжним на смак виходить полуничне муссовое тістечко. Наповненням для десерту може бути бісквітне печиво савоярді або будь-яке інше на вибір. Підійдуть і просто шматочки бісквіта. Після застигання в холоді ласощі покривають полуничної або білої шоколадної глазур'ю, дають застигнути.
Інгредієнти:
полуниця – 500 г;
желатин – 30 г;
цукор – 250 г;
вершки – 500 г;
ванілін, печиво, глазур.
Приготування
Розтирають полуницю з цукром блендером, кип'ятять, вмішують желатин, ваніль, а після остигання збиті вершки.
У форми закладають половину мусу, потім скибочки печива і знову мус.
Дають виробів застигнути, покривають їх глазур'ю.
Тістечко з мусом, рецепт якого буде представлений далі, після застигання заливається розтопленим шоколадом, до якого для ніжності можна додати шматочок вершкового масла або трохи вершків. Муссовую основу можна приготувати на іншій основі: фруктової, ягідної, сирною або вершковою.
Інгредієнти:
чорний шоколад – 400 г;
масло вершкове – 40 г;
ванільний заварний густий крем – 150 г;
вершки – 250 г;
шоколадний бісквіт.
Приготування
Розтоплюють на водяній бані половину шоколаду, вмішують в гарячий заварний ванільний крем.
Після охолодження додають в мус збиті вершки, заповнюють масою формочки, розташовують зверху вирізаний по формі бісквіт.
Дають ласощів застигнути в холоді, заливають розтопленим з маслом шоколадом.
Черносмородиновые муссовые тістечка без глазурі зовні, і з джемом всередині, порадують приголомшливим поєднанням ягідного смаку з ніжною вершковою прошарком. Для приготування десерту підійде класичний бісквіт, шоколадний і навіть медовий. Для ягідного пюре використовують як свіжу, так і заморожену смородину.
Інгредієнти:
смородина чорна – 150 г;
цукор – 70 г;
желатин – 15 г;
білий шоколад – 50 г;
молоко – 75 мл;
вершки – 300 г;
джем – 250 г;
бісквіт.
Приготування
Джем заморожують в маленьких формочках.
Шоколад розпускають в гарячому молоці, додають желатин і ложку цукру.
Після охолодження вмішують збиті вершки (150 г) і виливають у форми побільше.
У центр поміщають джем і заморожують.
Пробивають змішати ягоди з цукром, нагрівають, вмішують желатин.
Додають вершки і заливають мус у форми самого великого розміру, помістивши в центр заморожені раніше заготовки, а зверху бісквіт.
Як приготувати мусові тістечка?
Технологію приготування такого десерту не можна назвати швидкої і простий, але результат сповна компенсує всі витрати.
Муссовые тістечка «Сердечка»
Найпростіше муссовое тістечко можна приготувати, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Форми тут використовуються у вигляді серця, однак можна взяти за відсутністю будь-які інші, які є в наявності. За бажанням ласощі декорують за смаком дзеркальної або будь-який інший кольоровий глазур'ю.
Інгредієнти:
Приготування
Муссовое тістечко з дзеркальною глазур'ю – рецепт
Далі про те, як робити муссовые тістечка з кольорової дзеркальної глазур'ю . В даному випадку не обійтися без кулінарного термометра, ваги та заглибного блендера. При збиванні на завершальному етапі приготування глазурі прилад не можна високо піднімати, щоб не утворювалися бульбашки повітря.
Інгредієнти:
Приготування
Муссовое тістечко «Червоний оксамит»
Муссовые тістечка, рецепт яких буде представлений таким, вдаються приголомшливо ефектними на вигляд завдяки буяння фарб використовуються складових. В даному випадку в тісто при випіканні бісквіта з будь-якого рецептом слід додати трохи какао і червоного гелевого барвника, який додасть потрібний ефект.
Інгредієнти:
Приготування
Муссовое тістечко з апельсинами
Завжди радують свіжим смаком і приємним ароматом фруктові муссовые тістечка. В даному випадку використовується в якості основи апельсин, замість якого можна взяти мандарини, інші фрукти або суміш декількох видів. Бісквіт допускається брати будь: ванільний, шоколадний або на білках, додавши жовтки в мус.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадне муссовое тістечко – рецепт
Наступний рецепт для шанувальників шоколаду. Муссовые тістечка готуються на основі шоколадного бісквіта, який можна випекти за будь перевіреним рецептом, а після повного охолодження просочити сиропом, натурально звареним солодким кави. При бажанні в просочення додають лікер: фруктовий або Бейліз.
Інгредієнти:
Приготування
Сирно-муссовое тістечко - домашній рецепт
Нижченаведені рекомендації для тих, хто бажає дізнатися, як зробити муссовые тістечка на основі сиру. Для десерту використовують будь-бісквіт, з якого вирізають потрібну за розміром основу, яку просочують сиропом або конфітюром і доповнюють крім сирного мусу ягідним або фруктовим желе.
Інгредієнти:
Приготування
Муссовые тістечка «Три шоколаду»
Ще один варіант приготування улюбленого повітряного ласощі з шоколадом буде представлений в даному розділі. Смачні муссовые тістечка зручніше готувати в загальній прямокутній формі, а перед подачею розрізати на порційні шматочки. При бажанні вироби заливають дзеркальної або простий шоколадною глазур'ю .
Інгредієнти:
Приготування
Муссовое тістечко «Полуниця з вершками»
Неймовірно ніжним на смак виходить полуничне муссовое тістечко. Наповненням для десерту може бути бісквітне печиво савоярді або будь-яке інше на вибір. Підійдуть і просто шматочки бісквіта. Після застигання в холоді ласощі покривають полуничної або білої шоколадної глазур'ю, дають застигнути.
Інгредієнти:
Приготування
Бісквітне тістечко з мусом в шоколаді
Тістечко з мусом, рецепт якого буде представлений далі, після застигання заливається розтопленим шоколадом, до якого для ніжності можна додати шматочок вершкового масла або трохи вершків. Муссовую основу можна приготувати на іншій основі: фруктової, ягідної, сирною або вершковою.
Інгредієнти:
Приготування
Чорносмородиновий муссовое тістечко
Черносмородиновые муссовые тістечка без глазурі зовні, і з джемом всередині, порадують приголомшливим поєднанням ягідного смаку з ніжною вершковою прошарком. Для приготування десерту підійде класичний бісквіт, шоколадний і навіть медовий. Для ягідного пюре використовують як свіжу, так і заморожену смородину.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Рафаелло - рецепти в домашніх умовах крему, цукерок, торти і тістечка
Рафаелло – рецепт смачного кокосового десерт, який можна приготувати не тільки у вигляді порційних цукерок. Виконуючи на практиці доступні
Желейний торт з фруктами і сметаною
Торти готуються без випічки – порятунок будь-якої господині, в розпорядженні якої немає духової шафи. Желейний торт по представленим рецептами –
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Тістечко "Буше"
Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими