Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Медовий торт - класичний рецепт

Медовий торт - класичний рецепт

10-08-2015, 20:47
1 913
Медовий торт - класичний рецепт
«Медовик» – радянська класика, яка, тим не менш, придбала популярність міжнародних масштабів. Причини очевидні: приголомшливий смак, межує з елементарно простим списком інгредієнтів, настільки властиві десертів, зародився в тій порі, забезпечив ласощів всенародну любов. Зрозуміло, що поширившись по різних континентах, рецепт «Медовика» перетворився у відповідності з гастрономією конкретного регіону і деякі інтерпретації класики ми розберемо в рецептах далі.

Медовий торт - класичний рецепт на водяній бані


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 485 г;

  • цукровий пісок - 195 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 115 г;

  • мед - 35 мл;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • молоко - 455 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • крохмаль - 35 г;

  • мед - 30 мл;

  • вершкове масло - 215 р.


  • Приготування
    Поки духовка підігрівається до 175 градусів, перетворіть яйця і цукровий пісок в белесую кремоподібну суміш. Поверх водяній лазні розмістіть посуд з медом і кубиками масла, а як тільки останнім розтане, влийте яєчну масу, постійно помішуючи, варіть основу для тіста 3-4 хвилини. Всипте соду і залиште все ще на хвилинку. Коли суміш подвоїться в обсязі, всипте просіяне борошно і збийте тісто пару хвилин на середній швидкості міксера. Вымесив ком руками, розділіть його на вісім частин і перетворите кожну в пласт, наколіть їх виделкою і випікайте до зарум'янювання.
    Так як ми воскрешаємо класичний рецепт медового торта, то будемо готувати його з заварним кремом. Для останнього підігрійте молоко, залийте їм яйця з медом, безперервно збиваючи їх, поверніть суміш на вогонь і варіть, безперервно працюючи віночком. Додайте крохмаль, дочекайтеся загустіння і залиште суміш остигати. Доповніть класичний крем для медового торта м'яким маслом, додаючи шматочки під час збивання суміші міксером. Змастіть кожен підготовлений корж і збирати ласощі разом. Декорувати «Медівники» прийнято крихтою з обрізків медових коржів, але можна замінити її горішками або крихтами шоколаду.

    Медовий торт - класичний рецепт зі сметаною


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукровий пісок - 185 г;

  • мед - 80 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 860 - 900 р.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 480 мл;

  • сметана - 380 мл;

  • цукрова пудра - 35 р.


  • Приготування
    Покладіть четвірку перших інгредієнтів в каструльку і розмістіть їх над водяною банею. Коли масло розійдеться, а цукор розтане, зніміть посуд з вогню, додайте розпушувач з борошном і залиште тісто в холодильнику хвилин на 30. Розділіть ком на вісім частин, кожну розкачати і випікайте до зарум'янювання при 180 градусах. Просочіть остиглі коржі кремом зі збитих вершків з додаванням цукрової пудри і сметани.

    Медовий торт - класичний рецепт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Для торта:

  • цукровий пісок - 145 г;

  • мед - 65 мл;

  • вершкове масло - 115 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 480 р.


  • Для крему:
    Медовий торт - класичний рецепт


  • згущене молоко (варене) - 800 г;

  • вершкове масло - 175 р.


  • Приготування
    Додайте збиті з цукром і медом яйця на водяній бані. Дочекайтеся, поки цукрові кристали розчиняться. Покладіть кубики вершкового масла, дайте розійтися і їм, а потім всипте соду і залиште суміш піднятися в 2-3 рази. Прибравши ємність з пара, додайте борошно і замісіть тісто. Розділивши ком на 7 частин, розкачайте кожну і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці до зарум'янювання. Обріжте коржі і перетворіть обрізки в крихту.
    Збийте згущене молоко з м'яким маслом, змастіть кремом кожен корж і зберіть медовий торт за класичним рецептом. Прикрасьте ласощі крихтою і поставте в холодильник на 4-6 годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Медовий торт зі сметанним кремом
    Медовий торт зі сметанним кремом
    «Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
    Класичний «Медовик» – рецепт
    Класичний «Медовик» – рецепт
    «Медовик» - це торт, який люблять практично все! Ніжні коржі з тонким ароматом меду, просочені сметанним кремом створюють неповторний дует. Цей торт
    Шоколадно-банановий торт
    Шоколадно-банановий торт
    Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Торт на сковороді - рецепт
    Торт на сковороді - рецепт
    До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже