Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чорнослив може стати головним інгредієнтом окремого торта або доповненням до вже відомими рецептами кшталт «Медовика» або «Сметанника». У нижченаведених рецептах ми розберемо всілякі варіації тортів з чорнослив і сметанним кремом, щоб задовольнити смаки кожного любителя сухофруктів.
Інгредієнти:
Для коржів:
яйця - 6 шт.;
мед - 75 мл;
борошно - 235 г;
цукор - 145 г;
сода - 5 р.
Для крему:
цукрова пудра - 210 г;
сметана - 910 мл;
вершки для збивання - 240 мл.
Для декору:
чорнослив - 15 ягід;
шоколад.
Приготування
Першу пару інгредієнти для коржа збийте на максимальній потужності в круту піну. Підігрійте мед і всипте до нього соду, дочекайтеся моменту, коли він придбає виражений жовтий відтінок. Поступово вливайте гарячий мед до яєць, не зупиняючи роботу віночка. Зменшіть швидкість ходу пристрою і почніть порціями всипати борошно. Куди зручніше випекти пару коржів і розрізати їх, ніж випікати кожен окремо, а тому розподіліть тісто між парою круглих формочок (20 см) і поставте в духовку на 27 хвилин при 160. Коржі розділіть навпіл.
Для крему збийте вершки. Сметану з'єднайте з цукровою пудрою. Змішайте вершки зі сметанним кремом.
Промажте кожен з коржів сметанним кремом і розподіліть шматочки чорносливу. Складіть коржі разом, кілька ягід залиште для декору. Декоруйте коржі кремом і зовні. Прикрасити розтопленим шоколадом і чорносливом.
Смачний торт з чорносливом і сметанним кремом подавайте через 6 годин після закінчення приготування.
Інгредієнти:
вершкове масло - 185 г;
тростинний цукор - 270 г;
яйця - 2 шт.;
зацукрований імбир - 45 г;
сік і цедра лимона;
чорнослив - 245 г;
борошно - 195 г;
жменя волоських горіхів;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
яблука - 180 г;
сметана - 270 мл;
цукрова пудра - за смаком.
Приготування
У сотейнику розтопіть перші три інгредієнти на середньому вогні. Додайте цитрусовий сік і цедру, шматочки зацукрованого імбиру і зніміть з вогню. Коли масло злегка охолоне, збийте його з яйцями і підсипте сухі компоненти. Додайте шматочки яблук, горіхів і чорносливу. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і поставте в духовку на 45 хвилин при 160. Готовий бісквіт повністю охолодіть і витягніть на решітку. Полийте верхівку ласощі кремом зі сметани з цукровою пудрою. Торт з чорносливом сметаною і волоськими горіхами можна сервірувати відразу.
Інгредієнти:
Для шкірою:
вершкове масло - 115 г;
сметана - 235 мл;
цукор - 135 г;
яйця - 4 шт.;
сода - 1 1/2 ч. ложки;
борошно - 185 г;
какао - 15 р.
Для крему:
сметана - 230 г;
цукровий пісок - 55 г;
чорнослив - 225 г;
вершкове масло - 165 р.
Для декору:
вершки для збивання - 190 мл;
сметана - 45 г;
цукрова пудра - 165 г:
горіхи.
Приготування
Для коржів перетворіть мало і цукор в крем, а потім вбийте до нього яйця. Додайте сметану, поступово введіть суміш з соди і борошна. Половину густого тесту розподіліть на пергаменті і відправте випікатися при 175 градусах на 15 хвилин. До залишився тесту додайте какао і повторіть випікання з шоколадними коржами для торта з чорносливом і сметанним кремом за аналогічною схемою. Охолодіть бісквіти.
Для крему також слід збити масло і цукор до білого кольору, потім додати сметану. Промажте кремом коржі, викладіть поверх шматочки чорносливу.
Тепер до декору: збийте крем з вершків, додайте сметану і цукрову пудру. Декоруйте торт з чорносливом і сметаною кремом, ягодами і подрібненими горіхами.
Торт «Медовик» зі сметанним кремом і чорносливом
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для декору:
Приготування
Першу пару інгредієнти для коржа збийте на максимальній потужності в круту піну. Підігрійте мед і всипте до нього соду, дочекайтеся моменту, коли він придбає виражений жовтий відтінок. Поступово вливайте гарячий мед до яєць, не зупиняючи роботу віночка. Зменшіть швидкість ходу пристрою і почніть порціями всипати борошно. Куди зручніше випекти пару коржів і розрізати їх, ніж випікати кожен окремо, а тому розподіліть тісто між парою круглих формочок (20 см) і поставте в духовку на 27 хвилин при 160. Коржі розділіть навпіл.
Для крему збийте вершки. Сметану з'єднайте з цукровою пудрою. Змішайте вершки зі сметанним кремом.
Промажте кожен з коржів сметанним кремом і розподіліть шматочки чорносливу. Складіть коржі разом, кілька ягід залиште для декору. Декоруйте коржі кремом і зовні. Прикрасити розтопленим шоколадом і чорносливом.
Смачний торт з чорносливом і сметанним кремом подавайте через 6 годин після закінчення приготування.
Рецепт торта з чорносливом і сметанним кремом
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтопіть перші три інгредієнти на середньому вогні. Додайте цитрусовий сік і цедру, шматочки зацукрованого імбиру і зніміть з вогню. Коли масло злегка охолоне, збийте його з яйцями і підсипте сухі компоненти. Додайте шматочки яблук, горіхів і чорносливу. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і поставте в духовку на 45 хвилин при 160. Готовий бісквіт повністю охолодіть і витягніть на решітку. Полийте верхівку ласощі кремом зі сметани з цукровою пудрою. Торт з чорносливом сметаною і волоськими горіхами можна сервірувати відразу.
Бісквітний торт з чорносливом і сметанним кремом
Інгредієнти:
Для шкірою:
Для крему:
Для декору:
Приготування
Для коржів перетворіть мало і цукор в крем, а потім вбийте до нього яйця. Додайте сметану, поступово введіть суміш з соди і борошна. Половину густого тесту розподіліть на пергаменті і відправте випікатися при 175 градусах на 15 хвилин. До залишився тесту додайте какао і повторіть випікання з шоколадними коржами для торта з чорносливом і сметанним кремом за аналогічною схемою. Охолодіть бісквіти.
Для крему також слід збити масло і цукор до білого кольору, потім додати сметану. Промажте кремом коржі, викладіть поверх шматочки чорносливу.
Тепер до декору: збийте крем з вершків, додайте сметану і цукрову пудру. Декоруйте торт з чорносливом і сметаною кремом, ягодами і подрібненими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандариновий торт
Неймовірно смачною виходить будь-яка випічка, доповнена цитрусовими. Сьогодні представляємо нескладні рецепти чудового торта з мандаринами. Ласощі
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Млинцевий торт зі сметанним кремом
Млинцевий торт - це завжди красиво і неперевершено смачно. Але головне його достоїнство, що готується він зовсім просто. Все що потрібно - це
Медовий торт - класичний рецепт
Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
Медовий торт зі сметанним кремом
«Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з