Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з екстравагантною назвою «Посмішка негра» насправді являє собою простий шоколадний бісквіт з прошарком з білосніжного безе. Іноді такий десерт межуют з рожевим ягідним суфле або кремом з журавлини, поливають шоколадним ганашем, прикрашають крихтою і кремом. Про те, як приготувати торт «Посмішка негра», ми розповімо далі.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
чорний шоколад - 90 г;
какао-порошок - 25 г;
вершки 15% - 120 мл;
яйця (тільки жовтки) - 3 шт.;
харчова сода - 1/2 ч. ложки;
цукор - 90 г;
борошно - 180 г;
нежирна сметана - 190 г;
розпушувач для тіста - 1 1/2 ч. ложки.
Для ягідного крему:
свіжа журавлина (або інші ягоди) - 140 г;
масло вершкове - 235 г;
цукрова пудра - 320 р.
Для безе:
яйця (тільки білки) - 3 шт.;
цукор.
Для глазурі:
вершки - 65 мл;
цукрова пудра - 70 г;
какао-порошок - 10 г;
шоколад топлений - 55 р.
Приготування
Для приготування коржів розтоплюємо шоколад в молоці, остуджуємо молочну суміш і окремо з'єднуємо сухі і вологі інгредієнти. Дві суміші ретельно вимішуємо разом до отримання однорідного тіста. Ділимо тісто навпіл і розливаємо в форми. 15 хвилин при 185°С і бісквіт готовий.
Зважуємо яєчні білки і з'єднуємо їх з рівним за вагою цукровим піском. Збиваємо до формування твердих піків і викладаємо в покриту пергаментом форму. Безе готується при 80°С протягом години.
Ягоди для крему перетираємо в пюре. М'яке масло з'єднуємо з пудрою, збиваємо дочиста і змішуємо з ягідним пюре.
Викладаємо половину крему на один корж, зверху кладемо безе, залишився крем і другий корж. Покриваємо торт глазур'ю з суміші молока, какао, цукру і топленого шоколаду.
Полегшена версія вищеописаного торта – пиріг «Посмішка негра» .
Інгредієнти:
Для пирога:
яйця курячі - 6 шт.;
борошно - 180 г;
рослинне масло - 95 мл;
кефір - 200 мл;
сода - 3 г;
какао-порошок - 55 г;
цукор - 320 р.
Для глазурі:
масло або маргарин - 95 г;
цукор - 80 г;
какао - 40 г;
молоко - 50 мл
Приготування
Відокремлені яєчні білки збиваємо з кефіром, маслом і цукром (половиною від наведеного кількості). Окремо змішуємо сухі інгредієнти. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а отримане розподіляємо тісто у форму і випікаємо 40 хвилин при 180°С.
Другу половину цукру збиваємо з яєчними білками в міцну меренгу, викладаємо її поверх готового коржа і знову ставимо в духовку на 7 хвилин.
Змішуємо інгредієнти для глазурі в сотейнику, доводимо до кипіння, охолодити і покриваємо нею наш пиріг.
Торт «Посмішка негра»
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для ягідного крему:
Для безе:
Для глазурі:
Приготування
Для приготування коржів розтоплюємо шоколад в молоці, остуджуємо молочну суміш і окремо з'єднуємо сухі і вологі інгредієнти. Дві суміші ретельно вимішуємо разом до отримання однорідного тіста. Ділимо тісто навпіл і розливаємо в форми. 15 хвилин при 185°С і бісквіт готовий.
Зважуємо яєчні білки і з'єднуємо їх з рівним за вагою цукровим піском. Збиваємо до формування твердих піків і викладаємо в покриту пергаментом форму. Безе готується при 80°С протягом години.
Ягоди для крему перетираємо в пюре. М'яке масло з'єднуємо з пудрою, збиваємо дочиста і змішуємо з ягідним пюре.
Викладаємо половину крему на один корж, зверху кладемо безе, залишився крем і другий корж. Покриваємо торт глазур'ю з суміші молока, какао, цукру і топленого шоколаду.
Пиріг «Посмішка негра» – рецепт
Полегшена версія вищеописаного торта – пиріг «Посмішка негра» .
Інгредієнти:
Для пирога:
Для глазурі:
Приготування
Відокремлені яєчні білки збиваємо з кефіром, маслом і цукром (половиною від наведеного кількості). Окремо змішуємо сухі інгредієнти. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а отримане розподіляємо тісто у форму і випікаємо 40 хвилин при 180°С.
Другу половину цукру збиваємо з яєчними білками в міцну меренгу, викладаємо її поверх готового коржа і знову ставимо в духовку на 7 хвилин.
Змішуємо інгредієнти для глазурі в сотейнику, доводимо до кипіння, охолодити і покриваємо нею наш пиріг.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт з вишнею
Шоколадний торт з вишнею - простий і в той же час дивовижно смачний десерт. Поєднання шоколадного аромату з легкою кислинкою вишні створює неймовірно
Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Мигдальний торт
Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо