«Медовик» зі сметанним кремом
«Медовик» – ніжний медовий листковий торт , який так і тане в роті. Його роблять з різними кремами і наповнювачами, але сьогодні ми розповімо вам, як спекти смачний торт «Медовик» зі сметанним кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове – 100 г;
борошно – 350 г;
цукор – 200 г;
яйце – 2 шт.;
мед квітковий – 2 ст. ложки;
харчова сода – 1 ч. ложка.
Для крему:
сметана – 500 мл;
цукор – за смаком.
Приготування
Для приготування пирога «Медовик» зі сметанним кремом викладаємо в миску розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і мед. Після цього встановлюємо все на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки кристали не розчиняться і маса не стане однорідною. Далі кидаємо соду, тримаємо на водяній бані ще хвилинку, а потім знімаємо, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Поступово всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. Після цього прибираємо миску в холодильник і чекаємо приблизно півгодини. Потім ділимо тісто орієнтовно на 9 шматочків, розкачуємо кожен тоненько, кладемо зверху пласку тарілку і вирізаємо контур по колу. Наколюємо коржі виделкою і випікаємо їх по черзі при температурі 200°С за 5 хвилин. Краї акуратно обрізаємо і обрізки складаємо в окрему миску. Для крему беремо саму жирну сметану, її гарненько збиваємо міксером, підсипаючи цукровий пісок. Далі викладаємо на блюдо перший корж, рівномірно промазуємо його сметанним кремом і накриваємо зверху другим коржем. Таким чином, складаємо весь торт, обмазуємо гарненько боки і засипаємо обрізками, подрібненими в блендері. Даємо смачного «Медовик» зі сметанним кремом просочитися і подаємо.
Інгредієнти:
Для тіста:
мед липовий – 3 ст. ложки;
яйце – 3 шт.;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 1 ст.;
борошно – 3 ст.;
сода – щіпка.
Для крему:
сметана – 900 мл;
цукор – 1 ст.;
загусник – 2 упаковки;
ванілін;
желатин – 1 ст. ложка;
лимон – 1 шт.
Приготування
Для приготування «Медовика» зі сметаною давайте для початку замісимо тісто: збиваємо міксером яйця з цукровим піском, кладемо мед і все перемішуємо. Додаємо вершкове масло і встановлюємо суміш на водяну баню. Помішуючи ложкою, прогріваємо масу 15 хвилин, а потім кидаємо соду і помішуючи, кип'ятити ще 5 хвилин і знімаємо з водяній бані. Трохи охолоджуємо суміш, всипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо тісто. Далі розділяємо його на 10 частин, розкачуємо кожну як можна тонше і вирізаємо коржі. Кладемо по черзі їх на присипаний борошном деко і випікаємо хвилин 5. Після цього готові коржі охолоджуємо і при необхідності видаляємо з них залишки борошна.
З лимона знімаємо цедру: промиваємо їх і обдаємо окропом. Видавлюємо сік з лимона. Желатин замочуємо у воді, а потім змішуємо з лимонним соком. Сметану беремо 30 % і з'єднуємо з цукром, до появи м'яких піків. Натираємо сюди ж цедру, кидаємо ванільний цукор і кладемо загусник для сметани. Желатин з лимонним соком проціджуємо через марлю і тоненькою цівкою вводимо в сметану, продовжуючи збивати міксером.
Тепер беремо корж, кладемо його на рівну поверхню і починаємо збирати тортик. Для цього промазуємо його кремом і накриваємо другим коржем. Наступний корж знову змащуємо кремом і накриваємо наступним коржем, трохи придавлюючи зверху руками. Таким чином, укладаємо всі коржі, а потім промазуємо гарненько боки і верхівку. Прикрашаємо готову страву за своїм смаком і залишаємо торт «Медовик» зі сметанкою просочуватися приблизно на 6 годин. Перед подачею посипаємо його хрусткою посипкою, розрізаємо гострим холодним ножем на шматочки і подаємо на блюдцях зі збитими вершками або кремом маскарпоне.
