Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мандариновий торт

Мандариновий торт

30-01-2016, 15:39
1 173
Мандариновий торт
Доступність мандарин взимку – прекрасний привід поекспериментувати з цими нехитрими цитрусовими і приготувати щось більш цікаве, ніж компоти або лимонад. Якщо є привід (хоча, навіть якщо його немає) приготуйте мандариновий торт – ароматний десерт з вираженою солодкістю і цілющою свіжістю цитрусових.

Торт «Мандариновий рай»– рецепт


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • борошно - 290 г;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • вершкове масло - 115 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • жирні вершки (33%) - 240 мл;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • цедра мандарина - 1 ст. ложка.


  • Для мусу:

  • желатин - 2 конверти;

  • мандариновий сік - 375 мл;

  • вершки для збивання - 475 мл;

  • цукровий пісок - 65 р.


  • Для декору:

  • упаковка персикового желе.


  • Приготування
    Для приготування бісквіта необхідно з'єднати разом першу трійку сухих інгредієнтів. Збийте масло в білястий крем і додайте до нього сухі складові. Слідом влийте вершки, додайте яйця, рослинне масло і цитрусову цедру. Готове тісто перелийте в 18-см форму і відправити запікатися при 180 градусах 25 хвилин. Повністю охолодіть.
    Для мусу підігрійте мандариновий сік і розведіть в ньому желатин, залишивши його набухати на 3-4 хвилини. Охолодіть желатиновий розчин, періодично перемішуючи його. Збийте вершки і цукор до стійких піків. Влийте желатиновий розчин до крему, не припиняючи збивання.
    Перекладіть бісквіт у форму діаметром 22 см і залийте мусом з усіх боків. Залиште мус застигнути. Розведіть упаковку персикового желе, дотримуючись інструкції і вилийте його поверх торта. Залиште желе застигнути.

    Найпростіший шоколадно-мандариновий торт


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • вода - 240 мл;

  • вершкове масло - 110 г;

  • какао-порошок - 65 г;

  • борошно - 445 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 430 г;

  • кефір - 175 мл.


  • Для крему:

  • цукор - 165 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • мандариновий сік - 145 мл;

  • вершкове масло - 140 р.


  • Приготування
    Схема приготування бісквіта для цього торта проста і побита до неможливості: перетворіть м'яке масло і цукор в пишний крем. До крему почніть додавати яйця, по одному за раз, після чого всипте суміш із сухих компонентів і додайте кефір в самому кінці. Розлийте тісто по парі 20 см форм і поставте в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Повністю охолодіть коржі.
    Мандариновий крем для торта готується також, як і класичний заварний: розігрійте мандариновий сік з половиною цукру на плиті. Інший цукор збийте з яйцями. Коли сік розігріється, обережно влийте до нього збиті яйця при частому помішуванні. Дайте крему загуснути, а після почніть додавати шматочки вершкового масла. Дайте повністю охолонути.
    Розділіть коржі навпіл і промажте кожну половинку кремом. Зовні готовий торт можна прикрасити кремом на основі масла або вершків, або залишити «голим», виклавши лише мандаринові дольки на верхній корж.

    Мандариновий торт з волоськими горіхами


    Інгредієнти:

  • мандарини - 5 шт.;

  • сир - 180 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершки - 55 мл;

  • борошно - 25 г;

  • цукрова пудра - 65 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • цедра мандарина - 1 ч. ложка.
  • Мандариновий торт


    Приготування
    Один з мандаринів очистіть і збийте блендером з цукром. Збийте сир і яйце, додайте мандаринове пюре. Збийте вершки до стійкої піни і обережно з'єднайте її з сирним кремом. Додайте борошно, подрібнені горіхи і цукрову пудру.
    Інші мандарини бланшируйте і наріжте на кружечки. Розкладіть кружечки мандарин по дну форми і залийте все сирним тестом. Випікайте 30 хвилин при 180. Готовий десерт можна полити глазур'ю, приготовленої з вытекшего під час нарізки мандарин соку в суміші з парою столових ложок цукру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Бісквіт з фруктами
    Бісквіт з фруктами
    Перевага літа в тому, що поруч завжди є свіжі фрукти. Бісквіт з фруктами – легке, солодке ласощі, яке відмінно впишеться у святкове застілля або
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом і фруктами
    Желейний торт з бісквітом, ягодами і фруктами, підкорить серця навіть ласунів і вибагливих гурманів. Такий десерт вийде вельми таким апетитним, що
    Пиріг з мандаринами
    Пиріг з мандаринами
    Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам