» » Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»

Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»

Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Торти на основі кисломолочних продуктів виходять досить важкими і вологими, які ідеально підходять для тих, хто любить десерти з насиченим смаком. Саме таким є шоколадний торт «Фантастика», коржі якого зроблені на кефірі. М'який і ароматний. У компанії повітряного крему, він здатний здивувати навіть бувалого шокомана.

Простий шоколадний торт на кефірі


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • вода - 240 мл;

  • масло вершкове - 125 г;

  • натуральний какао-порошок - 35 г;

  • борошно - 285 г;

  • цукровий пісок - 440 г;

  • сода - 5 г;

  • кефір або пахта - 125 мл;

  • яйця - 2 шт.


  • Для крему:

  • масло вершкове (мяке) - 95 г;

  • жирна сметана - 45 г;

  • цукрова пудра - 315 г;

  • натуральний порошок какао - 45 р.


  • Приготування
    Поки духовка розігрівається до 160 градусів, у двох роздільних посудах змішайте рідкі та сухі інгредієнти для бісквіта. З'єднайте обидві суміші разом, і поділіть між двома формами для випікання діаметром 20 см. Випікайте шоколадні бісквіти 45 хвилин, після чого остудіть і вирівняйте поверхню.
    Крем готується і того простіше: в чашу блендера кидаєте м'яке масло зі сметаною і цукровою пудрою, додати какао і збивайте, чекаючи коли суміш не посвітлішає. Змастіть кремом бісквіти і з'єднайте. Верхівку можна декорувати горішками.

    П'ятихвилинний шоколадний торт на кефірі «Фантастика»


    Інгредієнти:

  • борошно - 55 г;

  • порошок какао - 5 г;

  • шоколадна паста - 30 г;

  • цукор - 20 г;

  • щіпка розпушувача;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 45 мл;

  • рослинна олія - 30 мл


  • Приготування
    Помістіть всі інгредієнти в кухоль і збийте, поки вони не з'єднаються в однорідне тісто. Готуйте бісквіт в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 2 хвилини, а подавайте з вершками, сметанним кремом або морозивом.

    Рецепт шоколадного торта на кефірі


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • масло вершкове - 195 г;

  • цукровий пісок - 215 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • порошок какао - 45 г;

  • розпушувач для тіста - 5 г;

  • кефір - 360 г;

  • борошно - 240 р.


  • Для крему:

  • білий шоколад - 110 г;

  • жирні вершки - 45 мл;

  • вершкове масло - 460 м;
  • Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»

  • цукрова пудра - 510 р.


  • Приготування
    Духовку доведіть до температури 175 градусів. В окремих посудах ретельно змішайте борошно з сухими складовими, і цукор з яйцями, кефіром і м'яким маслом. З'єднайте обидві суміші в гладке тісто, розділіть його між двома формами і випікайте півгодини.
    Шоколад залити гарячими вершками, залиште на 5 хвилин і розмішайте. Збийте м'яке масло з пудрою і, не зупиняючи роботу віночка, починайте вливати розтоплений шоколад. Покрийте отриманим кремом остиглі бісквіти.
    Додав: admin | 23-07-2015, 21:11
    Переглядів: 428