«Медовик» – радянська класика, яка, тим не менш, придбала популярність міжнародних масштабів. Причини очевидні: приголомшливий смак, межує з елементарно простим списком інгредієнтів, настільки властиві десертів, зародився в тій порі, забезпечив ласощів всенародну любов. Зрозуміло, що поширившись по різних континентах, рецепт «Медовика» перетворився у відповідності з гастрономією конкретного регіону і деякі інтерпретації класики ми розберемо в рецептах далі.
Медовий торт - класичний рецепт на водяній бані
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 485 г; цукровий пісок - 195 г; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 115 г; мед - 35 мл; сода - 1 1/2 ч. ложки. Для крему:
молоко - 455 мл; яйця - 3 шт.; крохмаль - 35 г; мед - 30 мл; вершкове масло - 215 р. Приготування Поки духовка підігрівається до 175 градусів, перетворіть яйця і цукровий пісок в белесую кремоподібну суміш. Поверх водяній лазні розмістіть посуд з медом і кубиками масла, а як тільки останнім розтане, влийте яєчну масу, постійно помішуючи, варіть основу для тіста 3-4 хвилини. Всипте соду і залиште все ще на хвилинку. Коли суміш подвоїться в обсязі, всипте просіяне борошно і збийте тісто пару хвилин на середній швидкості міксера. Вымесив ком руками, розділіть його на вісім частин і перетворите кожну в пласт, наколіть їх виделкою і випікайте до зарум'янювання.
Так як ми воскрешаємо класичний рецепт медового торта, то будемо готувати його з заварним кремом. Для останнього підігрійте молоко, залийте їм яйця з медом, безперервно збиваючи їх, поверніть суміш на вогонь і варіть, безперервно працюючи віночком. Додайте крохмаль, дочекайтеся загустіння і залиште суміш остигати. Доповніть класичний крем для медового торта м'яким маслом, додаючи шматочки під час збивання суміші міксером. Змастіть кожен підготовлений корж і збирати ласощі разом. Декорувати «Медівники» прийнято крихтою з обрізків медових коржів, але можна замінити її горішками або крихтами шоколаду.
Медовий торт - класичний рецепт зі сметаною
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 6 шт.; цукровий пісок - 185 г; мед - 80 г; вершкове масло - 115 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 860 - 900 р. Для крему:
вершки для збивання - 480 мл; сметана - 380 мл; цукрова пудра - 35 р. Приготування Покладіть четвірку перших інгредієнтів в каструльку і розмістіть їх над водяною банею. Коли масло розійдеться, а цукор розтане, зніміть посуд з вогню, додайте розпушувач з борошном і залиште тісто в холодильнику хвилин на 30. Розділіть ком на вісім частин, кожну розкачати і випікайте до зарум'янювання при 180 градусах. Просочіть остиглі коржі кремом зі збитих вершків з додаванням цукрової пудри і сметани.
Медовий торт - класичний рецепт зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для торта:
цукровий пісок - 145 г; мед - 65 мл; вершкове масло - 115 г; сода - 1 ч. ложка; борошно - 480 р. Для крему:
згущене молоко (варене) - 800 г; вершкове масло - 175 р. Приготування Додайте збиті з цукром і медом яйця на водяній бані. Дочекайтеся, поки цукрові кристали розчиняться. Покладіть кубики вершкового масла, дайте розійтися і їм, а потім всипте соду і залиште суміш піднятися в 2-3 рази. Прибравши ємність з пара, додайте борошно і замісіть тісто. Розділивши ком на 7 частин, розкачайте кожну і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці до зарум'янювання. Обріжте коржі і перетворіть обрізки в крихту.
Збийте згущене молоко з м'яким маслом, змастіть кремом кожен корж і зберіть медовий торт за класичним рецептом. Прикрасьте ласощі крихтою і поставте в холодильник на 4-6 годин.