Вернуться назад Распечатать

Медовий торт - класичний рецепт

Медовий торт - класичний рецепт
«Медовик» – радянська класика, яка, тим не менш, придбала популярність міжнародних масштабів. Причини очевидні: приголомшливий смак, межує з елементарно простим списком інгредієнтів, настільки властиві десертів, зародився в тій порі, забезпечив ласощів всенародну любов. Зрозуміло, що поширившись по різних континентах, рецепт «Медовика» перетворився у відповідності з гастрономією конкретного регіону і деякі інтерпретації класики ми розберемо в рецептах далі.

Медовий торт - класичний рецепт на водяній бані


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 485 г;

  • цукровий пісок - 195 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 115 г;

  • мед - 35 мл;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • молоко - 455 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • крохмаль - 35 г;

  • мед - 30 мл;

  • вершкове масло - 215 р.


  • Приготування
    Поки духовка підігрівається до 175 градусів, перетворіть яйця і цукровий пісок в белесую кремоподібну суміш. Поверх водяній лазні розмістіть посуд з медом і кубиками масла, а як тільки останнім розтане, влийте яєчну масу, постійно помішуючи, варіть основу для тіста 3-4 хвилини. Всипте соду і залиште все ще на хвилинку. Коли суміш подвоїться в обсязі, всипте просіяне борошно і збийте тісто пару хвилин на середній швидкості міксера. Вымесив ком руками, розділіть його на вісім частин і перетворите кожну в пласт, наколіть їх виделкою і випікайте до зарум'янювання.
    Так як ми воскрешаємо класичний рецепт медового торта, то будемо готувати його з заварним кремом. Для останнього підігрійте молоко, залийте їм яйця з медом, безперервно збиваючи їх, поверніть суміш на вогонь і варіть, безперервно працюючи віночком. Додайте крохмаль, дочекайтеся загустіння і залиште суміш остигати. Доповніть класичний крем для медового торта м'яким маслом, додаючи шматочки під час збивання суміші міксером. Змастіть кожен підготовлений корж і збирати ласощі разом. Декорувати «Медівники» прийнято крихтою з обрізків медових коржів, але можна замінити її горішками або крихтами шоколаду.

    Медовий торт - класичний рецепт зі сметаною


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукровий пісок - 185 г;

  • мед - 80 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 860 - 900 р.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 480 мл;

  • сметана - 380 мл;

  • цукрова пудра - 35 р.


  • Приготування
    Покладіть четвірку перших інгредієнтів в каструльку і розмістіть їх над водяною банею. Коли масло розійдеться, а цукор розтане, зніміть посуд з вогню, додайте розпушувач з борошном і залиште тісто в холодильнику хвилин на 30. Розділіть ком на вісім частин, кожну розкачати і випікайте до зарум'янювання при 180 градусах. Просочіть остиглі коржі кремом зі збитих вершків з додаванням цукрової пудри і сметани.

    Медовий торт - класичний рецепт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Для торта:

  • цукровий пісок - 145 г;

  • мед - 65 мл;

  • вершкове масло - 115 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 480 р.


  • Для крему:
    Медовий торт - класичний рецепт


  • згущене молоко (варене) - 800 г;

  • вершкове масло - 175 р.


  • Приготування
    Додайте збиті з цукром і медом яйця на водяній бані. Дочекайтеся, поки цукрові кристали розчиняться. Покладіть кубики вершкового масла, дайте розійтися і їм, а потім всипте соду і залиште суміш піднятися в 2-3 рази. Прибравши ємність з пара, додайте борошно і замісіть тісто. Розділивши ком на 7 частин, розкачайте кожну і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці до зарум'янювання. Обріжте коржі і перетворіть обрізки в крихту.
    Збийте згущене молоко з м'яким маслом, змастіть кремом кожен корж і зберіть медовий торт за класичним рецептом. Прикрасьте ласощі крихтою і поставте в холодильник на 4-6 годин.