Рецепт «Медовика» зі сметаною
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для приготування пирога «Медовик» зі сметанним кремом викладаємо в миску розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і мед. Після цього встановлюємо все на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки кристали не розчиняться і маса не стане однорідною. Далі кидаємо соду, тримаємо на водяній бані ще хвилинку, а потім знімаємо, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Поступово всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. Після цього прибираємо миску в холодильник і чекаємо приблизно півгодини. Потім ділимо тісто орієнтовно на 9 шматочків, розкачуємо кожен тоненько, кладемо зверху пласку тарілку і вирізаємо контур по колу. Наколюємо коржі виделкою і випікаємо їх по черзі при температурі 200°С за 5 хвилин. Краї акуратно обрізаємо і обрізки складаємо в окрему миску. Для крему беремо саму жирну сметану, її гарненько збиваємо міксером, підсипаючи цукровий пісок. Далі викладаємо на блюдо перший корж, рівномірно промазуємо його сметанним кремом і накриваємо зверху другим коржем. Таким чином, складаємо весь торт, обмазуємо гарненько боки і засипаємо обрізками, подрібненими в блендері. Даємо смачного «Медовик» зі сметанним кремом просочитися і подаємо.
Домашній медовик зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для приготування «Медовика» зі сметаною давайте для початку замісимо тісто: збиваємо міксером яйця з цукровим піском, кладемо мед і все перемішуємо. Додаємо вершкове масло і встановлюємо суміш на водяну баню. Помішуючи ложкою, прогріваємо масу 15 хвилин, а потім кидаємо соду і помішуючи, кип'ятити ще 5 хвилин і знімаємо з водяній бані. Трохи охолоджуємо суміш, всипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо тісто. Далі розділяємо його на 10 частин, розкачуємо кожну як можна тонше і вирізаємо коржі. Кладемо по черзі їх на присипаний борошном деко і випікаємо хвилин 5. Після цього готові коржі охолоджуємо і при необхідності видаляємо з них залишки борошна.
З лимона знімаємо цедру: промиваємо їх і обдаємо окропом. Видавлюємо сік з лимона. Желатин замочуємо у воді, а потім змішуємо з лимонним соком. Сметану беремо 30 % і з'єднуємо з цукром, до появи м'яких піків. Натираємо сюди ж цедру, кидаємо ванільний цукор і кладемо загусник для сметани. Желатин з лимонним соком проціджуємо через марлю і тоненькою цівкою вводимо в сметану, продовжуючи збивати міксером.
Тепер беремо корж, кладемо його на рівну поверхню і починаємо збирати тортик. Для цього промазуємо його кремом і накриваємо другим коржем. Наступний корж знову змащуємо кремом і накриваємо наступним коржем, трохи придавлюючи зверху руками. Таким чином, укладаємо всі коржі, а потім промазуємо гарненько боки і верхівку. Прикрашаємо готову страву за своїм смаком і залишаємо торт «Медовик» зі сметанкою просочуватися приблизно на 6 годин. Перед подачею посипаємо його хрусткою посипкою, розрізаємо гострим холодним ножем на шматочки і подаємо на блюдцях зі збитими вершками або кремом маскарпоне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний «Медовик» – рецепт
«Медовик» - це торт, який люблять практично все! Ніжні коржі з тонким ароматом меду, просочені сметанним кремом створюють неповторний дует. Цей торт
Сметанний крем для «Медовика»
Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
Медовик в мультиварці
Улюблений багатьма торт "Медовик" можна приготує ще одним легким та швидким способом - за допомогою мультиварки. Це чудо-помічниця сильно спрощує
Як приготувати торт "Медовик"?
Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
Медовий торт на сковороді
Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
"Медовик" зі згущеним молоком
Торт «Медовик» - популярний десерт, класичний рецепт якого, напевно, знайомий кожній господині. І сьогодні ми розповімо, як приготувати це чудове