Вернуться назад Распечатать

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт
Поєднання шоколаду та бананів – десертна класика, яку слід готувати тим, хто тільки починає мандрівку в безкрайній кондитерський світ. У цьому матеріалі ми зібрали рецепти тортів для тих, кому вже не раз доводилося стикатися з приготуванням випічки, а також неймовірно легкі варіанти, які не потребують навіть розігріву духовки.

Шоколадно-банановий торт – рецепт


Інгредієнти:

  • стиглі банани - 6 шт.;

  • білий цукор - 230 г;

  • борошно - 480 м;

  • коричневий цукор - 175 г;

  • рослинне масло - 240 мл;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • сода - 5 г;

  • сметана - 230 мл


  • Для карамелі:

  • цукровий пісок - 290 г;

  • вода - 125 мл;

  • вершкове масло - 140 г;

  • вершки - 250 г;

  • морська сіль - щіпка.


  • Для шоколадного крему:

  • какао-порошок - 75 г;

  • окріп - 120 мл;

  • вершкове масло - 310 г;

  • цукрова пудра - 45 г;

  • шоколад - 750 р.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, розімніть стиглі банани в пюре і змішати зі сметаною, цукром, маслом і яйцями. До рідких інгредієнтів додайте з'єднану з борошном соду, а отримане тісто розділіть між двома 20-см формами. Випікайте коржі 50 хвилин.
    Для солоної карамелі суміш цукру з водою доведіть до глибокого бурштинового кольору, всипте морську сіль, а потім, прибравши сотейник з вогню, додайте масло і вершки. Поверніть посуд на вогонь і дочекайтеся повного розчинення затверділих карамельних шматочків.
    Для крему у теплій воді розчиніть какао. Шоколад розтопіть і остудіть. Перетворіть вершкове масло з цукровою пудрою в крем і, не зупиняючи роботу міксера, почніть по черзі вливати шоколад та розчин какао.
    Остиглі коржі розрізати навпіл і приступайте до формування шоколадно-бананового торта. У центрі коржів розподіляйте карамель, а з боків – крем. Уклавши коржі стопкою, змастіть їх кремом зовні.

    Шоколадний торт з банановим кремом


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • коричневий цукор - 145 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • кефір - 110 мл;

  • банани - 3 шт.;

  • оливкова олія - 120 мл;

  • крихта мигдалю - 210 г;

  • борошно - 285 г;

  • порошок какао - 45 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 310 мл;

  • бананове молоко - 150 мл;

  • цукрова пудра - 45 р.


  • Приготування
    Розітріть банани в пюре і змішайте отриману масу з кефіром і маслом. Цукор і яйця збийте разом до отримання повітряної білястої маси і влийте до бананів. З'єднайте борошно з какао, розпушувачем і содою, всипте до рідких інгредієнтів і додайте мигдаль.
    Температуру духової шафи доведіть до 180 градусів. Змастіть 18-см форму і наповніть її тестом. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин.
    Жирні вершки збийте з цукровою пудрою і банановим молоком до отримання пишного крему. Бісквіт розріжте навпіл і покрийте кремом усередині і зовні.
    Шоколадно-банановий торт також можна зробити в мультиварці, для цього встановіть режим «Випічка» на 45-50 хвилин.

    Шоколадно-банановий торт без випічки


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • сэндвичное печиво - 20 шт.;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Для наповнювача:
    Шоколадно-банановий торт


  • банани - 4 шт.;

  • арахісове масло - 65 г;

  • сир - 145 г;

  • сэндвичное печиво - 8 шт.;

  • чорний і білий шоколад - по 45 г;

  • шоколадна крихта - 45 р.


  • Приготування
    Для приготування основи збийте печиво в крихту і залийте вершковим маслом. Розподіліть суміш по дну і стінкам 20-см форми і поставте все в морозилку.
    Пюрируйте очищені банани з арахісовим маслом. Додайте в суміш сир, збийте все ще раз. До отриманої маси додайте розкришене печиво. Вилийте суміш поверх коржа з печива, поставте в морозильну камеру, а перед подачею декоруйте шоколадно-банановий торт розтопленим шоколадом і шоколадною крихтою.