» » Медовий торт зі сметанним кремом

Медовий торт зі сметанним кремом

Медовий торт зі сметанним кремом
Будучи досить солодким, «Медовик» відмінно поєднується з кислуватими кремами, на зразок тих, що готуються на сметанною основі. Більш того, сметанний крем трохи рідший, ніж звичайний заварний або масляний, а тому здатний рівномірно просочити сухуваті медові коржі.

Медовий торт - рецепт зі сметанним кремом


Інгредієнти:
Для коржів:

  • вершкове масло - 85 м;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • мед - 65 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 10 мл;

  • борошно - 385 р.


  • Для крему:

  • цукровий пісок - 145 г;

  • ванільна паста - за смаком;

  • сметана - 720 мл


  • Приготування
    Приготування самих коржів починається зі стандартної процедури збивання крему з масла і цукру. Коли м'яке масло стане білястим і збільшиться в об'ємі в кілька разів, починайте поступово вливати мед, не зупиняючи ходу міксера, а потім, також поступово, порціями, вливати збиті яйця. Залийте соду оцтом і, поки реакція не припинилася, влийте мильний розчин до тесту для коржів. Порціями підсипати в суміш просіяне борошно, а потім додайте 7-9 шматочків тіста в прохолоді на півгодини. Розкотіть кожен з шматочків тіста в тонкий корж і підрум'яньте його в доведеної до 175 градусів духовці.
    Сметанний крем готується елементарно просто, так як для нього достатньо лише збити сметану з цукровим піском, поки гранули не розчиняться повністю, а потім додати ванільну пасту або будь-який інший ароматизатор за смаком. Поєднавши крем і коржі, залиште медовий торт зі сметанним кремом просочитися.

    Медовий торт «Мадонна» зі сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 215 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • квітковий мед - 65 мл;

  • сода - 5 г;

  • борошно - 540 р.


  • Для крему:

  • сметана - 780 мл;

  • жирні вершки - 220 мл;

  • цукровий пісок - 165 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати медовий торт зі сметанним кремом, перетворіть яйця і цукровий пісок в пишну білу піну, додайте до неї розтоплений мед з маслом і влийте гашену соду. Порціями підсипати муку, поки не отримаєте м'яке і злегка липковатое тісто. Дайте суміші провести в холодильнику близько півгодини, а потім розділіть її (кількість частин залежить від бажаної «шаруватості» торта). Розкачайте кожен кульку і підрум'яньте при 180 градусах в духовій шафі. Остиглі коржі промажте сметанним кремом, який готується на основі збитих вершків з цукром, сполучених зі сметаною. Готовий бісквітний торт медовий зі сметанним кремом додайте в холодильнику для просочення.

    Рецепт смачного медового торта зі сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • вершкове масло - 55 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 235 г;

  • мед - 45 мл;

  • сода - 5 г;

  • горілка - 30 мл;

  • борошно - 355 р.


  • Для крему:

  • жирні вершки - 475 мл;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • сметана - 620 мл


  • Для декору:
    Медовий торт зі сметанним кремом


  • вершковий сир - 226 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • цукрова пудра - 120 р.


  • Приготування
    Додайте суміш з цукрового піску, соди, меду, горілки і яєць на паровій бані і, безперервно збиваючи все віночком, заварюйте інгредієнти на пару близько 5 хвилин. Всипте пару стаканів просіяного борошна і тримайте все на пару ще 4 хвилини. Липке тісто приберіть з вогню, додайте ще борошна і вимісити все разом. Скатав 8 кульок з тіста розкачайте кожен і запікайте пару-трійку хвилин (до підрум'янення) при 175 градусах. Остудіть коржі і обріжте. Обрізки подрібніть в крихту.
    Перетворіть вершки і цукор в пишний крем і з'єднайте зі сметаною. Для декору вершковий сир збийте з м'яким маслом і пудрою. Покрийте коржі сметанним кремом, потім декоруйте торт кремом із сиру і посипте десерт крихтою. Попередньо дайте ласощів просочитися перед нарізкою на порції.
    Додав: admin | 10-08-2015, 20:47
    Переглядів: 504