Шоколадно-банановий торт
Поєднання шоколаду та бананів – десертна класика, яку слід готувати тим, хто тільки починає мандрівку в безкрайній кондитерський світ. У цьому матеріалі ми зібрали рецепти тортів для тих, кому вже не раз доводилося стикатися з приготуванням випічки, а також неймовірно легкі варіанти, які не потребують навіть розігріву духовки.
Інгредієнти:
стиглі банани - 6 шт.;
білий цукор - 230 г;
борошно - 480 м;
коричневий цукор - 175 г;
рослинне масло - 240 мл;
яйця курячі - 4 шт.;
сода - 5 г;
сметана - 230 мл
Для карамелі:
цукровий пісок - 290 г;
вода - 125 мл;
вершкове масло - 140 г;
вершки - 250 г;
морська сіль - щіпка.
Для шоколадного крему:
какао-порошок - 75 г;
окріп - 120 мл;
вершкове масло - 310 г;
цукрова пудра - 45 г;
шоколад - 750 р.
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, розімніть стиглі банани в пюре і змішати зі сметаною, цукром, маслом і яйцями. До рідких інгредієнтів додайте з'єднану з борошном соду, а отримане тісто розділіть між двома 20-см формами. Випікайте коржі 50 хвилин.
Для солоної карамелі суміш цукру з водою доведіть до глибокого бурштинового кольору, всипте морську сіль, а потім, прибравши сотейник з вогню, додайте масло і вершки. Поверніть посуд на вогонь і дочекайтеся повного розчинення затверділих карамельних шматочків.
Для крему у теплій воді розчиніть какао. Шоколад розтопіть і остудіть. Перетворіть вершкове масло з цукровою пудрою в крем і, не зупиняючи роботу міксера, почніть по черзі вливати шоколад та розчин какао.
Остиглі коржі розрізати навпіл і приступайте до формування шоколадно-бананового торта. У центрі коржів розподіляйте карамель, а з боків – крем. Уклавши коржі стопкою, змастіть їх кремом зовні.
Інгредієнти:
Для коржів:
коричневий цукор - 145 г;
цукровий пісок - 145 г;
яйця - 3 шт.;
кефір - 110 мл;
банани - 3 шт.;
оливкова олія - 120 мл;
крихта мигдалю - 210 г;
борошно - 285 г;
порошок какао - 45 г;
розпушувач - 2 ч. ложка;
сода - 1 ч. ложка.
Для крему:
вершки для збивання - 310 мл;
бананове молоко - 150 мл;
цукрова пудра - 45 р.
Приготування
Розітріть банани в пюре і змішайте отриману масу з кефіром і маслом. Цукор і яйця збийте разом до отримання повітряної білястої маси і влийте до бананів. З'єднайте борошно з какао, розпушувачем і содою, всипте до рідких інгредієнтів і додайте мигдаль.
Температуру духової шафи доведіть до 180 градусів. Змастіть 18-см форму і наповніть її тестом. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин.
Жирні вершки збийте з цукровою пудрою і банановим молоком до отримання пишного крему. Бісквіт розріжте навпіл і покрийте кремом усередині і зовні.
Шоколадно-банановий торт також можна зробити в мультиварці, для цього встановіть режим «Випічка» на 45-50 хвилин.
Інгредієнти:
Для основи:
сэндвичное печиво - 20 шт.;
вершкове масло - 55 р.
Для наповнювача:
банани - 4 шт.;
арахісове масло - 65 г;
сир - 145 г;
сэндвичное печиво - 8 шт.;
чорний і білий шоколад - по 45 г;
шоколадна крихта - 45 р.
Приготування
Для приготування основи збийте печиво в крихту і залийте вершковим маслом. Розподіліть суміш по дну і стінкам 20-см форми і поставте все в морозилку.
Пюрируйте очищені банани з арахісовим маслом. Додайте в суміш сир, збийте все ще раз. До отриманої маси додайте розкришене печиво. Вилийте суміш поверх коржа з печива, поставте в морозильну камеру, а перед подачею декоруйте шоколадно-банановий торт розтопленим шоколадом і шоколадною крихтою.
Шоколадно-банановий торт – рецепт
Інгредієнти:
Для карамелі:
Для шоколадного крему:
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, розімніть стиглі банани в пюре і змішати зі сметаною, цукром, маслом і яйцями. До рідких інгредієнтів додайте з'єднану з борошном соду, а отримане тісто розділіть між двома 20-см формами. Випікайте коржі 50 хвилин.
Для солоної карамелі суміш цукру з водою доведіть до глибокого бурштинового кольору, всипте морську сіль, а потім, прибравши сотейник з вогню, додайте масло і вершки. Поверніть посуд на вогонь і дочекайтеся повного розчинення затверділих карамельних шматочків.
Для крему у теплій воді розчиніть какао. Шоколад розтопіть і остудіть. Перетворіть вершкове масло з цукровою пудрою в крем і, не зупиняючи роботу міксера, почніть по черзі вливати шоколад та розчин какао.
Остиглі коржі розрізати навпіл і приступайте до формування шоколадно-бананового торта. У центрі коржів розподіляйте карамель, а з боків – крем. Уклавши коржі стопкою, змастіть їх кремом зовні.
Шоколадний торт з банановим кремом
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Розітріть банани в пюре і змішайте отриману масу з кефіром і маслом. Цукор і яйця збийте разом до отримання повітряної білястої маси і влийте до бананів. З'єднайте борошно з какао, розпушувачем і содою, всипте до рідких інгредієнтів і додайте мигдаль.
Температуру духової шафи доведіть до 180 градусів. Змастіть 18-см форму і наповніть її тестом. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин.
Жирні вершки збийте з цукровою пудрою і банановим молоком до отримання пишного крему. Бісквіт розріжте навпіл і покрийте кремом усередині і зовні.
Шоколадно-банановий торт також можна зробити в мультиварці, для цього встановіть режим «Випічка» на 45-50 хвилин.
Шоколадно-банановий торт без випічки
Інгредієнти:
Для основи:
Для наповнювача:
Приготування
Для приготування основи збийте печиво в крихту і залийте вершковим маслом. Розподіліть суміш по дну і стінкам 20-см форми і поставте все в морозилку.
Пюрируйте очищені банани з арахісовим маслом. Додайте в суміш сир, збийте все ще раз. До отриманої маси додайте розкришене печиво. Вилийте суміш поверх коржа з печива, поставте в морозильну камеру, а перед подачею декоруйте шоколадно-банановий торт розтопленим шоколадом і шоколадною крихтою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Норка крота»
Якщо ви ще не пробували торт «Норка крота» - обов'язково скуштуйте! Шоколадний бісквіт з фруктами і вершковим кремом не залишить байдужим жодного
Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Банановий торт без випічки
Якщо ваші стосунки з духовкою ще не встигли скластися, або ви перебуваєте в пошуках швидкого десерту без клопоту, то зверніть увагу на рецепт
Банановий пиріг рецепт
Якщо ваша сім'я дуже любить банани, то пропонуємо вам приготувати для них десерт - банановий пиріг. Для створення цього дивного ласощі вам
Шоколадно-банановий рулет
Шоколад - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Він чудово поєднується з різними фруктами. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити