Чорнослив може стати головним інгредієнтом окремого торта або доповненням до вже відомими рецептами кшталт «Медовика» або «Сметанника». У нижченаведених рецептах ми розберемо всілякі варіації тортів з чорнослив і сметанним кремом, щоб задовольнити смаки кожного любителя сухофруктів.
Торт «Медовик» зі сметанним кремом і чорносливом
Інгредієнти: Для коржів:
яйця - 6 шт.; мед - 75 мл; борошно - 235 г; цукор - 145 г; сода - 5 р. Для крему:
цукрова пудра - 210 г; сметана - 910 мл; вершки для збивання - 240 мл. Для декору:
чорнослив - 15 ягід; шоколад. Приготування Першу пару інгредієнти для коржа збийте на максимальній потужності в круту піну. Підігрійте мед і всипте до нього соду, дочекайтеся моменту, коли він придбає виражений жовтий відтінок. Поступово вливайте гарячий мед до яєць, не зупиняючи роботу віночка. Зменшіть швидкість ходу пристрою і почніть порціями всипати борошно. Куди зручніше випекти пару коржів і розрізати їх, ніж випікати кожен окремо, а тому розподіліть тісто між парою круглих формочок (20 см) і поставте в духовку на 27 хвилин при 160. Коржі розділіть навпіл.
Для крему збийте вершки. Сметану з'єднайте з цукровою пудрою. Змішайте вершки зі сметанним кремом.
Промажте кожен з коржів сметанним кремом і розподіліть шматочки чорносливу. Складіть коржі разом, кілька ягід залиште для декору. Декоруйте коржі кремом і зовні. Прикрасити розтопленим шоколадом і чорносливом.
Смачний торт з чорносливом і сметанним кремом подавайте через 6 годин після закінчення приготування.
Рецепт торта з чорносливом і сметанним кремом
Інгредієнти: вершкове масло - 185 г; тростинний цукор - 270 г; яйця - 2 шт.; зацукрований імбир - 45 г; сік і цедра лимона; чорнослив - 245 г; борошно - 195 г; жменя волоських горіхів; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; яблука - 180 г; сметана - 270 мл; цукрова пудра - за смаком. Приготування У сотейнику розтопіть перші три інгредієнти на середньому вогні. Додайте цитрусовий сік і цедру, шматочки зацукрованого імбиру і зніміть з вогню. Коли масло злегка охолоне, збийте його з яйцями і підсипте сухі компоненти. Додайте шматочки яблук, горіхів і чорносливу. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і поставте в духовку на 45 хвилин при 160. Готовий бісквіт повністю охолодіть і витягніть на решітку. Полийте верхівку ласощі кремом зі сметани з цукровою пудрою. Торт з чорносливом сметаною і волоськими горіхами можна сервірувати відразу.
Бісквітний торт з чорносливом і сметанним кремом
Інгредієнти: Для шкірою:
вершкове масло - 115 г; сметана - 235 мл; цукор - 135 г; яйця - 4 шт.; сода - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 185 г; какао - 15 р. Для крему:
сметана - 230 г; цукровий пісок - 55 г; чорнослив - 225 г; вершкове масло - 165 р. Для декору:
вершки для збивання - 190 мл; сметана - 45 г; цукрова пудра - 165 г: горіхи. Приготування Для коржів перетворіть мало і цукор в крем, а потім вбийте до нього яйця. Додайте сметану, поступово введіть суміш з соди і борошна. Половину густого тесту розподіліть на пергаменті і відправте випікатися при 175 градусах на 15 хвилин. До залишився тесту додайте какао і повторіть випікання з шоколадними коржами для торта з чорносливом і сметанним кремом за аналогічною схемою. Охолодіть бісквіти.
Для крему також слід збити масло і цукор до білого кольору, потім додати сметану. Промажте кремом коржі, викладіть поверх шматочки чорносливу.
Тепер до декору: збийте крем з вершків, додайте сметану і цукрову пудру. Декоруйте торт з чорносливом і сметаною кремом, ягодами і подрібненими горіхами.