Будучи досить солодким, «Медовик» відмінно поєднується з кислуватими кремами, на зразок тих, що готуються на сметанною основі. Більш того, сметанний крем трохи рідший, ніж звичайний заварний або масляний, а тому здатний рівномірно просочити сухуваті медові коржі.
Медовий торт - рецепт зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для коржів:
вершкове масло - 85 м; цукровий пісок - 135 г; мед - 65 г; яйця - 2 шт.; сода - 5 г; оцет - 10 мл; борошно - 385 р. Для крему:
цукровий пісок - 145 г; ванільна паста - за смаком; сметана - 720 мл Приготування Приготування самих коржів починається зі стандартної процедури збивання крему з масла і цукру. Коли м'яке масло стане білястим і збільшиться в об'ємі в кілька разів, починайте поступово вливати мед, не зупиняючи ходу міксера, а потім, також поступово, порціями, вливати збиті яйця. Залийте соду оцтом і, поки реакція не припинилася, влийте мильний розчин до тесту для коржів. Порціями підсипати в суміш просіяне борошно, а потім додайте 7-9 шматочків тіста в прохолоді на півгодини. Розкотіть кожен з шматочків тіста в тонкий корж і підрум'яньте його в доведеної до 175 градусів духовці.
Сметанний крем готується елементарно просто, так як для нього достатньо лише збити сметану з цукровим піском, поки гранули не розчиняться повністю, а потім додати ванільну пасту або будь-який інший ароматизатор за смаком. Поєднавши крем і коржі, залиште медовий торт зі сметанним кремом просочитися.
Медовий торт «Мадонна» зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для коржів:
яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 215 г; вершкове масло - 65 г; квітковий мед - 65 мл; сода - 5 г; борошно - 540 р. Для крему:
сметана - 780 мл; жирні вершки - 220 мл; цукровий пісок - 165 р. Приготування Перед тим, як приготувати медовий торт зі сметанним кремом, перетворіть яйця і цукровий пісок в пишну білу піну, додайте до неї розтоплений мед з маслом і влийте гашену соду. Порціями підсипати муку, поки не отримаєте м'яке і злегка липковатое тісто. Дайте суміші провести в холодильнику близько півгодини, а потім розділіть її (кількість частин залежить від бажаної «шаруватості» торта). Розкачайте кожен кульку і підрум'яньте при 180 градусах в духовій шафі. Остиглі коржі промажте сметанним кремом, який готується на основі збитих вершків з цукром, сполучених зі сметаною. Готовий бісквітний торт медовий зі сметанним кремом додайте в холодильнику для просочення.
Рецепт смачного медового торта зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для коржів:
вершкове масло - 55 г; яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 235 г; мед - 45 мл; сода - 5 г; горілка - 30 мл; борошно - 355 р. Для крему:
жирні вершки - 475 мл; цукровий пісок - 115 г; сметана - 620 мл Для декору:
вершковий сир - 226 г; вершкове масло - 35 г; цукрова пудра - 120 р. Приготування Додайте суміш з цукрового піску, соди, меду, горілки і яєць на паровій бані і, безперервно збиваючи все віночком, заварюйте інгредієнти на пару близько 5 хвилин. Всипте пару стаканів просіяного борошна і тримайте все на пару ще 4 хвилини. Липке тісто приберіть з вогню, додайте ще борошна і вимісити все разом. Скатав 8 кульок з тіста розкачайте кожен і запікайте пару-трійку хвилин (до підрум'янення) при 175 градусах. Остудіть коржі і обріжте. Обрізки подрібніть в крихту.
Перетворіть вершки і цукор в пишний крем і з'єднайте зі сметаною. Для декору вершковий сир збийте з м'яким маслом і пудрою. Покрийте коржі сметанним кремом, потім декоруйте торт кремом із сиру і посипте десерт крихтою. Попередньо дайте ласощів просочитися перед нарізкою на порції.