» » Торт з чорносливом і сметанним кремом

Торт з чорносливом і сметанним кремом

Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чорнослив може стати головним інгредієнтом окремого торта або доповненням до вже відомими рецептами кшталт «Медовика» або «Сметанника». У нижченаведених рецептах ми розберемо всілякі варіації тортів з чорнослив і сметанним кремом, щоб задовольнити смаки кожного любителя сухофруктів.

Торт «Медовик» зі сметанним кремом і чорносливом


Інгредієнти:
Для коржів:

  • яйця - 6 шт.;

  • мед - 75 мл;

  • борошно - 235 г;

  • цукор - 145 г;

  • сода - 5 р.


  • Для крему:

  • цукрова пудра - 210 г;

  • сметана - 910 мл;

  • вершки для збивання - 240 мл.


  • Для декору:

  • чорнослив - 15 ягід;

  • шоколад.


  • Приготування
    Першу пару інгредієнти для коржа збийте на максимальній потужності в круту піну. Підігрійте мед і всипте до нього соду, дочекайтеся моменту, коли він придбає виражений жовтий відтінок. Поступово вливайте гарячий мед до яєць, не зупиняючи роботу віночка. Зменшіть швидкість ходу пристрою і почніть порціями всипати борошно. Куди зручніше випекти пару коржів і розрізати їх, ніж випікати кожен окремо, а тому розподіліть тісто між парою круглих формочок (20 см) і поставте в духовку на 27 хвилин при 160. Коржі розділіть навпіл.
    Для крему збийте вершки. Сметану з'єднайте з цукровою пудрою. Змішайте вершки зі сметанним кремом.
    Промажте кожен з коржів сметанним кремом і розподіліть шматочки чорносливу. Складіть коржі разом, кілька ягід залиште для декору. Декоруйте коржі кремом і зовні. Прикрасити розтопленим шоколадом і чорносливом.
    Смачний торт з чорносливом і сметанним кремом подавайте через 6 годин після закінчення приготування.

    Рецепт торта з чорносливом і сметанним кремом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 185 г;

  • тростинний цукор - 270 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • зацукрований імбир - 45 г;

  • сік і цедра лимона;

  • чорнослив - 245 г;

  • борошно - 195 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • яблука - 180 г;

  • сметана - 270 мл;

  • цукрова пудра - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику розтопіть перші три інгредієнти на середньому вогні. Додайте цитрусовий сік і цедру, шматочки зацукрованого імбиру і зніміть з вогню. Коли масло злегка охолоне, збийте його з яйцями і підсипте сухі компоненти. Додайте шматочки яблук, горіхів і чорносливу. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і поставте в духовку на 45 хвилин при 160. Готовий бісквіт повністю охолодіть і витягніть на решітку. Полийте верхівку ласощі кремом зі сметани з цукровою пудрою. Торт з чорносливом сметаною і волоськими горіхами можна сервірувати відразу.

    Бісквітний торт з чорносливом і сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для шкірою:

  • вершкове масло - 115 г;

  • сметана - 235 мл;

  • цукор - 135 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 185 г;

  • какао - 15 р.


  • Для крему:

  • сметана - 230 г;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • чорнослив - 225 г;

  • вершкове масло - 165 р.


  • Для декору:

  • вершки для збивання - 190 мл;

  • сметана - 45 г;

  • цукрова пудра - 165 г:

  • горіхи.


  • Приготування
    Торт з чорносливом і сметанним кремом

    Для коржів перетворіть мало і цукор в крем, а потім вбийте до нього яйця. Додайте сметану, поступово введіть суміш з соди і борошна. Половину густого тесту розподіліть на пергаменті і відправте випікатися при 175 градусах на 15 хвилин. До залишився тесту додайте какао і повторіть випікання з шоколадними коржами для торта з чорносливом і сметанним кремом за аналогічною схемою. Охолодіть бісквіти.
    Для крему також слід збити масло і цукор до білого кольору, потім додати сметану. Промажте кремом коржі, викладіть поверх шматочки чорносливу.
    Тепер до декору: збийте крем з вершків, додайте сметану і цукрову пудру. Декоруйте торт з чорносливом і сметаною кремом, ягодами і подрібненими горіхами.
    Додав: admin | 30-01-2016, 15:39
    Переглядів: 574