Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Посмішка негра» – рецепт

Торт «Посмішка негра» – рецепт

23-07-2015, 21:56
2 571
Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з екстравагантною назвою «Посмішка негра» насправді являє собою простий шоколадний бісквіт з прошарком з білосніжного безе. Іноді такий десерт межуют з рожевим ягідним суфле або кремом з журавлини, поливають шоколадним ганашем, прикрашають крихтою і кремом. Про те, як приготувати торт «Посмішка негра», ми розповімо далі.

Торт «Посмішка негра»


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • чорний шоколад - 90 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • вершки 15% - 120 мл;

  • яйця (тільки жовтки) - 3 шт.;

  • харчова сода - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 90 г;

  • борошно - 180 г;

  • нежирна сметана - 190 г;

  • розпушувач для тіста - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для ягідного крему:

  • свіжа журавлина (або інші ягоди) - 140 г;

  • масло вершкове - 235 г;

  • цукрова пудра - 320 р.


  • Для безе:

  • яйця (тільки білки) - 3 шт.;

  • цукор.


  • Для глазурі:

  • вершки - 65 мл;

  • цукрова пудра - 70 г;

  • какао-порошок - 10 г;

  • шоколад топлений - 55 р.


  • Приготування
    Для приготування коржів розтоплюємо шоколад в молоці, остуджуємо молочну суміш і окремо з'єднуємо сухі і вологі інгредієнти. Дві суміші ретельно вимішуємо разом до отримання однорідного тіста. Ділимо тісто навпіл і розливаємо в форми. 15 хвилин при 185°С і бісквіт готовий.
    Зважуємо яєчні білки і з'єднуємо їх з рівним за вагою цукровим піском. Збиваємо до формування твердих піків і викладаємо в покриту пергаментом форму. Безе готується при 80°С протягом години.
    Ягоди для крему перетираємо в пюре. М'яке масло з'єднуємо з пудрою, збиваємо дочиста і змішуємо з ягідним пюре.
    Викладаємо половину крему на один корж, зверху кладемо безе, залишився крем і другий корж. Покриваємо торт глазур'ю з суміші молока, какао, цукру і топленого шоколаду.

    Пиріг «Посмішка негра» – рецепт


    Полегшена версія вищеописаного торта – пиріг «Посмішка негра» .
    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • яйця курячі - 6 шт.;

  • борошно - 180 г;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • кефір - 200 мл;

  • сода - 3 г;

  • какао-порошок - 55 г;

  • цукор - 320 р.


  • Для глазурі:

  • масло або маргарин - 95 г;

  • цукор - 80 г;

  • какао - 40 г;
  • Торт «Посмішка негра» – рецепт

  • молоко - 50 мл


  • Приготування
    Відокремлені яєчні білки збиваємо з кефіром, маслом і цукром (половиною від наведеного кількості). Окремо змішуємо сухі інгредієнти. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а отримане розподіляємо тісто у форму і випікаємо 40 хвилин при 180°С.
    Другу половину цукру збиваємо з яєчними білками в міцну меренгу, викладаємо її поверх готового коржа і знову ставимо в духовку на 7 хвилин.
    Змішуємо інгредієнти для глазурі в сотейнику, доводимо до кипіння, охолодити і покриваємо нею наш пиріг.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний торт з вишнею
    Шоколадний торт з вишнею
    Шоколадний торт з вишнею - простий і в той же час дивовижно смачний десерт. Поєднання шоколадного аромату з легкою кислинкою вишні створює неймовірно
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо