Вернуться назад Распечатать

Торт «Посмішка негра» – рецепт

Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з екстравагантною назвою «Посмішка негра» насправді являє собою простий шоколадний бісквіт з прошарком з білосніжного безе. Іноді такий десерт межуют з рожевим ягідним суфле або кремом з журавлини, поливають шоколадним ганашем, прикрашають крихтою і кремом. Про те, як приготувати торт «Посмішка негра», ми розповімо далі.

Торт «Посмішка негра»


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • чорний шоколад - 90 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • вершки 15% - 120 мл;

  • яйця (тільки жовтки) - 3 шт.;

  • харчова сода - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 90 г;

  • борошно - 180 г;

  • нежирна сметана - 190 г;

  • розпушувач для тіста - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для ягідного крему:

  • свіжа журавлина (або інші ягоди) - 140 г;

  • масло вершкове - 235 г;

  • цукрова пудра - 320 р.


  • Для безе:

  • яйця (тільки білки) - 3 шт.;

  • цукор.


  • Для глазурі:

  • вершки - 65 мл;

  • цукрова пудра - 70 г;

  • какао-порошок - 10 г;

  • шоколад топлений - 55 р.


  • Приготування
    Для приготування коржів розтоплюємо шоколад в молоці, остуджуємо молочну суміш і окремо з'єднуємо сухі і вологі інгредієнти. Дві суміші ретельно вимішуємо разом до отримання однорідного тіста. Ділимо тісто навпіл і розливаємо в форми. 15 хвилин при 185°С і бісквіт готовий.
    Зважуємо яєчні білки і з'єднуємо їх з рівним за вагою цукровим піском. Збиваємо до формування твердих піків і викладаємо в покриту пергаментом форму. Безе готується при 80°С протягом години.
    Ягоди для крему перетираємо в пюре. М'яке масло з'єднуємо з пудрою, збиваємо дочиста і змішуємо з ягідним пюре.
    Викладаємо половину крему на один корж, зверху кладемо безе, залишився крем і другий корж. Покриваємо торт глазур'ю з суміші молока, какао, цукру і топленого шоколаду.

    Пиріг «Посмішка негра» – рецепт


    Полегшена версія вищеописаного торта – пиріг «Посмішка негра» .
    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • яйця курячі - 6 шт.;

  • борошно - 180 г;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • кефір - 200 мл;

  • сода - 3 г;

  • какао-порошок - 55 г;

  • цукор - 320 р.


  • Для глазурі:

  • масло або маргарин - 95 г;

  • цукор - 80 г;

  • какао - 40 г;
  • Торт «Посмішка негра» – рецепт

  • молоко - 50 мл


  • Приготування
    Відокремлені яєчні білки збиваємо з кефіром, маслом і цукром (половиною від наведеного кількості). Окремо змішуємо сухі інгредієнти. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а отримане розподіляємо тісто у форму і випікаємо 40 хвилин при 180°С.
    Другу половину цукру збиваємо з яєчними білками в міцну меренгу, викладаємо її поверх готового коржа і знову ставимо в духовку на 7 хвилин.
    Змішуємо інгредієнти для глазурі в сотейнику, доводимо до кипіння, охолодити і покриваємо нею наш пиріг.