Желейний торт з фруктами і сметаною
Прохолодний желейний десерт може бути ситним, якщо додати желе в ніжний сметанний мус, доповнити ласощі свіжими фруктами і викласти поверх тонкої бісквітної основи. Готову страву буде настільки ж смачно, наскільки мальовничо.
Інгредієнти:
великий апельсин;
жирні вершки - 390 мл;
сметана - 75 мл;
згущене молоко - 60 мл;
желатин - 15 г;
вода - 45 мл;
яйця - 5 шт.;
цукор - 150 г;
борошно - 135 г;
какао-порошок - 25 г;
вершкове масло - 50 г;
чорний шоколад - 190 р.
Приготування
Білки п'яти великих яєць збийте з цукровим піском до утворення суміші з стійкими піками. Залишилися жовтки змішайте з розтопленим маслом, какао і борошном. У густе тісто порціями введіть збитий білок, отриману масу викладіть на деко з пергаментом і запікайте при 180 градусах 20-25 хвилин. Розділіть остиглий бісквіт на дві частини.
Желатин розчиніть у воді, дотримуючись інструкції. Поки гранули розбухають у воді, збийте сметану зі згущеним молоком і також окремо збийте вершки до стійких піків. Збитий вершковий крем змішайте зі сметаною максимально акуратно, щоб зберегти якомога більше повітря. Влийте в повітряний крем желатиновий розчин і додайте шматочки апельсинової м'якоті. Розподіліть крем поверх одного з бісквітів у формі, накрийте другим, і поставте охолоджуватися до повного застигання. Бісквітно-желейний торт з фруктами подавайте, полив розтопленим шоколадом.
Інгредієнти:
консервовані персики - 670 г;
виноград - 10 ягід;
пакет будь-якого фруктового желе;
сметана - 480 мл;
молоко - 100 мл;
цукор - 35 г;
желатин - 15 р.
Приготування
Желатин залийте половиною молока і дайте набрякнути. Залишилося молоко підігрійте разом з цукром, стежачи за тим, щоб кристали останнього повністю розчинилися. В теплому підсолодженому молоці розведіть набряклий желатин і вилийте суміш у силіконову форму, заповнюючи її на 2/3. Коли сметанне желе повністю застигне, покрийте його шаром консервованих персиків і половинок очищеного від кісточок винограду. Розведіть фруктове желе, дотримуючись інструкції, і вилийте його поверх шару фруктів. Залиште десерт остаточно застигнути і лише потім перекладати на тарілку.
Для смакового і текстурного різноманітності на дно форми, перед заливкою шару желе зі сметаною, можна викласти печиво або вже готовий покупної бісквіт.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйця - 2 шт.;
цукровий пісок - 145 г;
рослинне масло - 65 г;
молоко - 60 мл;
борошно - 120 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
щіпка ваніліну.
Для желе і мусу:
жирні вершки - 240 мл;
цукровий пісок - 95 г;
полуничне пюре - 360 мл;
желатин - 1 1/2 ч. ложки;
свіжі ягоди або фрукти для декору.
Приготування
Технологія приготування бісквіта практично завжди незмінна: збивши яйця з цукровим піском, до суміші слід додати ванілін, влити масло з молоком, а потім порціями підсипати мікс соди і борошна, стежачи за тим, щоб в тісті не було грудочок. Випікати бісквіт слід в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини. Остиглий корж розріжте горизонтально і викладіть половину назад у форму.
Вершки збийте з 35 грамами цукру. Розчиніть желатин в полуничному пюре і додайте цукор. 2/3 пюре з'єднайте з вершками і викладіть поверх бісквіта, а решті бісквіт в чистому вигляді вилийте поверх шару мусу. Декор залишається на ваше бажання і розсуд.
Сметанно-желейний торт з фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Білки п'яти великих яєць збийте з цукровим піском до утворення суміші з стійкими піками. Залишилися жовтки змішайте з розтопленим маслом, какао і борошном. У густе тісто порціями введіть збитий білок, отриману масу викладіть на деко з пергаментом і запікайте при 180 градусах 20-25 хвилин. Розділіть остиглий бісквіт на дві частини.
Желатин розчиніть у воді, дотримуючись інструкції. Поки гранули розбухають у воді, збийте сметану зі згущеним молоком і також окремо збийте вершки до стійких піків. Збитий вершковий крем змішайте зі сметаною максимально акуратно, щоб зберегти якомога більше повітря. Влийте в повітряний крем желатиновий розчин і додайте шматочки апельсинової м'якоті. Розподіліть крем поверх одного з бісквітів у формі, накрийте другим, і поставте охолоджуватися до повного застигання. Бісквітно-желейний торт з фруктами подавайте, полив розтопленим шоколадом.
Желейний торт з фруктами і сметаною без випічки
Інгредієнти:
Приготування
Желатин залийте половиною молока і дайте набрякнути. Залишилося молоко підігрійте разом з цукром, стежачи за тим, щоб кристали останнього повністю розчинилися. В теплому підсолодженому молоці розведіть набряклий желатин і вилийте суміш у силіконову форму, заповнюючи її на 2/3. Коли сметанне желе повністю застигне, покрийте його шаром консервованих персиків і половинок очищеного від кісточок винограду. Розведіть фруктове желе, дотримуючись інструкції, і вилийте його поверх шару фруктів. Залиште десерт остаточно застигнути і лише потім перекладати на тарілку.
Для смакового і текстурного різноманітності на дно форми, перед заливкою шару желе зі сметаною, можна викласти печиво або вже готовий покупної бісквіт.
Торт сметанно-желейний з фруктами і бісквітом
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для желе і мусу:
Приготування
Технологія приготування бісквіта практично завжди незмінна: збивши яйця з цукровим піском, до суміші слід додати ванілін, влити масло з молоком, а потім порціями підсипати мікс соди і борошна, стежачи за тим, щоб в тісті не було грудочок. Випікати бісквіт слід в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини. Остиглий корж розріжте горизонтально і викладіть половину назад у форму.
Вершки збийте з 35 грамами цукру. Розчиніть желатин в полуничному пюре і додайте цукор. 2/3 пюре з'єднайте з вершками і викладіть поверх бісквіта, а решті бісквіт в чистому вигляді вилийте поверх шару мусу. Декор залишається на ваше бажання і розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з печива і сиру
У цій статті наведемо кілька особливо простих рецептів десертів, які порадують вас жарким днем. Давайте приготуємо сирний торт на основі з покупного
Бісквіт з фруктами
Перевага літа в тому, що поруч завжди є свіжі фрукти. Бісквіт з фруктами – легке, солодке ласощі, яке відмінно впишеться у святкове застілля або
Желейний торт з бісквітом і фруктами
Желейний торт з бісквітом, ягодами і фруктами, підкорить серця навіть ласунів і вибагливих гурманів. Такий десерт вийде вельми таким апетитним, що
Желейний торт з йогуртом
Желейний торт стане окрасою не тільки на дитячому святі, але і дорослі оцінять його яскравий вигляд і ніжний смак. А враховуючи низьку калорійність
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої
Желейний торт «Мозаїка»
Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі