Поєднання шоколаду та бананів – десертна класика, яку слід готувати тим, хто тільки починає мандрівку в безкрайній кондитерський світ. У цьому матеріалі ми зібрали рецепти тортів для тих, кому вже не раз доводилося стикатися з приготуванням випічки, а також неймовірно легкі варіанти, які не потребують навіть розігріву духовки.
Шоколадно-банановий торт – рецепт
Інгредієнти: стиглі банани - 6 шт.; білий цукор - 230 г; борошно - 480 м; коричневий цукор - 175 г; рослинне масло - 240 мл; яйця курячі - 4 шт.; сода - 5 г; сметана - 230 мл Для карамелі:
цукровий пісок - 290 г; вода - 125 мл; вершкове масло - 140 г; вершки - 250 г; морська сіль - щіпка. Для шоколадного крему:
какао-порошок - 75 г; окріп - 120 мл; вершкове масло - 310 г; цукрова пудра - 45 г; шоколад - 750 р. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, розімніть стиглі банани в пюре і змішати зі сметаною, цукром, маслом і яйцями. До рідких інгредієнтів додайте з'єднану з борошном соду, а отримане тісто розділіть між двома 20-см формами. Випікайте коржі 50 хвилин.
Для солоної карамелі суміш цукру з водою доведіть до глибокого бурштинового кольору, всипте морську сіль, а потім, прибравши сотейник з вогню, додайте масло і вершки. Поверніть посуд на вогонь і дочекайтеся повного розчинення затверділих карамельних шматочків.
Для крему у теплій воді розчиніть какао. Шоколад розтопіть і остудіть. Перетворіть вершкове масло з цукровою пудрою в крем і, не зупиняючи роботу міксера, почніть по черзі вливати шоколад та розчин какао.
Остиглі коржі розрізати навпіл і приступайте до формування шоколадно-бананового торта. У центрі коржів розподіляйте карамель, а з боків – крем. Уклавши коржі стопкою, змастіть їх кремом зовні.
Шоколадний торт з банановим кремом
Інгредієнти: Для коржів:
коричневий цукор - 145 г; цукровий пісок - 145 г; яйця - 3 шт.; кефір - 110 мл; банани - 3 шт.; оливкова олія - 120 мл; крихта мигдалю - 210 г; борошно - 285 г; порошок какао - 45 г; розпушувач - 2 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка. Для крему:
вершки для збивання - 310 мл; бананове молоко - 150 мл; цукрова пудра - 45 р. Приготування Розітріть банани в пюре і змішайте отриману масу з кефіром і маслом. Цукор і яйця збийте разом до отримання повітряної білястої маси і влийте до бананів. З'єднайте борошно з какао, розпушувачем і содою, всипте до рідких інгредієнтів і додайте мигдаль.
Температуру духової шафи доведіть до 180 градусів. Змастіть 18-см форму і наповніть її тестом. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин.
Жирні вершки збийте з цукровою пудрою і банановим молоком до отримання пишного крему. Бісквіт розріжте навпіл і покрийте кремом усередині і зовні.
Шоколадно-банановий торт також можна зробити в мультиварці, для цього встановіть режим «Випічка» на 45-50 хвилин.
Шоколадно-банановий торт без випічки
Інгредієнти: Для основи:
сэндвичное печиво - 20 шт.; вершкове масло - 55 р. Для наповнювача:
банани - 4 шт.; арахісове масло - 65 г; сир - 145 г; сэндвичное печиво - 8 шт.; чорний і білий шоколад - по 45 г; шоколадна крихта - 45 р. Приготування Для приготування основи збийте печиво в крихту і залийте вершковим маслом. Розподіліть суміш по дну і стінкам 20-см форми і поставте все в морозилку.
Пюрируйте очищені банани з арахісовим маслом. Додайте в суміш сир, збийте все ще раз. До отриманої маси додайте розкришене печиво. Вилийте суміш поверх коржа з печива, поставте в морозильну камеру, а перед подачею декоруйте шоколадно-банановий торт розтопленим шоколадом і шоколадною крихтою.