Торт-мус – далеко не саме просте в приготуванні ласощі, що вимагає великої уваги до деталей і технології. Дотримання простих правил, які ми опишемо в цьому матеріал, допоможе вам прийти до ідеального десерту, витративши мінімум часу.
Торт-мус «Три шоколаду» із дзеркальною глазур'ю
Інгредієнти: Для основи:
чорний шоколад - 75 г; вершкове масло - 135 г; яйця - 130 г; цукор - 115 г; борошно - 65 р. Для глазурі:
вода - 45 мл; цукор - 90 г; глюкоза - 90 г; желатин - 10 г; згущене молоко - 65 г; молочний шоколад - 80 р. Для мусу:
вершки для збивання - 345 мл; білий шоколад - 235 г; молоко - 155 мл; желатин - 5 г; вода - 30 мл Приготування Почніть з глазурі. Змішайте воду з цукром і глюкозою і доведіть температуру сиропу до 100 градусів. До сиропу додайте рубаний шоколад, розмочений у воді желатин і згущене молоко, перемішайте все ложкою, а після збийте блендером. Залиште в холодильнику на добу під плівкою.
Для основи змішайте м'яке масло з цукром і яйцями, до отриманого крему додайте розтоплений, але злегка охолоджений шоколад. У фіналі всипте борошно і розподіліть всі в формі. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.
Для мусу збийте вершки. Молоко підігрійте, залийте їм шоколад і перемішайте. Розведіть в молочній суміші желатин (попередньо розмочений у воді), остудіть, а потім обережно змішайте з вершковою піною.
Перед тим, як зібрати торт-мус, покладіть корж у форму з високими бортами, вилийте мус поверх і дайте застигнути. Підігрійте глазур до 38 градусів і залийте нею застиглий торт.
Шоколадно-банановий торт-мус – рецепт
Інгредієнти: Для основи:
шоколадний бісквіт (18 см). Для мусу з молочного шоколаду:
молочний шоколад - 135 г; вершки для збивання - 190 мл Для мусу з чорного шоколаду:
чорний шоколад - 115 г; вершки для збивання - 210 мл Для декору:
банани - 2 шт.; вершки збиті - 120 г; чорний шоколад - 45 р. Приготування Про приготуванні шоколадного бісквіта нам доводилося говорити не раз, а тому приготуйте цю просту основу одному з наших простих рецептів і, охолодивши, розріжте його навпіл.
Для першого мусу розігрійте 40 мл вершків і залийте ними скибочки шоколаду. Збийте вершки і змішайте з шоколадним ганашем.
Помістіть першу половину бісквіта у форму з високими бортами і влийте шоколадний мус зверху. Покрийте всі другим бісквітом і дайте застигнути. Після, викладіть кружечки бананів і приготуйте другий мус за аналогічною технологією. Декоруйте всі сумішшю збитих вершків з розтопленим шоколадом і сервіруйте.