Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Медовик» зі сметанним кремом

«Медовик» зі сметанним кремом

23-07-2015, 21:43
1 127
«Медовик» зі сметанним кремом
«Медовик» – ніжний медовий листковий торт , який так і тане в роті. Його роблять з різними кремами і наповнювачами, але сьогодні ми розповімо вам, як спекти смачний торт «Медовик» зі сметанним кремом.

Рецепт «Медовика» зі сметаною


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 350 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • мед квітковий – 2 ст. ложки;

  • харчова сода – 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • сметана – 500 мл;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування пирога «Медовик» зі сметанним кремом викладаємо в миску розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і мед. Після цього встановлюємо все на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки кристали не розчиняться і маса не стане однорідною. Далі кидаємо соду, тримаємо на водяній бані ще хвилинку, а потім знімаємо, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Поступово всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. Після цього прибираємо миску в холодильник і чекаємо приблизно півгодини. Потім ділимо тісто орієнтовно на 9 шматочків, розкачуємо кожен тоненько, кладемо зверху пласку тарілку і вирізаємо контур по колу. Наколюємо коржі виделкою і випікаємо їх по черзі при температурі 200°С за 5 хвилин. Краї акуратно обрізаємо і обрізки складаємо в окрему миску. Для крему беремо саму жирну сметану, її гарненько збиваємо міксером, підсипаючи цукровий пісок. Далі викладаємо на блюдо перший корж, рівномірно промазуємо його сметанним кремом і накриваємо зверху другим коржем. Таким чином, складаємо весь торт, обмазуємо гарненько боки і засипаємо обрізками, подрібненими в блендері. Даємо смачного «Медовик» зі сметанним кремом просочитися і подаємо.

    Домашній медовик зі сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • мед липовий – 3 ст. ложки;

  • яйце – 3 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 3 ст.;

  • сода – щіпка.


  • Для крему:

  • сметана – 900 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • загусник – 2 упаковки;

  • ванілін;

  • желатин – 1 ст. ложка;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування «Медовика» зі сметаною давайте для початку замісимо тісто: збиваємо міксером яйця з цукровим піском, кладемо мед і все перемішуємо. Додаємо вершкове масло і встановлюємо суміш на водяну баню. Помішуючи ложкою, прогріваємо масу 15 хвилин, а потім кидаємо соду і помішуючи, кип'ятити ще 5 хвилин і знімаємо з водяній бані. Трохи охолоджуємо суміш, всипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо тісто. Далі розділяємо його на 10 частин, розкачуємо кожну як можна тонше і вирізаємо коржі. Кладемо по черзі їх на присипаний борошном деко і випікаємо хвилин 5. Після цього готові коржі охолоджуємо і при необхідності видаляємо з них залишки борошна.
    З лимона знімаємо цедру: промиваємо їх і обдаємо окропом. Видавлюємо сік з лимона. Желатин замочуємо у воді, а потім змішуємо з лимонним соком. Сметану беремо 30 % і з'єднуємо з цукром, до появи м'яких піків. Натираємо сюди ж цедру, кидаємо ванільний цукор і кладемо загусник для сметани. Желатин з лимонним соком проціджуємо через марлю і тоненькою
    «Медовик» зі сметанним кремом
    цівкою вводимо в сметану, продовжуючи збивати міксером.
    Тепер беремо корж, кладемо його на рівну поверхню і починаємо збирати тортик. Для цього промазуємо його кремом і накриваємо другим коржем. Наступний корж знову змащуємо кремом і накриваємо наступним коржем, трохи придавлюючи зверху руками. Таким чином, укладаємо всі коржі, а потім промазуємо гарненько боки і верхівку. Прикрашаємо готову страву за своїм смаком і залишаємо торт «Медовик» зі сметанкою просочуватися приблизно на 6 годин. Перед подачею посипаємо його хрусткою посипкою, розрізаємо гострим холодним ножем на шматочки і подаємо на блюдцях зі збитими вершками або кремом маскарпоне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Класичний «Медовик» – рецепт
    Класичний «Медовик» – рецепт
    «Медовик» - це торт, який люблять практично все! Ніжні коржі з тонким ароматом меду, просочені сметанним кремом створюють неповторний дует. Цей торт
    Сметанний крем для «Медовика»
    Сметанний крем для «Медовика»
    Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
    Медовик в мультиварці
    Медовик в мультиварці
    Улюблений багатьма торт "Медовик" можна приготує ще одним легким та швидким способом - за допомогою мультиварки. Це чудо-помічниця сильно спрощує
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Медовий торт на сковороді
    Медовий торт на сковороді
    Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
    "Медовик" зі згущеним молоком
    "Медовик" зі згущеним молоком
    Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове