» » Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом
Мусові тістечка – чудова кульмінація будь-якого свята або просто вишуканий десерт для різноманітного меню в будні. Існує незліченна кількість всіляких варіацій ласощі, здатних задовольнити різноманітні запити споживачів.

Як приготувати мусові тістечка?


Технологію приготування такого десерту не можна назвати швидкої і простий, але результат сповна компенсує всі витрати.

  • Готувати тістечко з мусу переважно в силіконовій формі.

  • При оформленні багатошарового десерту кожного шару дають застигнути або як мінімум схопитися в холоді перед додаванням наступного.

  • Будь рецепт можна підкоригувати по своєму смаку, додавши нові желейні шари, добавки або прикрасивши страву за смаком.


  • Муссовые тістечка «Сердечка»

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Найпростіше муссовое тістечко можна приготувати, скориставшись рекомендаціями цієї рецепта. Форми тут використовуються у вигляді серця, однак можна взяти за відсутністю будь-які інші, які є в наявності. За бажанням ласощі декорують за смаком дзеркальної або будь-який інший кольоровий глазур'ю.
    Інгредієнти:

  • білок – 1 шт.;

  • вершки 33% – 100 г;

  • шоколад білий – 100 г;

  • цукрова пудра – 70 г;

  • желатин – 10 г;

  • ягоди;

  • бісквіт.


  • Приготування

  • Білок збивають з пудрою.

  • Окремо збивають вершки з пудрою, змішують з білками і шоколадом.

  • Замочують у 100 мл води желатин, нагрівають, розчиняють, змішують з білковою основою.

  • Масу розливають по формах, додають ягоди і бісквіт.

  • Після застигання муссовое тістечко серце виймають з форми.


  • Муссовое тістечко з дзеркальною глазур'ю – рецепт


    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Далі про те, як робити муссовые тістечка з кольорової дзеркальної глазур'ю . В даному випадку не обійтися без кулінарного термометра, ваги та заглибного блендера. При збиванні на завершальному етапі приготування глазурі прилад не можна високо піднімати, щоб не утворювалися бульбашки повітря.
    Інгредієнти:

  • ягідне пюре – 300 г;

  • желатин – 35 г;

  • крохмаль – 15 г;

  • шоколад білий – 470 г;

  • цукор – 230 г;

  • молоко – 230 г;

  • вершки – 400 г;

  • вода – 75 г;

  • сироп глюкози – 150 г;

  • згущене молоко – 100 г;

  • бісквіт, ваніль, барвник.


  • Приготування

  • Кип'ятять пюре з крохмалем і 80 г цукру, вмішують 12 г желатину.

  • Розливають конфі за формами, дають застигнути.

  • Кип'ятять молоко з ваніллю, додають 15 г желатину, 320 г шоколаду, розмішують, охолоджують до 35 р, вмішують збиті вершки.

  • Наливають трохи білого мусу у формочки, дають застигнути, вкладають ягідне конфі і заливають шаром мусу.

  • Повторюють шари.

  • Змішують воду, цукор, сироп глюкози, варять до 103 градусів, вмішують желатин.

  • Сироп вливають в розтоплений зі згущеним молоком шоколад, барвник, пробивають блендером, охолоджують до 30 градусів, заливають сумішшю тістечка.

  • Знімають муссовые тістечка з дзеркальною глазур'ю з решітки.


  • Муссовое тістечко «Червоний оксамит»

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Муссовые тістечка, рецепт яких буде представлений таким, вдаються приголомшливо ефектними на вигляд завдяки буяння фарб використовуються складових. В даному випадку в тісто при випіканні бісквіта з будь-якого рецептом слід додати трохи какао і червоного гелевого барвника, який додасть потрібний ефект.
    Інгредієнти:

  • білок – 1 шт.;

  • ягідне пюре – 250 г;

  • желатин – 15 г;

  • крохмаль – 10 г;

  • вершки 33% – 130 г;

  • шампанське – 170 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сік лимона – 20 мл;

  • червоний барвник;

  • яйця - 3 шт.;

  • какао - 1 ст. л.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач.


  • Приготування

  • Ягідне пюре змішують з крохмалем, 60 г цукру, нагрівають, вмішують 5 г желатину.

  • Дають конфі застигнути, розрізають на порції.

  • Збити яйця з цукром, борошном і розпушувачем, какао ввести і барвник. Пекти корж 40 хвилин.

  • Бісквіт розрізають на пласти як конфі.

  • Шампанське нагрівають з цукром і лимонним соком, вмішують до жовтків з желатином.

  • Після охолодження вмішують в мус збиті білки і вершки, збирають тістечка, чергуючи шари мусу з бісквітом і конфі.


  • Муссовое тістечко з апельсинами

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Завжди радують свіжим смаком і приємним ароматом фруктові муссовые тістечка. В даному випадку використовується в якості основи апельсин, замість якого можна взяти мандарини, інші фрукти або суміш декількох видів. Бісквіт допускається брати будь: ванільний, шоколадний або на білках, додавши жовтки в мус.
    Інгредієнти:

  • апельсин – 2 шт.;

  • желатин – 1 ст. ложка;

  • жовтки – 3 шт.;

  • цукор – 70 г;

  • молоко – 120 мл;

  • вершки – 120 г;

  • бісквіт, глазур.


  • Приготування

  • З бісквіта вирізають основу для тістечок.

  • Молоко і 30 мл вершків кип'ятять з цедрою, вмішують жовтки з цукром, желатин, 50 мл апельсинового соку.

  • Додають в мус збиті вершки, виливають у форми, чергуючи з бісквітом.

  • Покривають застиглі муссовые фруктові тістечка глазур'ю.


  • Шоколадне муссовое тістечко – рецепт

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Наступний рецепт для шанувальників шоколаду. Муссовые тістечка готуються на основі шоколадного бісквіта, який можна випекти за будь перевіреним рецептом, а після повного охолодження просочити сиропом, натурально звареним солодким кави. При бажанні в просочення додають лікер: фруктовий або Бейліз.


    Інгредієнти:

  • шоколад – 100 г;

  • желатин – 20 г;

  • цукор і масло – 50 г;

  • молоко – 140 мл;

  • вершки – 500 г;

  • бісквіт.


  • Приготування

  • Розтоплюють з маслом шоколад, вмішують після остигання збиті з цукром вершки і розпущений у молоці желатин.

  • Викладають мус на бісквіт.

  • Відправляють шоколадне муссовое тістечко для застигання в холод на 6 годин.


  • Сирно-муссовое тістечко - домашній рецепт

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Нижченаведені рекомендації для тих, хто бажає дізнатися, як зробити муссовые тістечка на основі сиру. Для десерту використовують будь-бісквіт, з якого вирізають потрібну за розміром основу, яку просочують сиропом або конфітюром і доповнюють крім сирного мусу ягідним або фруктовим желе.
    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • желатин – 10 г;

  • ягідне желе або фруктове – 300 г

  • цукор – 150 г;

  • молоко – 100 мл;

  • вершки – 200 г;

  • бісквіт.


  • Приготування

  • Сир пробивають блендером з цукром, додають збиті вершки і розпущений у молоці желатин.

  • Оформляють муссовые сирні тістечка, заповнивши форму мусом з сиру і просоченим бісквітом, чергуючи шари.

  • Дають десерту застигнути в холоді.


  • Муссовые тістечка «Три шоколаду»

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Ще один варіант приготування улюбленого повітряного ласощі з шоколадом буде представлений в даному розділі. Смачні муссовые тістечка зручніше готувати в загальній прямокутній формі, а перед подачею розрізати на порційні шматочки. При бажанні вироби заливають дзеркальної або простий шоколадною глазур'ю .
    Інгредієнти:

  • чорний, молочний та білий шоколад – по 180 г;

  • масло вершкове – 140 г;

  • желатин – 10 г;

  • цукор – 120 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • кава – 1 ч. ложка;

  • молоко – 100 мл;

  • вершки – 600 г;

  • какао.


  • Приготування

  • Темний шоколад розтоплюють і 80 г масла.

  • Вмішують збиті з 80 р цукру яйця, розчинений у ложці води кави.

  • Випікають суфле при 170 градусах 30 хвилин, остуджують.

  • Молочний шоколад розтоплюють і 30 г олії.

  • Вмішують збиті з цукром вершки, 3 м розпущеного в половині молока желатину, збивають, викладають шаром на суфле.

  • Розтоплюють білий шоколад з маслом, вмішують вершки і желатин, виливають у форму.

  • Після застигання розрізають десерт і посипають муссовые тістечка какао.


  • Муссовое тістечко «Полуниця з вершками»

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Неймовірно ніжним на смак виходить полуничне муссовое тістечко. Наповненням для десерту може бути бісквітне печиво савоярді або будь-яке інше на вибір. Підійдуть і просто шматочки бісквіта. Після застигання в холоді ласощі покривають полуничної або білої шоколадної глазур'ю, дають застигнути.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 500 г;

  • желатин – 30 г;

  • цукор – 250 г;

  • вершки – 500 г;

  • ванілін, печиво, глазур.


  • Приготування

  • Розтирають полуницю з цукром блендером, кип'ятять, вмішують желатин, ваніль, а після остигання збиті вершки.

  • У форми закладають половину мусу, потім скибочки печива і знову мус.

  • Дають виробів застигнути, покривають їх глазур'ю.


  • Бісквітне тістечко з мусом в шоколаді

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Тістечко з мусом, рецепт якого буде представлений далі, після застигання заливається розтопленим шоколадом, до якого для ніжності можна додати шматочок вершкового масла або трохи вершків. Муссовую основу можна приготувати на іншій основі: фруктової, ягідної, сирною або вершковою.
    Інгредієнти:

  • чорний шоколад – 400 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • ванільний заварний густий крем – 150 г;

  • вершки – 250 г;

  • шоколадний бісквіт.


  • Приготування

  • Розтоплюють на водяній бані половину шоколаду, вмішують в гарячий заварний ванільний крем.

  • Після охолодження додають в мус збиті вершки, заповнюють масою формочки, розташовують зверху вирізаний по формі бісквіт.

  • Дають ласощів застигнути в холоді, заливають розтопленим з маслом шоколадом.


  • Чорносмородиновий муссовое тістечко

    Мусові тістечка з дзеркальною глазур'ю, з фруктовим наповненням і шоколадом

    Черносмородиновые муссовые тістечка без глазурі зовні, і з джемом всередині, порадують приголомшливим поєднанням ягідного смаку з ніжною вершковою прошарком. Для приготування десерту підійде класичний бісквіт, шоколадний і навіть медовий. Для ягідного пюре використовують як свіжу, так і заморожену смородину.
    Інгредієнти:

  • смородина чорна – 150 г;

  • цукор – 70 г;

  • желатин – 15 г;

  • білий шоколад – 50 г;

  • молоко – 75 мл;

  • вершки – 300 г;

  • джем – 250 г;

  • бісквіт.


  • Приготування

  • Джем заморожують в маленьких формочках.

  • Шоколад розпускають в гарячому молоці, додають желатин і ложку цукру.

  • Після охолодження вмішують збиті вершки (150 г) і виливають у форми побільше.

  • У центр поміщають джем і заморожують.

  • Пробивають змішати ягоди з цукром, нагрівають, вмішують желатин.

  • Додають вершки і заливають мус у форми самого великого розміру, помістивши в центр заморожені раніше заготовки, а зверху бісквіт.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:36
    Переглядів: 1676