Вернуться назад Распечатать

Торт-мус

Торт-мус
Торт-мус – далеко не саме просте в приготуванні ласощі, що вимагає великої уваги до деталей і технології. Дотримання простих правил, які ми опишемо в цьому матеріал, допоможе вам прийти до ідеального десерту, витративши мінімум часу.

Торт-мус «Три шоколаду» із дзеркальною глазур'ю


Інгредієнти:
Для основи:

  • чорний шоколад - 75 г;

  • вершкове масло - 135 г;

  • яйця - 130 г;

  • цукор - 115 г;

  • борошно - 65 р.


  • Для глазурі:

  • вода - 45 мл;

  • цукор - 90 г;

  • глюкоза - 90 г;

  • желатин - 10 г;

  • згущене молоко - 65 г;

  • молочний шоколад - 80 р.


  • Для мусу:

  • вершки для збивання - 345 мл;

  • білий шоколад - 235 г;

  • молоко - 155 мл;

  • желатин - 5 г;

  • вода - 30 мл


  • Приготування
    Почніть з глазурі. Змішайте воду з цукром і глюкозою і доведіть температуру сиропу до 100 градусів. До сиропу додайте рубаний шоколад, розмочений у воді желатин і згущене молоко, перемішайте все ложкою, а після збийте блендером. Залиште в холодильнику на добу під плівкою.
    Для основи змішайте м'яке масло з цукром і яйцями, до отриманого крему додайте розтоплений, але злегка охолоджений шоколад. У фіналі всипте борошно і розподіліть всі в формі. Випікайте при 180 градусах 15 хвилин.
    Для мусу збийте вершки. Молоко підігрійте, залийте їм шоколад і перемішайте. Розведіть в молочній суміші желатин (попередньо розмочений у воді), остудіть, а потім обережно змішайте з вершковою піною.
    Перед тим, як зібрати торт-мус, покладіть корж у форму з високими бортами, вилийте мус поверх і дайте застигнути. Підігрійте глазур до 38 градусів і залийте нею застиглий торт.

    Шоколадно-банановий торт-мус – рецепт


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • шоколадний бісквіт (18 см).


  • Для мусу з молочного шоколаду:

  • молочний шоколад - 135 г;

  • вершки для збивання - 190 мл


  • Для мусу з чорного шоколаду:

  • чорний шоколад - 115 г;

  • вершки для збивання - 210 мл


  • Для декору:

  • банани - 2 шт.;

  • вершки збиті - 120 г;

  • чорний шоколад - 45 р.
  • Торт-мус


    Приготування
    Про приготуванні шоколадного бісквіта нам доводилося говорити не раз, а тому приготуйте цю просту основу одному з наших простих рецептів і, охолодивши, розріжте його навпіл.
    Для першого мусу розігрійте 40 мл вершків і залийте ними скибочки шоколаду. Збийте вершки і змішайте з шоколадним ганашем.
    Помістіть першу половину бісквіта у форму з високими бортами і влийте шоколадний мус зверху. Покрийте всі другим бісквітом і дайте застигнути. Після, викладіть кружечки бананів і приготуйте другий мус за аналогічною технологією. Декоруйте всі сумішшю збитих вершків з розтопленим шоколадом і сервіруйте.