Торт-мус
Торт-мус – далеко не саме просте в приготуванні ласощі, що вимагає великої уваги до деталей і технології. Дотримання простих правил, які ми опишемо в цьому матеріал, допоможе вам прийти до ідеального десерту, витративши мінімум часу.
Інгредієнти:
Для основи:
чорний шоколад - 75 г;
вершкове масло - 135 г;
яйця - 130 г;
цукор - 115 г;
борошно - 65 р.
Для глазурі:
вода - 45 мл;
цукор - 90 г;
глюкоза - 90 г;
желатин - 10 г;
згущене молоко - 65 г;
молочний шоколад - 80 р.
Для мусу:
вершки для збивання - 345 мл;
білий шоколад - 235 г;
молоко - 155 мл;
желатин - 5 г;
вода - 30 мл
Приготування
Почніть з глазурі. Змішайте воду з цукром і глюкозою і доведіть температуру сиропу до 100 градусів. До сиропу додайте рубаний шоколад, розмочений у воді желатин і згущене молоко, перемішайте все ложкою, а після збийте блендером. Залиште в холодильнику на добу під плівкою.
Для основи змішайте м'яке масло з цукром і яйцями, до отриманого крему додайте розтоплений, але злегка охолоджений шоколад. У фіналі всипте борошно і розподіліть всі в формі. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.
Для мусу збийте вершки. Молоко підігрійте, залийте їм шоколад і перемішайте. Розведіть в молочній суміші желатин (попередньо розмочений у воді), остудіть, а потім обережно змішайте з вершковою піною.
Перед тим, як зібрати торт-мус, покладіть корж у форму з високими бортами, вилийте мус поверх і дайте застигнути. Підігрійте глазур до 38 градусів і залийте нею застиглий торт.
Інгредієнти:
Для основи:
шоколадний бісквіт (18 см).
Для мусу з молочного шоколаду:
молочний шоколад - 135 г;
вершки для збивання - 190 мл
Для мусу з чорного шоколаду:
чорний шоколад - 115 г;
вершки для збивання - 210 мл
Для декору:
банани - 2 шт.;
вершки збиті - 120 г;
чорний шоколад - 45 р.
Приготування
Про приготуванні шоколадного бісквіта нам доводилося говорити не раз, а тому приготуйте цю просту основу одному з наших простих рецептів і, охолодивши, розріжте його навпіл.
Для першого мусу розігрійте 40 мл вершків і залийте ними скибочки шоколаду. Збийте вершки і змішайте з шоколадним ганашем.
Помістіть першу половину бісквіта у форму з високими бортами і влийте шоколадний мус зверху. Покрийте всі другим бісквітом і дайте застигнути. Після, викладіть кружечки бананів і приготуйте другий мус за аналогічною технологією. Декоруйте всі сумішшю збитих вершків з розтопленим шоколадом і сервіруйте.
Торт-мус «Три шоколаду» із дзеркальною глазур'ю
Інгредієнти:
Для основи:
Для глазурі:
Для мусу:
Приготування
Почніть з глазурі. Змішайте воду з цукром і глюкозою і доведіть температуру сиропу до 100 градусів. До сиропу додайте рубаний шоколад, розмочений у воді желатин і згущене молоко, перемішайте все ложкою, а після збийте блендером. Залиште в холодильнику на добу під плівкою.
Для основи змішайте м'яке масло з цукром і яйцями, до отриманого крему додайте розтоплений, але злегка охолоджений шоколад. У фіналі всипте борошно і розподіліть всі в формі. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.
Для мусу збийте вершки. Молоко підігрійте, залийте їм шоколад і перемішайте. Розведіть в молочній суміші желатин (попередньо розмочений у воді), остудіть, а потім обережно змішайте з вершковою піною.
Перед тим, як зібрати торт-мус, покладіть корж у форму з високими бортами, вилийте мус поверх і дайте застигнути. Підігрійте глазур до 38 градусів і залийте нею застиглий торт.
Шоколадно-банановий торт-мус – рецепт
Інгредієнти:
Для основи:
Для мусу з молочного шоколаду:
Для мусу з чорного шоколаду:
Для декору:
Приготування
Про приготуванні шоколадного бісквіта нам доводилося говорити не раз, а тому приготуйте цю просту основу одному з наших простих рецептів і, охолодивши, розріжте його навпіл.
Для першого мусу розігрійте 40 мл вершків і залийте ними скибочки шоколаду. Збийте вершки і змішайте з шоколадним ганашем.
Помістіть першу половину бісквіта у форму з високими бортами і влийте шоколадний мус зверху. Покрийте всі другим бісквітом і дайте застигнути. Після, викладіть кружечки бананів і приготуйте другий мус за аналогічною технологією. Декоруйте всі сумішшю збитих вершків з розтопленим шоколадом і сервіруйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандариновий торт
Неймовірно смачною виходить будь-яка випічка, доповнена цитрусовими. Сьогодні представляємо нескладні рецепти чудового торта з мандаринами. Ласощі
Желейний торт з фруктами і сметаною
Торти готуються без випічки – порятунок будь-якої господині, в розпорядженні якої немає духової шафи. Желейний торт по представленим рецептами –
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Шоколадно-банановий торт
Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Кавовий торт
Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,