Торт з екстравагантною назвою «Посмішка негра» насправді являє собою простий шоколадний бісквіт з прошарком з білосніжного безе. Іноді такий десерт межуют з рожевим ягідним суфле або кремом з журавлини, поливають шоколадним ганашем, прикрашають крихтою і кремом. Про те, як приготувати торт «Посмішка негра», ми розповімо далі.
Торт «Посмішка негра»
Інгредієнти: Для бісквіта:
чорний шоколад - 90 г; какао-порошок - 25 г; вершки 15% - 120 мл; яйця (тільки жовтки) - 3 шт.; харчова сода - 1/2 ч. ложки; цукор - 90 г; борошно - 180 г; нежирна сметана - 190 г; розпушувач для тіста - 1 1/2 ч. ложки. Для ягідного крему:
свіжа журавлина (або інші ягоди) - 140 г; масло вершкове - 235 г; цукрова пудра - 320 р. Для безе:
яйця (тільки білки) - 3 шт.; цукор. Для глазурі:
вершки - 65 мл; цукрова пудра - 70 г; какао-порошок - 10 г; шоколад топлений - 55 р. Приготування Для приготування коржів розтоплюємо шоколад в молоці, остуджуємо молочну суміш і окремо з'єднуємо сухі і вологі інгредієнти. Дві суміші ретельно вимішуємо разом до отримання однорідного тіста. Ділимо тісто навпіл і розливаємо в форми. 15 хвилин при 185°С і бісквіт готовий.
Зважуємо яєчні білки і з'єднуємо їх з рівним за вагою цукровим піском. Збиваємо до формування твердих піків і викладаємо в покриту пергаментом форму. Безе готується при 80°С протягом години.
Ягоди для крему перетираємо в пюре. М'яке масло з'єднуємо з пудрою, збиваємо дочиста і змішуємо з ягідним пюре.
Викладаємо половину крему на один корж, зверху кладемо безе, залишився крем і другий корж. Покриваємо торт глазур'ю з суміші молока, какао, цукру і топленого шоколаду.
Пиріг «Посмішка негра» – рецепт
Полегшена версія вищеописаного торта – пиріг «Посмішка негра» .
Інгредієнти: Для пирога:
яйця курячі - 6 шт.; борошно - 180 г; рослинне масло - 95 мл; кефір - 200 мл; сода - 3 г; какао-порошок - 55 г; цукор - 320 р. Для глазурі:
масло або маргарин - 95 г; цукор - 80 г; какао - 40 г; молоко - 50 мл Приготування Відокремлені яєчні білки збиваємо з кефіром, маслом і цукром (половиною від наведеного кількості). Окремо змішуємо сухі інгредієнти. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а отримане розподіляємо тісто у форму і випікаємо 40 хвилин при 180°С.
Другу половину цукру збиваємо з яєчними білками в міцну меренгу, викладаємо її поверх готового коржа і знову ставимо в духовку на 7 хвилин.
Змішуємо інгредієнти для глазурі в сотейнику, доводимо до кипіння, охолодити і покриваємо нею наш пиріг.