Класичний «Медовик» – рецепт

Торт «Медовик»: класичний рецепт
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Почнемо з приготування коржів. У сотейник кладемо мед, додаємо до нього цукор і вершкове масло. Як тільки маса стане однорідною, а цукрові кристали розчиняться, суміш можна прибирати з вогню і, при швидкому й постійному помішуванні, додати яйця. Яйця слід додавати по одному, щоб не отримати яєчню в підсумку. Тепер настала черга соди і борошна, додаємо сухі інгредієнти і замішуємо густе і не липке тісто.
Ділимо тісто на 8 рівних частин і розкачуємо кожну з них в коло товщиною близько 4 мм, Щоб коло був ідеальним, з допомогою ножа обріжте надлишки тесту з країв, наклавши тарілку поверх шару. Перекладаємо «млинець» на лист пергаменту і випікаємо при 180°С 4-5 хвилин, поки краю не зарум'яняться. Також чинимо з кожним наступним коржем. Обрізки також запікаємо і подрібнюємо в крихту – вони підуть на декор.
Тепер настала черга крему. Класичний рецепт «Медовика» готується зі сметаною, а тому беремо літр сметани і переливаємо в глибоку миску і змішати з цукровою пудрою. Жирні вершки збиваємо до формування стійких піків, додаємо їх до сметані, перемішуємо.
Кожен корж змащуємо нашого класичного «Медовика» сметанним кремом, а також покриваємо їм торт зовні. Посипаємо «Медовик» крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на ніч.
«Медовик» - класичний рецепт зі згущеним молоком і горіхами
Цей рецепт – модифікація класичного торт «Медовик», яка відмінно прижилася. Від попереднього, його відрізняє наявність згущеного молока в складі і горішків, добавляющих різноманітність текстури.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати «Медовик» за класичним рецептом, слід довести температуру духовки до 160°С. Після, можна приступати до приготування тіста. Змішуємо мед, цукор, масло і соду в сотейнику на вогні. Даємо суміші повністю розтопитися, а потім знімаємо з вогню і збиваємо до неї яйця, безперервно перемішуючи. Додаємо в тісто борошно і замішуємо все до утворення однорідної маси. При необхідності, можна підсипати в тісто ще борошна, якщо воно липне до рук.
Ділимо тісто на порції, розмір яких визначається кількістю бажаних шарів,

Поки коржі остигають, у нас є час приготувати сметанний крем із згущеним молоком. Робить це елементарно просто: сметану збивають зі згущеним молоком за допомогою міксера і додають в крем третину подрібнених горіхів. Змащуємо отриманим кремом кожен корж, а залишки розподіляємо по боках і на верхівці торта. Посипаємо класичний торт «Медовик» залишилися горіхами і ставимо просочитися в холодильнику не менше 4 годин, але в ідеалі годин на 8-10 тоді торт вийде дуже вологим і буде танути в роті.
Рекомендуємо добрі рецепти

«Медовик» зі сметанним кремом
«Медовик» - один з найбільш улюблених і найпопулярніших тортів в нашій країні. Чудово ароматний торт, просочений сметанним кремом, з легким присмаком

Сметанний крем для «Медовика»
Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить

Медовик в мультиварці
Улюблений багатьма торт "Медовик" можна приготує ще одним легким та швидким способом - за допомогою мультиварки. Це чудо-помічниця сильно спрощує

Як приготувати торт "Медовик"?
Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна

Манний торт
А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо

"Медовик" зі згущеним молоком
Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове