Мандариновий торт
Доступність мандарин взимку – прекрасний привід поекспериментувати з цими нехитрими цитрусовими і приготувати щось більш цікаве, ніж компоти або лимонад. Якщо є привід (хоча, навіть якщо його немає) приготуйте мандариновий торт – ароматний десерт з вираженою солодкістю і цілющою свіжістю цитрусових.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 290 г;
цукровий пісок - 175 г;
розпушувач - 3 ч. ложки;
вершкове масло - 115 г;
яйця - 3 шт.;
жирні вершки (33%) - 240 мл;
рослинне масло - 55 мл;
цедра мандарина - 1 ст. ложка.
Для мусу:
желатин - 2 конверти;
мандариновий сік - 375 мл;
вершки для збивання - 475 мл;
цукровий пісок - 65 р.
Для декору:
упаковка персикового желе.
Приготування
Для приготування бісквіта необхідно з'єднати разом першу трійку сухих інгредієнтів. Збийте масло в білястий крем і додайте до нього сухі складові. Слідом влийте вершки, додайте яйця, рослинне масло і цитрусову цедру. Готове тісто перелийте в 18-см форму і відправити запікатися при 180 градусах 25 хвилин. Повністю охолодіть.
Для мусу підігрійте мандариновий сік і розведіть в ньому желатин, залишивши його набухати на 3-4 хвилини. Охолодіть желатиновий розчин, періодично перемішуючи його. Збийте вершки і цукор до стійких піків. Влийте желатиновий розчин до крему, не припиняючи збивання.
Перекладіть бісквіт у форму діаметром 22 см і залийте мусом з усіх боків. Залиште мус застигнути. Розведіть упаковку персикового желе, дотримуючись інструкції і вилийте його поверх торта. Залиште желе застигнути.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
вода - 240 мл;
вершкове масло - 110 г;
какао-порошок - 65 г;
борошно - 445 г;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.;
цукор - 430 г;
кефір - 175 мл.
Для крему:
цукор - 165 г;
яйця - 4 шт.;
мандариновий сік - 145 мл;
вершкове масло - 140 р.
Приготування
Схема приготування бісквіта для цього торта проста і побита до неможливості: перетворіть м'яке масло і цукор в пишний крем. До крему почніть додавати яйця, по одному за раз, після чого всипте суміш із сухих компонентів і додайте кефір в самому кінці. Розлийте тісто по парі 20 см форм і поставте в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Повністю охолодіть коржі.
Мандариновий крем для торта готується також, як і класичний заварний: розігрійте мандариновий сік з половиною цукру на плиті. Інший цукор збийте з яйцями. Коли сік розігріється, обережно влийте до нього збиті яйця при частому помішуванні. Дайте крему загуснути, а після почніть додавати шматочки вершкового масла. Дайте повністю охолонути.
Розділіть коржі навпіл і промажте кожну половинку кремом. Зовні готовий торт можна прикрасити кремом на основі масла або вершків, або залишити «голим», виклавши лише мандаринові дольки на верхній корж.
Інгредієнти:
мандарини - 5 шт.;
сир - 180 г;
яйце - 1 шт.;
вершки - 55 мл;
борошно - 25 г;
цукрова пудра - 65 г;
жменя волоських горіхів;
цедра мандарина - 1 ч. ложка.
Приготування
Один з мандаринів очистіть і збийте блендером з цукром. Збийте сир і яйце, додайте мандаринове пюре. Збийте вершки до стійкої піни і обережно з'єднайте її з сирним кремом. Додайте борошно, подрібнені горіхи і цукрову пудру.
Інші мандарини бланшируйте і наріжте на кружечки. Розкладіть кружечки мандарин по дну форми і залийте все сирним тестом. Випікайте 30 хвилин при 180. Готовий десерт можна полити глазур'ю, приготовленої з вытекшего під час нарізки мандарин соку в суміші з парою столових ложок цукру.
Торт «Мандариновий рай»– рецепт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для мусу:
Для декору:
Приготування
Для приготування бісквіта необхідно з'єднати разом першу трійку сухих інгредієнтів. Збийте масло в білястий крем і додайте до нього сухі складові. Слідом влийте вершки, додайте яйця, рослинне масло і цитрусову цедру. Готове тісто перелийте в 18-см форму і відправити запікатися при 180 градусах 25 хвилин. Повністю охолодіть.
Для мусу підігрійте мандариновий сік і розведіть в ньому желатин, залишивши його набухати на 3-4 хвилини. Охолодіть желатиновий розчин, періодично перемішуючи його. Збийте вершки і цукор до стійких піків. Влийте желатиновий розчин до крему, не припиняючи збивання.
Перекладіть бісквіт у форму діаметром 22 см і залийте мусом з усіх боків. Залиште мус застигнути. Розведіть упаковку персикового желе, дотримуючись інструкції і вилийте його поверх торта. Залиште желе застигнути.
Найпростіший шоколадно-мандариновий торт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Приготування
Схема приготування бісквіта для цього торта проста і побита до неможливості: перетворіть м'яке масло і цукор в пишний крем. До крему почніть додавати яйця, по одному за раз, після чого всипте суміш із сухих компонентів і додайте кефір в самому кінці. Розлийте тісто по парі 20 см форм і поставте в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Повністю охолодіть коржі.
Мандариновий крем для торта готується також, як і класичний заварний: розігрійте мандариновий сік з половиною цукру на плиті. Інший цукор збийте з яйцями. Коли сік розігріється, обережно влийте до нього збиті яйця при частому помішуванні. Дайте крему загуснути, а після почніть додавати шматочки вершкового масла. Дайте повністю охолонути.
Розділіть коржі навпіл і промажте кожну половинку кремом. Зовні готовий торт можна прикрасити кремом на основі масла або вершків, або залишити «голим», виклавши лише мандаринові дольки на верхній корж.
Мандариновий торт з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Один з мандаринів очистіть і збийте блендером з цукром. Збийте сир і яйце, додайте мандаринове пюре. Збийте вершки до стійкої піни і обережно з'єднайте її з сирним кремом. Додайте борошно, подрібнені горіхи і цукрову пудру.
Інші мандарини бланшируйте і наріжте на кружечки. Розкладіть кружечки мандарин по дну форми і залийте все сирним тестом. Випікайте 30 хвилин при 180. Готовий десерт можна полити глазур'ю, приготовленої з вытекшего під час нарізки мандарин соку в суміші з парою столових ложок цукру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
Бісквіт з фруктами
Перевага літа в тому, що поруч завжди є свіжі фрукти. Бісквіт з фруктами – легке, солодке ласощі, яке відмінно впишеться у святкове застілля або
Желейний торт з бісквітом і фруктами
Желейний торт з бісквітом, ягодами і фруктами, підкорить серця навіть ласунів і вибагливих гурманів. Такий десерт вийде вельми таким апетитним, що
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам