Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний «Медовик» – рецепт

Класичний «Медовик» – рецепт

23-07-2015, 21:55
2 588
Класичний «Медовик» – рецепт
Якщо справа доходить до таких народних рецептів, як «Медовик», то межі поняття класики можуть дуже сильно розмиватися. Нехитрий медовий торт навчилися готувати господині по всьому світу, що ще більше ускладнило пошуки автентичного рецепта. Ми зібрали кілька найпопулярніших варіацій «Медовика», які можна вважати класичними.

Торт «Медовик»: класичний рецепт


Інгредієнти:
Для коржів:

  • мед - 50 г;

  • цукровий пісок - 120 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 3 г;

  • борошно - 480 р.


  • Для крему:

  • сметана - 1 л;

  • цукрова пудра - 320 г;

  • вершки жирні - 240 мл


  • Приготування
    Почнемо з приготування коржів. У сотейник кладемо мед, додаємо до нього цукор і вершкове масло. Як тільки маса стане однорідною, а цукрові кристали розчиняться, суміш можна прибирати з вогню і, при швидкому й постійному помішуванні, додати яйця. Яйця слід додавати по одному, щоб не отримати яєчню в підсумку. Тепер настала черга соди і борошна, додаємо сухі інгредієнти і замішуємо густе і не липке тісто.
    Ділимо тісто на 8 рівних частин і розкачуємо кожну з них в коло товщиною близько 4 мм, Щоб коло був ідеальним, з допомогою ножа обріжте надлишки тесту з країв, наклавши тарілку поверх шару. Перекладаємо «млинець» на лист пергаменту і випікаємо при 180°С 4-5 хвилин, поки краю не зарум'яняться. Також чинимо з кожним наступним коржем. Обрізки також запікаємо і подрібнюємо в крихту – вони підуть на декор.
    Тепер настала черга крему. Класичний рецепт «Медовика» готується зі сметаною, а тому беремо літр сметани і переливаємо в глибоку миску і змішати з цукровою пудрою. Жирні вершки збиваємо до формування стійких піків, додаємо їх до сметані, перемішуємо.
    Кожен корж змащуємо нашого класичного «Медовика» сметанним кремом, а також покриваємо їм торт зовні. Посипаємо «Медовик» крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на ніч.

    «Медовик» - класичний рецепт зі згущеним молоком і горіхами


    Цей рецепт – модифікація класичного торт «Медовик», яка відмінно прижилася. Від попереднього, його відрізняє наявність згущеного молока в складі і горішків, добавляющих різноманітність текстури.
    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • сода - 4 г;

  • мед - 30 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 350 р.


  • Для крему:

  • сметана - 400 г;

  • згущене молоко - 150 г;

  • волоський горіх - 120 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати «Медовик» за класичним рецептом, слід довести температуру духовки до 160°С. Після, можна приступати до приготування тіста. Змішуємо мед, цукор, масло і соду в сотейнику на вогні. Даємо суміші повністю розтопитися, а потім знімаємо з вогню і збиваємо до неї яйця, безперервно перемішуючи. Додаємо в тісто борошно і замішуємо все до утворення однорідної маси. При необхідності, можна підсипати в тісто ще борошна, якщо воно липне до рук.
    Ділимо тісто на порції, розмір яких визначається кількістю бажаних шарів,
    Класичний «Медовик» – рецепт
    після чого розкачуємо кожен з шарів у «млинець», підрівнюємо його, випікаємо по парі хвилин до зарум'янювання і залишаємо повністю охолонути.
    Поки коржі остигають, у нас є час приготувати сметанний крем із згущеним молоком. Робить це елементарно просто: сметану збивають зі згущеним молоком за допомогою міксера і додають в крем третину подрібнених горіхів. Змащуємо отриманим кремом кожен корж, а залишки розподіляємо по боках і на верхівці торта. Посипаємо класичний торт «Медовик» залишилися горіхами і ставимо просочитися в холодильнику не менше 4 годин, але в ідеалі годин на 8-10 тоді торт вийде дуже вологим і буде танути в роті.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» - один з найбільш улюблених і найпопулярніших тортів в нашій країні. Чудово ароматний торт, просочений сметанним кремом, з легким присмаком
    Сметанний крем для «Медовика»
    Сметанний крем для «Медовика»
    Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
    Медовик в мультиварці
    Медовик в мультиварці
    Улюблений багатьма торт "Медовик" можна приготує ще одним легким та швидким способом - за допомогою мультиварки. Це чудо-помічниця сильно спрощує
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Манний торт
    Манний торт
    А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо
    "Медовик" зі згущеним молоком
    "Медовик" зі згущеним молоком
    Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове