Торти на основі кисломолочних продуктів виходять досить важкими і вологими, які ідеально підходять для тих, хто любить десерти з насиченим смаком. Саме таким є шоколадний торт «Фантастика», коржі якого зроблені на кефірі. М'який і ароматний. У компанії повітряного крему, він здатний здивувати навіть бувалого шокомана.
Простий шоколадний торт на кефірі
Інгредієнти: Для бісквіта:
вода - 240 мл; масло вершкове - 125 г; натуральний какао-порошок - 35 г; борошно - 285 г; цукровий пісок - 440 г; сода - 5 г; кефір або пахта - 125 мл; яйця - 2 шт. Для крему:
масло вершкове (мяке) - 95 г; жирна сметана - 45 г; цукрова пудра - 315 г; натуральний порошок какао - 45 р. Приготування Поки духовка розігрівається до 160 градусів, у двох роздільних посудах змішайте рідкі та сухі інгредієнти для бісквіта. З'єднайте обидві суміші разом, і поділіть між двома формами для випікання діаметром 20 см. Випікайте шоколадні бісквіти 45 хвилин, після чого остудіть і вирівняйте поверхню.
Крем готується і того простіше: в чашу блендера кидаєте м'яке масло зі сметаною і цукровою пудрою, додати какао і збивайте, чекаючи коли суміш не посвітлішає. Змастіть кремом бісквіти і з'єднайте. Верхівку можна декорувати горішками.
П'ятихвилинний шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Інгредієнти: борошно - 55 г; порошок какао - 5 г; шоколадна паста - 30 г; цукор - 20 г; щіпка розпушувача; яйце - 1 шт.; кефір - 45 мл; рослинна олія - 30 мл Приготування Помістіть всі інгредієнти в кухоль і збийте, поки вони не з'єднаються в однорідне тісто. Готуйте бісквіт в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 2 хвилини, а подавайте з вершками, сметанним кремом або морозивом.
Рецепт шоколадного торта на кефірі
Інгредієнти: Для бісквіта:
масло вершкове - 195 г; цукровий пісок - 215 г; яйця - 3 шт.; порошок какао - 45 г; розпушувач для тіста - 5 г; кефір - 360 г; борошно - 240 р. Для крему:
білий шоколад - 110 г; жирні вершки - 45 мл; вершкове масло - 460 м; цукрова пудра - 510 р. Приготування Духовку доведіть до температури 175 градусів. В окремих посудах ретельно змішайте борошно з сухими складовими, і цукор з яйцями, кефіром і м'яким маслом. З'єднайте обидві суміші в гладке тісто, розділіть його між двома формами і випікайте півгодини.
Шоколад залити гарячими вершками, залиште на 5 хвилин і розмішайте. Збийте м'яке масло з пудрою і, не зупиняючи роботу віночка, починайте вливати розтоплений шоколад. Покрийте отриманим кремом остиглі бісквіти.