Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Торт-мус

18-04-2016, 22:20
1 507
Торт-мус
Торт-мус – далеко не саме просте в приготуванні ласощі, що вимагає великої уваги до деталей і технології. Дотримання простих правил, які ми опишемо в цьому матеріал, допоможе вам прийти до ідеального десерту, витративши мінімум часу.

Торт-мус «Три шоколаду» із дзеркальною глазур'ю


Інгредієнти:
Для основи:

  • чорний шоколад - 75 г;

  • вершкове масло - 135 г;

  • яйця - 130 г;

  • цукор - 115 г;

  • борошно - 65 р.


  • Для глазурі:

  • вода - 45 мл;

  • цукор - 90 г;

  • глюкоза - 90 г;

  • желатин - 10 г;

  • згущене молоко - 65 г;

  • молочний шоколад - 80 р.


  • Для мусу:

  • вершки для збивання - 345 мл;

  • білий шоколад - 235 г;

  • молоко - 155 мл;

  • желатин - 5 г;

  • вода - 30 мл


  • Приготування
    Почніть з глазурі. Змішайте воду з цукром і глюкозою і доведіть температуру сиропу до 100 градусів. До сиропу додайте рубаний шоколад, розмочений у воді желатин і згущене молоко, перемішайте все ложкою, а після збийте блендером. Залиште в холодильнику на добу під плівкою.
    Для основи змішайте м'яке масло з цукром і яйцями, до отриманого крему додайте розтоплений, але злегка охолоджений шоколад. У фіналі всипте борошно і розподіліть всі в формі. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.
    Для мусу збийте вершки. Молоко підігрійте, залийте їм шоколад і перемішайте. Розведіть в молочній суміші желатин (попередньо розмочений у воді), остудіть, а потім обережно змішайте з вершковою піною.
    Перед тим, як зібрати торт-мус, покладіть корж у форму з високими бортами, вилийте мус поверх і дайте застигнути. Підігрійте глазур до 38 градусів і залийте нею застиглий торт.

    Шоколадно-банановий торт-мус – рецепт


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • шоколадний бісквіт (18 см).


  • Для мусу з молочного шоколаду:

  • молочний шоколад - 135 г;

  • вершки для збивання - 190 мл


  • Для мусу з чорного шоколаду:

  • чорний шоколад - 115 г;

  • вершки для збивання - 210 мл


  • Для декору:

  • банани - 2 шт.;

  • вершки збиті - 120 г;

  • чорний шоколад - 45 р.
  • Торт-мус


    Приготування
    Про приготуванні шоколадного бісквіта нам доводилося говорити не раз, а тому приготуйте цю просту основу одному з наших простих рецептів і, охолодивши, розріжте його навпіл.
    Для першого мусу розігрійте 40 мл вершків і залийте ними скибочки шоколаду. Збийте вершки і змішайте з шоколадним ганашем.
    Помістіть першу половину бісквіта у форму з високими бортами і влийте шоколадний мус зверху. Покрийте всі другим бісквітом і дайте застигнути. Після, викладіть кружечки бананів і приготуйте другий мус за аналогічною технологією. Декоруйте всі сумішшю збитих вершків з розтопленим шоколадом і сервіруйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мандариновий торт
    Мандариновий торт
    Неймовірно смачною виходить будь-яка випічка, доповнена цитрусовими. Сьогодні представляємо нескладні рецепти чудового торта з мандаринами. Ласощі
    Желейний торт з фруктами і сметаною
    Желейний торт з фруктами і сметаною
    Торти готуються без випічки – порятунок будь-якої господині, в розпорядженні якої немає духової шафи. Желейний торт по представленим рецептами –
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Шоколадно-банановий торт
    Шоколадно-банановий торт
    Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Кавовий торт
    Кавовий торт
    Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,